Σεξουαλική Υγεία

Αγκαλιά Οφέλη: Όταν η αγκαλιά είναι το βάλσαμο [vid]

Αγκαλιά Οφέλη: Όταν η αγκαλιά είναι το βάλσαμο [vid]

Αγκαλιά Οφέλη: Όταν αγκαλιάζετε το ταίρι σας και όχι μόνο, ορμόνες χαράς μπορεί να κυκλοφορήσουν σε όλο το σώμα σας.

Τα βιοχημικά αποτελέσματα της αφής περιλαμβάνουν την αυξημένη σεροτονίνη – το φυσικό αντικαταθλιπτικό του σώματος – και την αυξημένη ωκυτοκίνη – την ορμόνη της αγάπης και της οικειότητας. Ας ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη της αγκαλιάς στην υγεία.

  • Χαλαρώνει το στρες

Όταν αγκαλιάζεστε με κάποιον που νοιάζεστε, το σώμα σας απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται ωκυτοκίνη που σας ηρεμεί και σας βοηθά να αντιμετωπίσετε καλύτερα το άγχος. Μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση και να μειώσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της “ορμόνης του στρες”.

  • Μπορεί να βοηθήσει την καρδιά σας

Είναι καλό για την υγεία σας εάν η αρτηριακή σας πίεση είναι χαμηλότερη και τα επίπεδα άγχους σας είναι μειωμένα. Οι επιστήμονες λένε ότι οι γυναίκες σαφώς επωφελούνται ως προς τα δυο από την αγκαλιά, αλλά το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τους άνδρες.

  • Ανακουφίζει από τον Πόνο

Μια καλή αγκαλιά μπορεί να σας δώσει κάτι περισσότερο από ηθική υποστήριξη μετά από έναν τραυματισμό. Η ωκυτοκίνη που απελευθερώνει μπορεί να βοηθήσει να μπλοκάρει τα σήματα του πόνου. Λειτουργεί τόσο καλά που οι γιατροί προσπαθούν να καταλάβουν πώς να βοηθήσουν άτομα σε πόνο με μια εργαστηριακή μορφή αυτής της διεργασίας.

  • Καταπολέμηση κρυολογήματος

Οι αγκαλιές από άτομα που εμπιστεύεστε μπορεί να σας προστατεύσουν από αυτόν τον κοινό ιό, ειδικά αν είστε υπό πολύ άγχος. Και εάν είστε ήδη άρρωστοι, μια αγκαλιά μπορεί να αποτρέψει την επιδείνωση των συμπτωμάτων σας.

  • Σας συνδέει με το σύντροφό σας

Η ωκυτοκίνη μερικές φορές ονομάζεται «ορμόνη της αγάπης» – συχνά την έχετε περισσότερο στο αίμα σας εάν αγκαλιάζετε πολύ τον σύντροφό σας. Τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται και φιλιούνται ελεύθερα τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα, πιο υγιή και με λιγότερο άγχος.

  • Σας βοηθά να κοιμηθείτε

Η ωκυτοκίνη είναι και πάλι το μαγικό συστατικό, πιθανώς λόγω των ηρεμιστικών της αποτελεσμάτων.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έλξη : Όσα θα έπρεπε να γνωρίζετε

Τα οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής για τις γυναίκες

Τα χαρακτηριστικά του γυναικείου οργασμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών - Κατανοώντας τις επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Η κατανόηση των επιπτώσεών του σε διάφορους τομείς, όπως ο μεταβολισμός, η ψυχική υγεία και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος, είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών.

Ξεκλειδώνοντας τα μυστήρια του ταντρικού σεξ

Ταντρικό σεξ: Η ενεργειακή εναρμόνιση και η ανοιχτή επικοινωνία βοηθούν τα ζευγάρια να βιώσουν ένα βαθύτερο επίπεδο οικειότητας και σύνδεσης που ενισχύει τη σχέση τους ολιστικά.

Πώς ο όρος queer συνδέεται με την σεξουαλικότητα;

LGBTQ+: Το «queer» έχει μετατραπεί από υποτιμητικός όρος σε ισχυρό και περιεκτικό αυτοπροσδιορισμό. Η εξέλιξή του αντανακλά τις μεταβαλλόμενες στάσεις της κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα στη σεξουαλικότητα και το φύλο.

Η παρατεταμένη χρήση φορητού υπολογιστή προκαλεί υπογονιμότητα

Υπογονιμότητα laptop: Τα θέματα υπογονιμότητας δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες, τα αντιμετωπίζουν και οι άνδρες. Γι' αυτό είναι σημαντικό να γίνονται τακτικοί έλεγχοι, ειδικά αν ένα ζευγάρι προσπαθεί να συλλάβει και δεν τα καταφέρνει.