Αυτοφροντίδα

Αυτοέλεγχος: Η μήπως η χειραγώγηση του σώματός σου

Αυτοέλεγχος: Η μήπως η χειραγώγηση του σώματός σου

Αυτοέλεγχος: Η μήπως η χειραγώγηση του σώματός σου. Είναι δική σου ευθύνη να φροντίσεις το σώμα σου. Δυστυχώς, ο αυτοέλεγχος με τον οποίο ασχολείστε είναι λάθος. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το να προσπαθείς να ασκήσεις υπερβολικό αυτοέλεγχο στο σώμα σου όταν σου δίνει ξεκάθαρα σήματα δεν είναι απλά ανθυγιεινό. Είναι σημάδι ότι αθέλητα χειραγωγείς τον εαυτό σου.

Ο έλεγχος, η άρνηση και η μάχη με το σώμα σας δεν είναι μόνο εξουθενωτική, είναι μια χαμένη πρόταση. Ωστόσο, τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι παγιδευμένοι σε ένα σχέδιο αντιπαράθεσης και κριτικής του σώματός τους, ελπίζοντας ότι μια μέρα όλα τα παράπονα και οι επιβολές θα κάνουν τη διαφορά.

Γιατί συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις τα ίδια άχρηστα λάθη; Επειδή υπάρχει μια αλήθεια που όλοι ξεχνούν: Δεν έχεις τον έλεγχο του σώματός σου. Συνεργάζεστε με αυτό. Όσον αφορά το σώμα σας, υπάρχουν στην πραγματικότητα μόνο δύο επιλογές: Πρόσεχε ή μετακίνησέ το. Σίγουρα, μπορείτε να ωθήσετε το σώμα σας προς συγκεκριμένα αποτελέσματα. Αλλά κάθε φορά που ασκείς αυτοσυγκράτηση ή κατεύθυνση, επιλέγεις μόνο να κινηθείς ή όχι. Αυτές οι φωνητικές κινήσεις είναι ζωτικής σημασίας, και αναμφίβολα μια μορφή ελέγχου, αλλά αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος του τι είναι και κάνει το σώμα σας ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, όταν τρώτε κάτι, δεν μπορείτε να ελέγξετε πώς το σώμα σας χωνεύει, αφομοιώνει και απεκκρίνεται αυτό το φαγητό.

Παρομοίως, δεν μπορείτε να ελέγξετε εάν το σώμα σας πονάει, πού είναι σκληρό, ή πώς κρατιέται στο νερό από την προηγούμενη ημέρα. Και όταν αναπνέεις, δεν μπορείς να ελέγξεις πώς το σώμα σου χρησιμοποιεί αυτό το οξυγόνο.  Πρώτον, είναι σημαντικό να καταλάβουμε τι είναι η χειραγώγηση. Αυτή είναι μια μορφή ψυχολογικής χειραγώγησης όταν ένα άτομο (ο διανοητικός δράστης) κάνει ένα άλλο άτομο (σε αυτή την περίπτωση, το σώμα σας) να αμφιβάλλει για τη δική του αντίληψη της πραγματικότητας. Συνεχώς καταχράζεστε προφορικά το σώμα σας και το ταΐζετε με αρνητικές ενισχύσεις. Ο βαθμός στον οποίο ο εγωισμός σας γίνεται τύραννος ποικίλλει σημαντικά από άτομο σε άτομο. Για κάποιους, η ρητή αρνητική αυτοσυζήτηση μπορεί να φαίνεται ακραία ή υπερβολική. Ωστόσο, ο χειρισμός μπορεί να συμβεί με πιο διακριτικούς τρόπους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ερωτήσεις για να μάθετε αν αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας

Η φιλοσοφία του Wu Wei

Η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου επηρεάζει και των υπολοίπων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πόζες δύναμης ενισχύουν την αυτοπεποίθησή σας;

Πόζες δύναμης: Το πώς στέκεστε ή κάθεστε μπορεί να σας δώσει ανατροφοδότηση για το πώς αισθάνεστε και τα συναισθήματά σας συχνά αποκαλύπτονται από τον τρόπο που κρατάτε τον εαυτό σας.