Αυτοφροντίδα

Wu Wei ή κάνοντας τίποτα: Διαχείριση της τέχνης της ενέργειας χωρίς ενέργεια [pic,vid]

Wu Wei ή κάνοντας τίποτα: Διαχείριση της τέχνης της ενέργειας χωρίς ενέργεια [pic,vid]

Wu Wei ή κάνοντας τίποτα: Διαχείριση της τέχνης της ενέργειας χωρίς ενέργεια. Μεγάλο μέρος του πολιτισμού μας έχει τις ρίζες του στην ανάγκη ολοκλήρωσης, απόκτησης και επίτευξης. Δεν είναι περίεργο που το άγχος είναι η μεγάλη πανδημία της σύγχρονης ζωής.

Είμαστε εξαρτημένοι από μια νεαρή ηλικία για να αισθανθούμε μια αίσθηση έλλειψης και περιορισμού. το συναίσθημα ότι οτιδήποτε έχουμε και είμαστε δεν είναι ποτέ αρκετό. Πράγματι, το κάρμα, ή η δράση, είναι αναπόφευκτα στη ζωή. Είναι αδύνατο να μην κάνεις τίποτα. Ακόμα και για να επιβιώσουμε πρέπει να κάνουμε συνεχώς κάτι. Πρέπει να τρώμε και να πίνουμε, να κινούμαστε, να κοιμόμαστε και να φροντίζουμε το σώμα μας. Για να διατηρήσουμε την απλούστερη ζωή χρειάζεται προσπάθεια, τουλάχιστον όλη η προσπάθεια που απαιτείται για να έχουμε ένα βασικό εισόδημα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για αβίαστη ζωή. Μπορεί να χρειαστεί ένα άλμα πίστης για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να είμαστε πρόθυμοι να χαλαρώσουμε τα χαλινάρια… αλλά να πειραματιστούμε με αυτά. Μπορεί να εκπλαγείτε με το τι συμβαίνει. Χαλάρωσε Η ένταση δεν περιορίζει μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό και τα συναισθήματα. Δεν είναι ένας υγιής τρόπος ύπαρξης, ειδικά όταν διατηρείται σταθερά και γίνεται ο συνήθης τρόπος λειτουργίας μας. Να γνωρίζετε πότε και πώς να ανταποκριθείτε κατάλληλα.

Όταν αισθάνεσαι γαλήνιος και ισορροπημένος, το μυαλό σου είναι σαφές και μπορείς να δεις, να μετρήσεις και να ανταποκριθείς με μεγαλύτερη ακρίβεια σε καταστάσεις. Σε αυτή την κατάσταση αβοήθητης προσπάθειας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κοιτάξετε, να ακούσετε και να απαντήσετε με τον πιο κατάλληλο τρόπο, χρησιμοποιώντας όλες τις γνώσεις, την εμπειρία και τους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας. Εναλλαγή εργασίας και ανάπαυσης. Παρατηρήστε την ροή ζωής. Είναι μια τέλεια ισορροπία. Μην εργάζεστε σε κάτι μέχρι να είστε τελείως εξαντλημένοι.

Η φιλοσοφία Wu Wei

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δείτε που βρίσκεται το κλειδί της δικής σας ευτυχίας

Μην χάνεις το χρόνο σου σε λάθος "φιλίες"

Διαφορές μεταξύ του αγοριού που βγαίνεις και του άντρα που παντρεύεσαι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κίνδυνοι από το shopping therapy που καλό είναι να αποφύγετε

Σπατάλη αυτοφροντίδα: Γιατί ορισμένες αγορές μας κάνουν να νιώθουμε τόσο καλά στην αρχή, αλλά στο τέλος καταφέρνουν να μας γεμίζουν με ενοχές; Αγαπήστε τον εαυτό σας, κάνοντας τις σωστές επιλογές!

Δώστε ρυθμό στη ζωή σας με μουσική διάθεση!

Μουσικοθεραπεία: Η μουσική χαρίζει απλόχερα τα οφέλη της στην καθημερινότητά μας. Ενισχύει την υγεία, βελτιώνει τη διάθεση, μας κάνει να νιώθουμε καλά και μας διασκεδάζει. Τι άλλο να ζητήσουμε;

Αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους

Άγχος Αντιμετώπιση: Με τις κατάλληλες δεξιότητες και αλλαγές στον τρόπο ζωής μας, μπορούμε να ρυθμίσουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας και να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό μας να βλέπει τη ζωή με μια πιο ισορροπημένη και λιγότερο τρομακτική προοπτική.

Η άσκηση - κλειδί στη διαχείριση της παχυσαρκίας και στη μείωση των κινδύνων στη συνολική υγεία

Διευκρινίζουν ότι, αν και οι επαγγελματίες υγείας δεν πρέπει να αποθαρρύνουν την απώλεια βάρους, αυτή δεν είναι ανάγκη να αποτελεί την πρωταρχική εστίαση στη διαχείριση της παχυσαρκίας.

Ποια είναι τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του ιδανικού ύπνου;

Επαρκής ύπνος: Φροντίστε τον εαυτό σας εξασφαλίζοντας ότι λαμβάνετε αρκετό και ποιοτικό ύπνο σε σταθερή βάση. Είναι το καλύτερο μέσο αυτοφροντίδας για μια ζωή χαρούμενη & γεμάτη ενέργεια!

Ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε όταν το άγχος σας χτυπά την πόρτα

Άγχος Αντιμετώπιση: Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν άγχος κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτές οι ασκήσεις μπορεί να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να βρείτε ανακούφιση όποτε το χρειάζεστε.