Αυτοφροντίδα

Wu Wei ή κάνοντας τίποτα: Διαχείριση της τέχνης της ενέργειας χωρίς ενέργεια [pic,vid]

Wu Wei ή κάνοντας τίποτα: Διαχείριση της τέχνης της ενέργειας χωρίς ενέργεια [pic,vid]

Wu Wei ή κάνοντας τίποτα: Διαχείριση της τέχνης της ενέργειας χωρίς ενέργεια. Μεγάλο μέρος του πολιτισμού μας έχει τις ρίζες του στην ανάγκη ολοκλήρωσης, απόκτησης και επίτευξης. Δεν είναι περίεργο που το άγχος είναι η μεγάλη πανδημία της σύγχρονης ζωής.

Είμαστε εξαρτημένοι από μια νεαρή ηλικία για να αισθανθούμε μια αίσθηση έλλειψης και περιορισμού. το συναίσθημα ότι οτιδήποτε έχουμε και είμαστε δεν είναι ποτέ αρκετό. Πράγματι, το κάρμα, ή η δράση, είναι αναπόφευκτα στη ζωή. Είναι αδύνατο να μην κάνεις τίποτα. Ακόμα και για να επιβιώσουμε πρέπει να κάνουμε συνεχώς κάτι. Πρέπει να τρώμε και να πίνουμε, να κινούμαστε, να κοιμόμαστε και να φροντίζουμε το σώμα μας. Για να διατηρήσουμε την απλούστερη ζωή χρειάζεται προσπάθεια, τουλάχιστον όλη η προσπάθεια που απαιτείται για να έχουμε ένα βασικό εισόδημα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για αβίαστη ζωή. Μπορεί να χρειαστεί ένα άλμα πίστης για να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να είμαστε πρόθυμοι να χαλαρώσουμε τα χαλινάρια… αλλά να πειραματιστούμε με αυτά. Μπορεί να εκπλαγείτε με το τι συμβαίνει. Χαλάρωσε Η ένταση δεν περιορίζει μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό και τα συναισθήματα. Δεν είναι ένας υγιής τρόπος ύπαρξης, ειδικά όταν διατηρείται σταθερά και γίνεται ο συνήθης τρόπος λειτουργίας μας. Να γνωρίζετε πότε και πώς να ανταποκριθείτε κατάλληλα.

Όταν αισθάνεσαι γαλήνιος και ισορροπημένος, το μυαλό σου είναι σαφές και μπορείς να δεις, να μετρήσεις και να ανταποκριθείς με μεγαλύτερη ακρίβεια σε καταστάσεις. Σε αυτή την κατάσταση αβοήθητης προσπάθειας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κοιτάξετε, να ακούσετε και να απαντήσετε με τον πιο κατάλληλο τρόπο, χρησιμοποιώντας όλες τις γνώσεις, την εμπειρία και τους πόρους που έχετε στη διάθεσή σας. Εναλλαγή εργασίας και ανάπαυσης. Παρατηρήστε την ροή ζωής. Είναι μια τέλεια ισορροπία. Μην εργάζεστε σε κάτι μέχρι να είστε τελείως εξαντλημένοι.

Η φιλοσοφία Wu Wei

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δείτε που βρίσκεται το κλειδί της δικής σας ευτυχίας

Μην χάνεις το χρόνο σου σε λάθος "φιλίες"

Διαφορές μεταξύ του αγοριού που βγαίνεις και του άντρα που παντρεύεσαι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

Αυτοφροντίδα: Αυτό-φροντίδα είναι οποιαδήποτε σκόπιμη ενέργεια που αναλαμβάνεται για την κάλυψη των σωματικών, διανοητικών, πνευματικών ή συναισθηματικών αναγκών ενός ατόμου . Δηλαδή είναι όλοι οι μικροί τρόποι που φροντίζουμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε μια βλάβη στους αντίστοιχους τομείς της υγείας.

Η άσκηση στη φύση είναι ηρεμιστική

Αθλητισμός στη φύση: Οι ζωές μας είναι γεμάτες άγχος. Η προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μας ζωής, των κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τα καλά νέα είναι πώς η σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από το άγχος και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ παραμένετε fit.

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα σας

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Αυτο-φροντίδα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά που βοηθά ένα άτομο να αποφύγει προβλήματα υγείας. Το υπερβολικό στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Έτσι, να έχει την ανάγκη να ανακούφιστεί από το άγχος.

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.