Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Ερωτήσεις για να μάθετε αν αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα: Ερωτήσεις για να μάθετε αν αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας

Αυτοφροντίδα: Ερωτήσεις για να μάθετε αν αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας. Εάν αγαπάτε τον εαυτό σας, τα συναισθήματα και η ζωή γενικά τείνουν να ισορροπούν. Η αυτοεκτίμηση κάνει τα σχέδιά σας και τις σχέσεις σας πιο ρευστές. Επίσης, ότι είστε πιο δυνατοί και πιο προετοιμασμένοι να αναλάβετε τις επιτυχίες και τα λάθη. 

Εάν αγαπάτε τον εαυτό σας, η ζωή γίνεται ευκολότερη. Εν μέρει επειδή αυτο – αυτοεκτίμηση είναι στενά συνδεδεμένη με αυτοεκτίμηση και αυτοθαυμασμό αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα για να απολαύσετε την ψυχική υγεία.  Ωστόσο, η εκτίμηση που ισχυρίζεται κανείς δεν είναι κάτι που παραμένει αμετάβλητο. Υπάρχουν στιγμές και στάδια στα οποία είμαστε περισσότερο αφοσιωμένοι στο να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και σε άλλα στα οποία είναι δύσκολο για εσάς να δείτε την καλή σας πλευρά.

Υπάρχουν μερικές ερωτήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε εάν αγαπάτε τον εαυτό σας αρκετά για να σας βοηθήσει . Είναι ένας οδηγός και δεν καλύπτουν όλες τις πτυχές, αλλά καλύπτουν το πιο ουσιαστικό. Μέσω αυτών μπορείτε να κάνετε μια γενική ανασκόπηση του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεστε και αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας.

Πέντε από αυτές τις ερωτήσεις έχουν ως εξής.

  • Αποδέχεστε τα ελαττώματα και τους περιορισμούς σας; Η αυτο-αποδοχή είναι απόδειξη ότι αγαπάτε τον εαυτό σας ή τουλάχιστον ότι δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να το κάνετε. Για να το εκμεταλλευτείτε, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τον εαυτό σας
  • Εκτιμάτε τις αρετές και τα επιτεύγματά σας; Ένα κλειδί για να ξέρετε αν αγαπάτε τον εαυτό σας
    Εξίσου σημαντικό με τον εντοπισμό ελαττωμάτων και περιορισμών είναι η αναγνώριση των δυνατοτήτων και των επιτευγμάτων.
  • Καταλαβαίνετε και συγχωρείτε τον εαυτό σας για λάθη; Το θέμα της κατανόησης και της συγχώρεσης των λαθών μας δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά.
  • Επιτρέπετε στον εαυτό σας να εκφράσει τα συναισθήματά σας, ακόμη και αν αναστατώνει τους άλλους;
  • Φροντίζετε το σώμα και το μυαλό σας;

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου επηρεάζει και των υπολοίπων

Το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς αφορά μόλις ένα συστατικό και είναι δωρεάν

Τι κρύβει η άρρωστη ψυχή του κάθε ναρκισσιστή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tips αυτοφροντίδας για εργαζόμενες μαμάδες

Αυτοφροντίδα εργαζόμενες μαμάδες: Νιώθετε συχνά πως τρέχετε, αλλά δε φτάνετε, κι όσο κι αν προσπαθείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, αυτό απλώς δεν είναι εφικτό; Αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλές εργαζόμενες μαμάδες, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκλέψετε λίγο χρόνο από το καθημερινό ή εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα για να αφιερώσετε σε εσάς. Η αυτο-φροντίδα για τις μητέρες είναι πολύ σημαντική, εξίσου όσο και ο χρόνος μιας καλής ξεκούρασης. Αυτό, κάποιες φορές, σημαίνει ότι θα πρέπει στην πραγματικότητα να μάθετε να λέτε όχι σε κάποια πράγματα, αντί να ανησυχείτε για το πως θα βρείτε χρόνο να προσθέσετε νέες δραστηριότητες ή πρακτικές αυτοφροντίδας στη ζωή σας.

Τα σημαντικά οφέλη των διαλογιστικών περιπάτων

Περίπατος: Πόσο μπορεί να βελτιώσει την ψυχική και σωματική υγεία μας ένας απλός περίπατος; Όταν συνδυάζεται με το είδος της συγκέντρωσης και της συνειδητότητας που μας προσφέρει ο διαλογισμός, η απάντηση είναι περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Ασκήστε φαντασία και σώμα παίζοντας με τα παιδιά στο σπίτι

Άθλητισμός lockdown παιδιά: Μετατρέψτε το καθιστικό ή το σαλόνι του σπιτιού σας σε φανταστικό τόπο παραμυθιού. Μπορείτε να δοκιμάστε ασκήσεις εξισορρόπησης, υποδυόμενοι τους ακροβάτες ή ζογκλέρ. Γιατί όχι, βάλτε ακόμη και το κατοικίδιο ζώο σας στη δράση, αν φυσικά απολαμβάνει να πηδά από στεφάνι σε στεφάνι ή να συνοδεύει τους μικρούς σας "μάγους" την ώρα των παραστάσεων. Εάν μάλιστα το πάρετε στα σοβαρά, μπορείτε να το κάνετε μια εβδομαδιαία δραστηριότητα ποιοτικής συνεύρεσης με την οικογένειά σας. Αφήστε τη φαντασία σας να πάρει τα ηνία της δράσης και εξασκηθείτε στα κόλπα σας κάθε φορά που έχετε λίγο χρόνο, προσκαλώντας και τα υπόλοιπα μέλη του οικογενειακού "τσίρκου" να ακονίζουν τα ταλέντα τους τακτικά.

Εναλλακτικοί τρόπου για να αντιμετωπίσετε την κακή ψυχολογία λόγω καραντίνας

Η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ορισμένων πρωινών συνηθειών θα δημιουργήσει σταδιακά αυξημένη ενέργεια που θα διαρκεί περισσότερο. Και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μιλάμε για συνήθεια• αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και επιμονή για να εγκαθιδρυθεί και χρειάζεται να συνίσταται σε ορισμένες καθημερινές κινήσεις και ακολουθίες δραστηριοτήτων.

Τι είναι ο chakra διαλογισμός

Διαλογισμός: Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ποιος διαλογίστηκε πρώτος, ωστόσο ο διαλογισμός ως πρακτική χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Με δυσκολία ωστόσο θα φανταζόταν εκείνος που τον ανακάλυψε ότι όχι μόνο θα επιβίωνε, αλλά θα γνώριζε νέες δόξες, εν μέσω πανδημίας.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.

Θεραπευτικές ιδιότητες της Θάλασσας

Η θάλασσα προσφέρει θετική ενέργεια στους ανθρώπους και συμβάλλει στην γενικότερη ευεξία . Το θαλασσινό νερό έχει πολλέςΘεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας .