Αυτοφροντίδα

Να είσαι καλός με τον εαυτό σου: Το κλειδί για την αυτοεκτίμηση

Να είσαι καλός με τον εαυτό σου: Το κλειδί για την αυτοεκτίμηση

Να είσαι καλός με τον εαυτό σου: Το κλειδί για την αυτοεκτίμηση. Το να είσαι καλός με τον εαυτό σου είναι ανεκτίμητο. Ένα τέτοιο ψυχολογικό σκάφος απαιτεί δύο επιτεύγματα: συμφιλίωση με το παρελθόν για να σβήσει ορισμένες απογοητεύσεις και να σταματήσει να εμμένει στο μέλλον για να ηρεμήσει τις ανησυχίες.

Το να νιώθεις καλά είναι, πάνω από όλα, να μάθεις να σκέφτεσαι σωστά, να εστιάζεις σε ένα δώρο όπου να διαμορφώνεις μια εσωτερική ειρήνη που κανείς δεν πρέπει να ενοχλεί. Σίγουρα όλοι συμφωνούμε με αυτές τις δηλώσεις. Ωστόσο, γιατί είναι τόσο δύσκολο για εμάς να βρούμε αυτήν την εσωτερική ισορροπία όπου νιώθουμε γεμάτοι, πού μπορούμε να απολαύσουμε αυτό που έχουμε και τι μας χαρακτηρίζει; Είτε μας αρέσει είτε όχι, υπάρχει πάντα κάτι που αποτυγχάνει, κάτι που μας τσαλακώνει και που μας εμποδίζει να βιώσουμε μια διαρκή ευεξία , αυτό που δεν λήγει και παραμένει σταθερό ανεξάρτητα από τους ανέμους ή τις παλίρροιες.

 

Το να είσαι καλός με τον εαυτό σου σημαίνει να ξέρεις πώς να εξασκήσεις έναν τύπο αποδοχής όπου έχουμε ενεργό έλεγχο στις σκέψεις μας.  Αυτό που μας περιβάλλει και ακόμη και οι άνθρωποι που είναι μέρος του πιο κοντινού μας πλαισίου μπορεί να μην ενεργούν πάντα όπως θέλουμε. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν πρέπει να μας εκνευρίζει, γιατί εάν υπάρχει ηρεμία μέσα, εάν υπάρχει αυτοαγάπη και ισορροπία, δεν υπάρχει σύννεφο που να σβήνει τον ήλιο που κουβαλάμε μέσα μας. Η προσωπική εκτίμηση είναι μια άσκηση τόσο χρήσιμη όσο είναι άγνωστη.

Κάποιος μπορεί να το ανακαλύψει με την πάροδο του χρόνου, ακριβώς όταν κάποιος αντιλαμβάνεται ότι παραμελείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει την αίσθηση ότι είναι σχεδόν σαν αυτό το πιόνι σε μια σκακιέρα. Θέλουμε να είμαστε η “Κυρία”, αλλά γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να θυμόμαστε τι αξίζουμε και τι ρόλο παίζουμε στο παιχνίδι της ζωής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι που εμπιστεύονται τον εαυτό τους

Τρεις τρόποι για να φροντίσετε τον εαυτό σας καλύτερα

Γιατί η ρουτίνα ομορφιάς σας εξακολουθεί να έχει σημασία στην καραντίνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναγνωρίστε τα σημάδια του έρπητα και φροντίστε τον εαυτό σας

Έρπης αυτοφροντίδα: Ο έρπης αποτελεί σίγουρα μια ενοχλητική κατάσταση, καθώς ο ιός υπάρχει στον οργανισμό μας εφ' όρου ζωής. Με την αναγνώριση των συμπτωμάτων και την έγκαιρη θεραπεία όμως όλα γίνονται πιο εύκολα.

Βότανα που μειώνουν το άγχος

Άγχος αντιμετώπιση: Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα βότανα μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους.

Πώς βοηθούν τον ύπνο μας οι ζεστές κάλτσες λίγο πριν ξαπλώσουμε;

Tips για καλό ύπνο: Το σώμα σας λειτουργεί φυσικά για να μειώσει τη θερμοκρασία του πυρήνα σας τη νύχτα για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Ζεσταίνοντας τα πόδια σας, ανοίγετε τα αιμοφόρα αγγεία για να βοηθήσετε να δροσιστεί το υπόλοιπο σώμα.

Γιατί η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη κάθε μέρα

Αυτοφροντίδα: Ειδικότερα, μέσα στη σύγχυση και τη συνεχή ροή πληροφοριών λόγω του COVID-19, αλλά και τη ρευστότητα των πραγμάτων εξαιτίας της έκτακτης πανδημικής συνθήκης, ένα σχέδιο αυτοφροντίδας μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε καλύτερα, να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να παραμείνετε υγιείς.

Πώς να αντιμετωπίσετε την αϋπνία που σχετίζεται με το άγχος

Άγχος αϋπνία: Μια ανασκόπηση 47 δοκιμών, η οποία περιελάμβανε συνολικά 3.515 συμμετέχοντες, διαπίστωσε ότι ο διαλογισμός Mindfulness οδήγησε σε μικρές έως μέτριες βελτιώσεις στο άγχος, την κατάθλιψη και το στρες. Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας για 10-30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης του άγχους και βελτίωσης του ύπνου.

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Χρήσιμα tips από την επέμβαση στην ανάρρωση

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Η υστερεκτομή ορισμένες φορές είναι αναπόφευκτη. Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, καθώς και την πορεία της ανάρρωσης από μια τέτοια χειρουργική επέμβαση.