Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Τα χαρακτηριστικά αυτών που εμπιστεύονται τον εαυτό τους

Αυτοφροντίδα: Τα χαρακτηριστικά αυτών που εμπιστεύονται τον εαυτό τους

Αυτοφροντίδα: Τα χαρακτηριστικά αυτών που εμπιστεύονται τον εαυτό τους. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό σας δεν προϋποθέτει ότι θα είστε ικανοί για οτιδήποτε.

Αντίθετα, σημαίνει ότι έχουμε την αντίληψη ότι η αυτοεκτίμηση υπερβαίνει τις εξωτερικές συνθήκες. Όταν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας είναι επειδή αισθάνεστε αυτοαγάπη, εκτιμάτε ποιος είστε με ελαττώματα και αρετές και αισθάνεστε ικανός να επιμείνετε ή να σταματήσετε εάν είναι απαραίτητο.

Η αυτοπεποίθηση σας φέρνει σε μια πρακτική στάση στη ζωή. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν δυσκολίες και για αυτό δεν είστε πρόθυμοι να προσθέσετε νέα μικρά προβλήματα στην καθημερινή σας ζωή . Μην μπερδεύεστε με σκόνη στο χαλί, γυαλιστερά ασημικά ή κακές καιρικές συνθήκες. Ξέρεις πώς να ξεχωρίζεις τι είναι σχετικό από αυτό που δεν είναι. Είναι σχετικά εύκολο για εσάς να προσδιορίσετε τι θέλετε. Μόλις το καταλάβετε, εστιάζετε τις προσπάθειές σας για να το επιτύχετε και μη επιτρέποντας να σας  αποσπούν την προσοχή στους υπόλοιπους. Είστε συνηθισμένοι να παλεύετε για αυτό που θέλετε και σας αρέσει να το κάνετε.

Εάν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, γνωρίζετε ότι ο στόχος είναι εξίσου σημαντικός με κάθε ένα από τα βήματα που κάνετε για να τον επιτύχετε. Βγήκατε από τη ζωή σας ότι “το τέλος δικαιολογεί τα ενδιάμεσα” επειδή γνωρίζετε ότι αυτά τα μέσα είναι εξίσου σημαντικά με το τέλος. Απολαμβάνετε το δρόμο και όχι μόνο το τέλος του ταξιδιού. Δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε δύσκολους τύπους στην επικοινωνία. Ξέρετε πώς να πείτε τι σκέφτεστε και νιώθετε, την κατάλληλη στιγμή και με τον σωστό τρόπο. Εάν μείνετε ήσυχοι, το κάνετε από σύνεση και όχι ως τρόπο αποθήκευσης ή χειραγώγησης. Εάν μιλάτε, έχετε σκεφτεί τι να πείτε και το κάνετε λαμβάνοντας υπόψη το πρόσωπο που βρίσκεται μπροστά σας. Δεν έχετε απώτερα κίνητρα με λόγια. Σέβεστε τις γνώμες των άλλων όπως ακριβώς κάνετε και με τις δικές σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η τέχνη του να είσαι αληθινός!

Δεν είναι εγωιστικό να φροντίζεις τον εαυτό σου

Honjok: Η τέχνη του να απολαμβάνεις τη μοναξιά σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η διαταραχή κοινωνικού άγχους και πως μπορείς να την ξεπεράσεις οριστικά

Κοινωνικό Άγχος: Η αυτοπεποίθηση είναι μια ιδιότητα που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να έχουμε σε μεγαλύτερο βαθμό – ειδικά όταν βρισκόμαστε σε ένα νέο μέρος ή με μια ομάδα ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά. Για ορισμένους, αυτή η εσωτερική σιγουριά φαίνεται να έρχεται φυσικά. Αλλά τι συμβαίνει με τους υπόλοιπους;

Αυτοφροντίδα: Οι διάφοροι τύποι που χωρίζετε

Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα, είναι μία έννοια η οποία βρίσκετε σε όλους τους χώρους και που πρέπει να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε και εισχωρούμε στην καθημερινότητα μας για να επιτύχουμε την ευτυχία μας.

Το να είστε δίπλα στο νερό είναι καλό για το σώμα και μυαλό σας

Θάλασσα Οφέλη: Το να ξοδεύουμε χρόνο μέσα και γύρω από τα υδάτινα περιβάλλοντα έχει αποδειχθεί με ότι οδηγεί σε σημαντικά υψηλότερα ψυχικά και σωματικά οφέλη συγκριτικά με τους πράσινους χώρους.

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να την πετύχεις

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε καθημερινή βάση την αυτοφροντίδα σας και εσάς θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ καλύτερα στην καθημερινότητα σας. Επίσης για να μπορέσετε να το επιτύχετε θα πρέπει πρώτα να βρείτε τις ανάγκες σας και να τα εφαρμόζεται σε καθημερινή βάση. Σου παρουσιάζουμε κάποιες από τις συμβουλές που […]

Το να στρώνετε το κρεβάτι σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μέρα

Στρώσιμο Κρεβατιού: Από τον καλύτερο ύπνο και το λιγότερο άγχος έως έναν πιο καθαρό και οργανωμένο νου, τα πιθανά οφέλη του να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί μπορεί να σας εκπλήξουν.

Είναι σημαντικό να εκτιμάτε τον εαυτό σας

Αυτοεκτίμηση Ψυχολογία Σημασία: Η καλλιέργεια υψηλής αυτοεκτίμησης και ανθεκτικότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά είναι σίγουρα δυνατή και μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή σας. Ένα σημαντικό συστατικό - "κλειδί" - της αυτοεκτίμησης είναι τα πρότυπα σκέψης σας (σε τι εστιάζετε), καθώς και η υιοθέτηση μιας πιο αισιόδοξης προοπτικής.

Αυτοφροντίδα: Ορισμοί και σημασία της

Αυτοφροντίδα: Σε αυτό το άρθρο στοχεύουμε να σας μιλήσουμε για το τι είναι αυτοφροντίδα και ποιοι είναι οι ορισμοί της ,όπως τους έδωσαν διάφοροι οργανισμοί για να δείτε ποιος σας ταιριάζει.