Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Tips για να παραμείνετε συνεπείς στην προπόνησή σας [vid]

Αθλητισμός: Tips για να παραμείνετε συνεπείς στην προπόνησή σας [vid]

Αθλητισμός: Είναι σύνηθες να ξεκινά κανείς με μεγάλη θέρμη τις προπονήσεις, αλλά μόλις περνά ο πρώτος καιρός, το κίνητρο μπορεί να δοκιμαστεί. Λίγο οι καθημερινές υποχρεώσεις, λίγο η διάθεσή μας που αλλάζει με το χρόνο, μπορεί να μας κάνουν να παρατήσουμε την άσκηση. Δείτε πώς μπορείτε να παραμείνετε πιστοί στην απόφασή σας να αθλείστε.

Σε προηγούμενα κείμενά μας έχουμε εκτενώς αναφερθεί στα πολλαπλά οφέλη που έχει η άσκηση στην σωματική, αλλά και ψυχική μας υγεία. Εδώ θα ασχολοηθούμε με ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους και έχει να κάνει με το εξής απλό και κατανοητό ερώτημα: Πώς να διατηρήσω ζωντανό το κίνητρό μου θα αθλούμαι; Ακολουθούν ορισμένα εύκολα τιπς, που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

  • Κάντε την άσκηση μέρος της διασκέδασής σας

Είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να απολαμβάνετε τις προπονήσεις σας και τις προσαρμόσετε στον προσωπικό χρόνο και τρόπο ζωής σας. Κάντε μια μίνι έρευνα αναφορικά με τα οφέλη διαφορετικών τύπων άσκησης. Πρακολουθείστε βίντεο στο διαδίκτυο για να έχετε μια εικόνα των προπονήσεων. Περί τίνος πρόκειται; Τι προσφέρουν; Μπορεί για παράδειγμα να παρατηρήσετε ότι τα ομαδικά αθλήματα δεν είναι του γούστου σας ή ότι προτιμάτε ένα είδος άσκησης πιο χαλαρό και πνευματικό, όπως η γίογκα.

  • Κάντε την προπόνησή σας με παρέα

Η εύρεση ενός συνεργάτη στην προπόνηση μπορεί να σας δώσει αυτό το επιπλέον κίνητρο που χρειάζεστε για να παραμείνετε συνεπείς και αφοσιωμένοι στο πρόγραμμα της άσκησής σας. Όταν έχετε μαζί σας έναν φίλο, θα το σκεφτείτε διπλά πριν ακυρώσετε την προπόνηση. Η παρέα μπορεί επίσης να κάνει την όλη διαδικασία της εκγύμνασης πιο διασκεδααστική.

  • Δημιουργείστε χρόνο

Είναι κατανοητό πως οι γρήγοροι και απαιτητικοί ρυθμοί της σύγχρονης ζωής μπορεί να καθιστούν ιδιαιτέρως δύσκολη την εύρεση χρόνου για την προπόνηση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν αποθαρρυνθείτε είναι ότι κάθε μορφή σωματικής δραστηριότητας, και επιπλέον όσο μικρής διάρκειας και αν είναι, είναι καλύτερη από την καθιστική ζωή. Με άλλα λόγια, εάν δεν μπορείτε να προγραμματίσετε μια προπόνηση 40 λεπτών, δοκιμάστε μικρές δόσεις των δέκα μόλις λεπτών μεταξύ των δραστηριοτήτων που κάνετε μέσα στη μέρα.

  • Δεσμευτείτε

Τόσο ο προγραμματισμός μιας ορισμένης μέρας και ώρας που θέλετε να αφιερώσετε στην άσκηση, όσο και ο καθορισμός στόχων για το πρόγραμμα της προπόνησής σας είναι δύο σημεία κλειδιά για να παραμείνετε αφοσιωμένοι στην άσκησή σας. Να θυμάστε επιπλέον πως οι στόχοι συνίσταται να είναι μικροί και να τους αυξάνεται σταδιακά.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συκώτι : Τρόφιμα για την ομαλή λειτουργιά του

Ρετινόλη : Ο Ρόλος της στην επιδερμίδα

Θάλασσα: Ένας τόπος γαλήνης και ηρεμίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορούμε να χαλαρώσουμε το παχύ έντερο μας από τον ερεθισμό;

Ευερέθιστο έντερο: Με απλές αλλαγές διατροφής, διαχείριση του στρες και τακτική άσκηση, μπορείτε να χαλαρώσετε το ευερέθιστο έντερο και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

Συνήθειες που σκοτώνουν την παραγωγικότητα και πώς να τις κόψετε

Το μεσημεριανό γεύμα ενώ εργάζεστε μπορεί να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της παραγωγικότητας υπό το πρόσχημα της πολλαπλής εργασίας, αλλά ο εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί πλήρως σε περισσότερες από μία εργασίες τη φορά. Η έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερες εργασίες προσπαθείτε να κάνετε ταχυδακτυλουργικά, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για ανακρίβειες.

Το ατμόλουτρο μπορεί να βλάψει το δέρμα μας;

Σάουνα: Δεν βλάπτει το δέρμα σας αρκεί να το χρησιμοποιείτε με σύνεση. Μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά τα χαλαρωτικά και αποτοξινωτικά οφέλη, αρκεί να ενυδατώνεστε σωστά και να ακούτε το σώμα σας.

Τι να κάνετε όταν έρθετε με ασθένεια που προκαλείται από την ζέστη;

Ζέστη ασθένειες: Το να αντιμετωπίζετε ασθένειες που προκαλούνται από τη ζέστη μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά το να μάθετε πώς να τις αναγνωρίζετε και να τις αντιμετωπίζετε έγκαιρα είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας.

Απλές συμβουλές για να προστατέψετε τα μαλλιά σας καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει

Αναζητήστε ένα αντηλιακό που να προσφέρει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και εφαρμόστε το απευθείας στο εκτεθειμένο τριχωτό της κεφαλής κατά μήκος της χωρίστρας σας και κατά μήκος του μήκους εάν είστε έξω για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου;

Σχεδιάζοντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και δημιουργώντας ένα χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου, μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας και πιθανώς να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων ασθενειών.