Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Tips για να παραμείνετε συνεπείς στην προπόνησή σας [vid]

Αθλητισμός: Tips για να παραμείνετε συνεπείς στην προπόνησή σας [vid]

Αθλητισμός: Είναι σύνηθες να ξεκινά κανείς με μεγάλη θέρμη τις προπονήσεις, αλλά μόλις περνά ο πρώτος καιρός, το κίνητρο μπορεί να δοκιμαστεί. Λίγο οι καθημερινές υποχρεώσεις, λίγο η διάθεσή μας που αλλάζει με το χρόνο, μπορεί να μας κάνουν να παρατήσουμε την άσκηση. Δείτε πώς μπορείτε να παραμείνετε πιστοί στην απόφασή σας να αθλείστε.

Σε προηγούμενα κείμενά μας έχουμε εκτενώς αναφερθεί στα πολλαπλά οφέλη που έχει η άσκηση στην σωματική, αλλά και ψυχική μας υγεία. Εδώ θα ασχολοηθούμε με ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους και έχει να κάνει με το εξής απλό και κατανοητό ερώτημα: Πώς να διατηρήσω ζωντανό το κίνητρό μου θα αθλούμαι; Ακολουθούν ορισμένα εύκολα τιπς, που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα.

  • Κάντε την άσκηση μέρος της διασκέδασής σας

Είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να απολαμβάνετε τις προπονήσεις σας και τις προσαρμόσετε στον προσωπικό χρόνο και τρόπο ζωής σας. Κάντε μια μίνι έρευνα αναφορικά με τα οφέλη διαφορετικών τύπων άσκησης. Πρακολουθείστε βίντεο στο διαδίκτυο για να έχετε μια εικόνα των προπονήσεων. Περί τίνος πρόκειται; Τι προσφέρουν; Μπορεί για παράδειγμα να παρατηρήσετε ότι τα ομαδικά αθλήματα δεν είναι του γούστου σας ή ότι προτιμάτε ένα είδος άσκησης πιο χαλαρό και πνευματικό, όπως η γίογκα.

  • Κάντε την προπόνησή σας με παρέα

Η εύρεση ενός συνεργάτη στην προπόνηση μπορεί να σας δώσει αυτό το επιπλέον κίνητρο που χρειάζεστε για να παραμείνετε συνεπείς και αφοσιωμένοι στο πρόγραμμα της άσκησής σας. Όταν έχετε μαζί σας έναν φίλο, θα το σκεφτείτε διπλά πριν ακυρώσετε την προπόνηση. Η παρέα μπορεί επίσης να κάνει την όλη διαδικασία της εκγύμνασης πιο διασκεδααστική.

  • Δημιουργείστε χρόνο

Είναι κατανοητό πως οι γρήγοροι και απαιτητικοί ρυθμοί της σύγχρονης ζωής μπορεί να καθιστούν ιδιαιτέρως δύσκολη την εύρεση χρόνου για την προπόνηση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν αποθαρρυνθείτε είναι ότι κάθε μορφή σωματικής δραστηριότητας, και επιπλέον όσο μικρής διάρκειας και αν είναι, είναι καλύτερη από την καθιστική ζωή. Με άλλα λόγια, εάν δεν μπορείτε να προγραμματίσετε μια προπόνηση 40 λεπτών, δοκιμάστε μικρές δόσεις των δέκα μόλις λεπτών μεταξύ των δραστηριοτήτων που κάνετε μέσα στη μέρα.

  • Δεσμευτείτε

Τόσο ο προγραμματισμός μιας ορισμένης μέρας και ώρας που θέλετε να αφιερώσετε στην άσκηση, όσο και ο καθορισμός στόχων για το πρόγραμμα της προπόνησής σας είναι δύο σημεία κλειδιά για να παραμείνετε αφοσιωμένοι στην άσκησή σας. Να θυμάστε επιπλέον πως οι στόχοι συνίσταται να είναι μικροί και να τους αυξάνεται σταδιακά.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Συκώτι : Τρόφιμα για την ομαλή λειτουργιά του

Ρετινόλη : Ο Ρόλος της στην επιδερμίδα

Θάλασσα: Ένας τόπος γαλήνης και ηρεμίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί δεν είναι καλή ιδεά να τρώμε πριν τον ύπνο

Ύπνος φαγητό: Το να κοιμάστε έχοντας το αίσθημα της πείνας, μπορεί σίγουρα να σας κάνει να αισθανθείτε δυσαρέσκεια ή και ενόχληση που δεν έχετε ικανοποιήσει την όρεξή σας. Αλλά μπορεί να είναι πιο υγιεινό να πηγαίνετε στο κρεβάτι πεινασμένοι ή πεινασμένες, από το να τρώτε αργά το βράδυ πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου.

Φέρτε τη μαγεία του ωκεανού στο σπίτι σας

Θάλασσα Οφέλη: Τα ψυχολογικά οφέλη της θάλασσας και του θαλασσινού νερού στην ανθρώπινη υγεία μελετώνται ευρέως από επιστήμονες διαφόρων κλάδων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, και μόνο η παραμονή μας δίπλα στο νερό έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία.

Θυλακίτιδα : Τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

Θυλακίτιδα : Είναι μια σχετικά κοινή πάθηση, αλλά πολλοί άνθρωποι τη θεραπεύουν στο σπίτι και δεν βλέπουν γιατρό, επομένως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο συχνή είναι.

Το ψάρεμα στη θάλασσα προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση

Ψάρεμα: Το πρώτο βιβλίο για το ψάρεμα εκδόθηκε το 17ο αιώνα και οι πρώτοι αγώνες ψαρέματος πραγματοποιήθηκαν το 1930 στην Αγγλία. Εικόνες με ψαράδες, που χρησιμοποιούν καλάμι, υπάρχουν στην Αίγυπτο και χρονολογούνται στο 2000 π.Χ.

Διατάσεις: Είναι πολύ σημαντικές ως κομμάτι της εκγύμνασής μας

Διατάσεις: Το stretching (ή αλλιώς, οι διατάσεις) είναι απαραίτητο σε κάθε μορφή άσκησης και κυρίως είναι υγεία. Ειδικοί του Harvard Health τονίζουν πως το stretching διατηρεί την ελαστικότητα, τη δύναμη και την υγεία των μυών και πως αυτή η ελαστικότητα μας είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρήσουμε το εύρος των κινήσεων των συνδέσμων.

Ινομυαλγία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Ινομυαλγία : Η ινομυαλγία είναι μια πολύπλοκη διαταραχή που προκαλεί πόνο, ευαισθησία και κόπωση στους μύες συγκεκριμένων τμημάτων του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, των ώμων, της πλάτης, των γοφών, των βραχιόνων και των ποδιών.

Αυτοφροντίδα : Επιτύχετε την με την βοήθεια των φυτών

Αυτοφροντίδα : Εκτός από την άμεση ενίσχυση της αισθητικής ενός σπιτιού, οι μελέτες δείχνουν ότι το να περιτριγυρίζεστε από πρασινάδα μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τον περιβάλλοντα αέρα, να δημιουργήσετε μια αίσθηση ευεξίας και να βελτιώσετε τη ζωή σας.