Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός Οφέλη: Το stretching κάνει καλό στην υγεία [vid]

Αθλητισμός Οφέλη: Το stretching κάνει καλό στην υγεία [vid]

Αθλητισμός Οφέλη: Τα οφέλη του stretching στην υγεία, σωματική και ψυχική, δεν θα πρέπει να υποτιμούνται. Δείτε παρακάτω τους λόγους που το τέντωμα συνίσταται να αποτελεί μέρος της καθημερινής σας ζωής.

Το stretching είναι συχνά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας που τείνει να υποτιμάται. Κι όμως οι κάμψεις όχι μόνο σας βοηθούν να χαλαρώσετε νοητικά, αλλά μπορεί επίσης να συμβάλλουν σημαντικά στην ανακούφιση του πόνου στην πλάτη, στην αγχόλυση και την βελτιώση του ύπνου σας. Ακολουθούν οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους το τέντωμα θα πρέπει να γίνει μέρος της ζωής σας.

  • Το stretching προωθεί την ενέργειά σας

Μόλις λίγα λεπτά δυναμικού τεντώματος μπορούν να αυξήσουν τη ροή του αίματος, δίνοντας στον εγκέφαλό σας μια ώθηση και βοηθώντας σας να ξεπεράσετε τις υποτονίες και την χαμηλή ενέργεια.

  • Θα αποκτήσετε καλύτερη ισορροπία

Το τακτικό stretching είναι μια ιδανική επιλογή για εσάς, εάν θέλετε να χτίσετε ένα γερό και ισορροπημένο σώμα. Η ισορροπία είναι βασικός παράγοντας υγείας και ειδικά στις περιπτώσεις παθήσεων που σχετίζονται με κινδύνους πτώσης που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη στα οστά, όπως η οστεοπόρωση.

  • Θα βελτιώσετε την ευλυγισία σας

Το τέντωμα σας προσφέρει ένα μεγαλύτερο εύρος κίνησης. Με άλλα λόγια θα σας χαρίσει περισσότερη ευελιξία που θα διευκολύνει τις κινήσεις σας μέσα στη μέρα. Εντωμεταξύ, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς μεγαλώνουμε, διότι οι φυσικές διαδικασίες γήρανσης περιορίζουν την ευελιξία μας, η οποία μπορεί τελικά να οδηγήσει σε δυσκαμψία και πόνο στις αρθρώσεις.

  • Θα κοιμηθείτε καλύτερα

Το τακτικό stretching βοηθά επίσης στην ρουτίνα του ύπνου μας. Δίπλα στην χαλάρωση του σώματος, έρχεται και η χαλάρωση του νου και η ανακούφιση από το στρες που προκαλούν τυχόν επίμονες σκέψεις που δυσκολεύουν τον ύπνο μας ή τείνουν να μας κρατούν ξύπνιους τις νύχτες.

  • Έχετε συχνά κράμπες στα πόδια;

Εάν ναι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το τέντωμα του σώματος μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον περιορισμό της έντασης και της συχνότητάς τους.

Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε ένα εκτενές πρόγραμμα stretching για όλο το σώμα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διαδερμική μέθοδος : Η Λύση στην ρήξη τενόντων

Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε έλλειψη μαγνησίου

Το υποαλλεργικό μακιγιάζ είναι συνήθως πιο απαλό στο δέρμα, συχνά μπορεί να είναι χωρίς άρωμα (όπως το άρωμα μπορεί να είναι ερεθιστικόΑξιόπιστη πηγήγια πολλούς ανθρώπους), και μερικές φορές προέρχεται από ορυκτά.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να παρεμείνετε ενυδατωμένοι/ες ενώ αθλείστε

Αθλητισμός: Περίπου το 60% του σώματός σας είναι νερό. Συνεπώς το νερό παίζει ζωτικό ρόλο σε κάθε σωματική λειτουργία. Μπορείτε να χάσετε πολλά υγρά όταν ασκείστε - έως και ένα λίτρο ή δύο την ώρα - κυρίως μέσω της εφίδρωσης και της αναπνοής. Έτσι, θα πρέπει να πίνετε περισσότερο για να αναπληρώσετε τα επίπεδα της υγρασίας.

Jade Stone : Τα ενεργειακά οφέλη της στην ψυχική υγεία

Jade Stone :  Ορισμένοι πιστεύουν ότι κρύσταλλοι και πέτρες μεταφέρουν ισχυρές ενέργειες που βοηθούν στη σωματική και συναισθηματική θεραπεία. Χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς για αιώνες. Διαφορετικοί κρύσταλλοι και πέτρες πιστεύεται ότι αξιοποιούν τις δικές τους ενέργειες και παρέχουν μοναδικά οφέλη.

Tips για να είστε σε φόρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αθλητισμός: Να θυμάστε πως η άσκηση δεν είναι επικίνδυνη για το μωρό σας. Αντ΄αυτού, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι γυναίκες που ασκούνται είναι λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Σπυράκια στο λαιμό : Τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Σπυράκια στο λαιμό :Παρόλο που τα μικρά χτυπήματα στο πίσω μέρος του λαιμού δεν είναι απαραίτητα σημάδι σημαντικού προβλήματος υγείας, είναι καλύτερο να ζητήσετε από τον γιατρό σας να ρίξει μια ματιά για να προσδιορίσει την υποκείμενη αιτία.

Αυτό το καλοκαίρι το να χάσετε κιλά δεν είναι ο τρόπος να αιθανθείτε καλύτερα

Σώμα Καλοκαίρι: Το να μην αισθάνεστε καλά για το σώμα σας είναι σίγουρα ένας παράγοντας που μπορεί να πλήξει τη "χαρά του καλοκαιριού". Αυτό το καλοκαίρι ωστόσο αντί να εστιάσετε την προσοχή σας στην ταχεία απώλεια βάρους, δοκιμάστε να καλλιεργήσετε το κατάλληλο mindset ώστε να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπέποιθηση για τον εαυτό σας.