Φουντουκόπιτα με σοκολάτα
Μια συνταγή σκέτη αμαρτία! Για να δυναμώσετε τη γεύση του φουντουκιού, φροντίστε να τα ψήσετε για λίγο μέχρι να βγάλουν το έλαιό τους. Αδειάστε τα σε μια πετσέτα και τρίψτε τα για να φύγει η φλούδα τους. Μετά μπορείτε να τα τρίψετε σε πούδρα.
Χρόνος Προετοιμασίας:
20΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 45΄ – 50΄
Υλικά:
▪ για 1 ταψάκι 28 εκ.
▪ 1 φύλλο σφολιάτας ή φύλλο ζύμης για τάρτες
▪ 250 γρ. μαργαρίνη + και λίγη επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
▪ 2 φλιτζάνια ζάχαρη
▪ 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
▪ 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
▪ 2 φλιτζάνια φουντοκόψιχα σε πούδρα
▪ 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάω με το μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ώσπου αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Σταδιακά προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας να χτυπάω το μίγμα. Κατόπιν προσθέτω το αλεύρι και την φουντοκόψιχα.
Αλείφω το ταψάκι με λίγη μαργαρίνη και στρώνω την σφολιάτα, φροντίζοντας να καλύπτει τα τοιχώματα και να εξέχει λίγο. Αδειάζω μέσα το μίγμα και το στρώνω με ένα κουτάλι. Κόβω την κουβερτούρα σε κομματάκια και τα «βυθίζω» μέσα στο μίγμα. Ψήνω στους 180°C για 45 με 50 λεπτά. Σερβίρω τη πίτα ζεστή και τη πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.
Περισσότερες tips και νόστιμες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.dinanikolaou.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις