Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Το τσίλι con carne είναι ένα κλασικό πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά, φασόλια, ντομάτες και μια ποικιλία από μπαχαρικά. Είναι χορταστικό, γευστικό και τέλειο για μια ζεστή βραδιά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας νόστιμο τσίλι con carne στο σπίτι

Το τσίλι con carne είναι ένα κλασικό πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά, φασόλια, ντομάτες και μια ποικιλία από μπαχαρικά. Είναι χορταστικό, γευστικό και τέλειο για μια ζεστή βραδιά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας νόστιμο τσίλι con carne στο σπίτι:


Συστατικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα (15 oz) φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 κονσέρβα (15 oz) ντομάτες σε κύβους
  • 1 κουτί (6 oz) πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 2 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Προαιρετικές επικαλύψεις: τριμμένο τυρί, κρέμα γάλακτος, φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο, ψήνουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, σπάζοντας τον με ένα κουτάλι καθώς ψήνεται. Αφαιρέστε τυχόν περιττό λίπος.
  2. Προσθέστε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους και το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο και να μυρίσει.
  3. Προσθέστε τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, την πάπρικα και τη ρίγανη, επικαλύπτοντας το μείγμα κρέατος και κρεμμυδιού με τα μπαχαρικά.
  4. Προσθέστε στην κατσαρόλα τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, τον πελτέ ντομάτας, τον ζωμό βοδινού και τα στραγγισμένα φασόλια. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.
  5. Αφήνουμε το τσίλι να σιγοβράσει, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί ξεσκέπαστο για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  6. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα με αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται.
  7. Σερβίρετε το τσίλι con carne ζεστό, με τριμμένο τυρί, μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια αν θέλετε.

Αυτή η συνταγή τσίλι con carne είναι πιο ευχάριστη στο πλήθος και μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί ή ακόμα και να τριπλασιαστεί για να ταΐσει μια μεγαλύτερη ομάδα. Μη διστάσετε να το προσαρμόσετε με τις αγαπημένες σας γαρνιτούρες ή πρόσθετα συστατικά όπως πιπεριές, καλαμπόκι ή jalapeños για ένα επιπλέον λάκτισμα. Απολαύστε αυτό το ανακουφιστικό και χορταστικό πιάτο σε ένα δροσερό βράδυ ή στην επόμενη συγκέντρωση με φίλους και οικογένεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι καλύτερο να τρώτε πολλά μικρά γεύματα ή λιγότερα  και μεγαλύτερα;

Πώς να φτιάξετε το δικό σας κουλούρι Θεσσαλονίκης;

Πατάτες: Είναι το ελιξίριο της νεότητας που ψάχναμε;

Αυγά: Για την υγεία του εγκεφάλου και των ματιών σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon