Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Αρωματική σαλάτα με πορτοκάλι

Συνταγή της ημέρας: Αρωματική σαλάτα με πορτοκάλι

 

Από τα πιο δροσερά επιδόρπια που δροσίζουν το στόμα μετά το γεύμα και δεν βαραίνουν περισσότερο το στομάχι. Αξίζει να αναζητήσουμε τη λεβάντα για το εξαιρετικό της άρωμα –τη βρίσκουμε εύκολα σε όλα τα μπαχαράδικα και στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής ή βιολογικών προϊόντων.

Χρόνος Προετοιμασίας:
10′
Χρόνος Εκτέλεσης:
1 ώρα μαρινάρισμα

Υλικά:
7 γλυκά και ζουμερά πορτοκάλια
1φλιτζάνι (200 ml) ανθόνερο, βρώσιμο (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ και σε φαρμακεία, αλλά ζητήστε να είναι βρώσιμο)
6 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας σας
1 ξυλάκι κανέλας
1 αστεροειδής γλυκάνισος (αναζητήστε τον στα μπαχαράδικα και σε ορισμένα παντοπωλεία)
2 κουτ. σούπας ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια (θα τις βρείτε στα ζαχαροπλαστεία, σε μεγάλες κάβες και σε καταστήματα με ξηρούς καρπούς –διαφορετικά, αντικαταστήστε τες με φλούδες από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
λίγη ξερή λεβάντα, θρυμματισμένη, για το σερβίρισμα (θα τη βρείτε στα μπαχαράδικα και σε φυτώρια)

Εκτέλεση:
Στύβω το ένα πορτοκάλι και ρίχνω το χυμό του σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζω τα υπόλοιπα 6 πορτοκάλια και τα χωρίζω στις φέτες τους, αφαιρώντας σχολαστικά όλες τις λευκές μεμβράνες τους.
Ρίχνω τις φέτες στο μπολ και προσθέτω το ανθόνερο, το μέλι, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.
Λίγο πριν τη σερβίρω, σκορπίζω στη σαλάτα τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού (ή το γλυκό του κουταλιού) και πασπαλίζω με την τριμμένη λεβάντα. Σερβίρω τη σαλάτα κρύα, ως επιδόρπιο

Περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.dinanikolaou.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.