Greek English French German Italian

ndd optim

Pin It

 


Από τα πιο δροσερά επιδόρπια που δροσίζουν το στόμα μετά το γεύμα και δεν βαραίνουν περισσότερο το στομάχι. Αξίζει να αναζητήσουμε τη λεβάντα για το εξαιρετικό της άρωμα –τη βρίσκουμε εύκολα σε όλα τα μπαχαράδικα και στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής ή βιολογικών προϊόντων.

Χρόνος Προετοιμασίας:
10'
Χρόνος Εκτέλεσης:
1 ώρα μαρινάρισμα

Υλικά:
7 γλυκά και ζουμερά πορτοκάλια
1φλιτζάνι (200 ml) ανθόνερο, βρώσιμο (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ και σε φαρμακεία, αλλά ζητήστε να είναι βρώσιμο)
6 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας σας
1 ξυλάκι κανέλας
1 αστεροειδής γλυκάνισος (αναζητήστε τον στα μπαχαράδικα και σε ορισμένα παντοπωλεία)
2 κουτ. σούπας ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού, κομμένες σε λεπτά μπαστουνάκια (θα τις βρείτε στα ζαχαροπλαστεία, σε μεγάλες κάβες και σε καταστήματα με ξηρούς καρπούς –διαφορετικά, αντικαταστήστε τες με φλούδες από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
λίγη ξερή λεβάντα, θρυμματισμένη, για το σερβίρισμα (θα τη βρείτε στα μπαχαράδικα και σε φυτώρια)


Εκτέλεση:
Στύβω το ένα πορτοκάλι και ρίχνω το χυμό του σε ένα μεγάλο μπολ. Καθαρίζω τα υπόλοιπα 6 πορτοκάλια και τα χωρίζω στις φέτες τους, αφαιρώντας σχολαστικά όλες τις λευκές μεμβράνες τους.
Ρίχνω τις φέτες στο μπολ και προσθέτω το ανθόνερο, το μέλι, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο και ανακατεύω καλά. Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο.
Λίγο πριν τη σερβίρω, σκορπίζω στη σαλάτα τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού (ή το γλυκό του κουταλιού) και πασπαλίζω με την τριμμένη λεβάντα. Σερβίρω τη σαλάτα κρύα, ως επιδόρπιο


Περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.dinanikolaou.gr

Pin It

Cook name