Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πούρε ογκρατέν

Συνταγή της ημέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πούρε ογκρατέν

 Μοσχαράκι κοκκινιστό με πούρε ογκρατέν

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5΄-6΄ το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3΄-4΄. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2΄-3΄.

Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουµε και συµπληρώνουµε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15΄.

Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20΄, να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο. Διατηρούμε ζεστό κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και το μισό τυρί. Αφαιρούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε.
Βάζουμε το φαγητό σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε με τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200ºC για 15΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
Σερβίρουμε αμέσως.

Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 90 λεπτά

Υλικά
• 1/4 φλ. ελαιόλαδο
• 1.200 γρ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
• 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 καρότο ψιλοκομμένο
• 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. αλεύρι
• 1 κ.σ. πάπρικα
• 1 κλαδακι φρέσκο θυμάρι
• 1 δαφνόφυλλο
• 1 συσκευασία (400 γραµµ.) ντοματάκια κονκασέ
• αλάτι
• πιπέρι
• Για τον πουρέ
• 8 πατάτες
• 3 κ.σ. βούτυρο
• 3/4 φλ. Κρέμα Γάλακτος
• 1 σκ. σκόρδο
• 1 φλ. κεφαλοτύρι
• 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
• αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.