Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο και λουκάνικο στο ταψί

Συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο και λουκάνικο στο ταψί

Κοτόπουλο και λουκάνικο στο ταψί

Υλικά

1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 λεμόνι ( χυμός και λεμονόκουπες)
1 πορτοκάλι ( χυμός και πορτοκαλόκουπες)
1 κ.σ. μέλι
1 κοτόπουλο σε μερίδες
4 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα στη μέση
2 κλαδάκια θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το πορτοκάλι,το μέλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λουκάνικα. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τις φλούδες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μια νύχτα. Την επόμενη στρώνουμε τα κρεμμύδια σε ταψί και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο, τα λουκάνικα και τη μαρινάδα. Πετάμε τις φλούδες. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 1 ώρα. Γυρίζουμε κατά διαστήματα τα κομμάτια να ξεροψηθούν. Στο τέλος μοιάζουν σαν καραμελωμένα και έχουν απίθανη γεύση.

μερίδες 4
Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.