Συνταγές

Εύκολη συνταγή για δροσιστική σαλάτα

Εύκολη συνταγή για δροσιστική σαλάτα

Σαλάτα με σπανάκι, τυρί, μήλα και καρύδια

για 4 άτομα

  • 500 γρ. σπανάκι πλυμένο, στραγγισμένο
  • 2 κόκκινα μήλα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 150 γρ. καπνιστό τυρί (κομμένο σε 2-3 χοντρές φέτες) ή τυρί σκληρό με λίγα λιπαρά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το dressing

  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ολόκληρους κόκκους από πράσινο πιπέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε αρχικά σε ένα μπολ το μέλι και το μηλόξιδο.
  2. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μέλι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να πάρετε ένα αρκετά λείο μίγμα.
  3. Προσθέτετε στη συνέχεια τους κόκκους του πράσινου πιπεριού και ανακατεύετε. Το αφήνετε στην άκρη.
  4. Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι-γκριλιέρα και βάζετε το τυρί να ψηθεί για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το κόβετε σε μικρούς κύβους.
  5. Βάζετε το σπανάκι και τα ραπανάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα, αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το μισό dressing. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
  6. Πλένετε καλά τα μήλα, τα σκουπίζετε και τα κόβετε στη μέση. Πετάτε σπόρια και πυρήνες, κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  7. Περιχύνετε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα απλώνετε πάνω στο σπανάκι.
  8. Σκορπίζετε τους κύβους του τυριού και ραντίζετε με το υπόλοιπο dressing.
  9. Σερβίρετε προσθέτοντας προαιρετικά μερικά καρύδια.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.