Greek English French German Italian
Pin It
 

''Κατσικάκι με λαχανικά '' Όταν η γεύση συνδυάζεται με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των λαχανικών!

 Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

 Υλικά για 4 μερίδες

  • 800γρ. μπούτι άπαχο από κατσικάκι

  • 8 αγκινάρες

  • 2 πατάτες

  • 2 καρότα

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

  • 1 ξερό κρεμμύδι

  • Λίγο Άνηθος

  • 2 λεμόνια

  • 1 αυγό

  • 2 κ.γ. corn flour

  • 4κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

  1.  Αχνίζουμε το κατσικάκι σε νερό και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι.

  2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες.

  3. Σιγοβράζουμε μαζί με 1 ποτήρι νερό.

  4. Μετά από 20 λεπτά, προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες και τον άνηθο. Βράζουμε το φαγητό για 30 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

  5. Χτυπάμε το αυγό με τον χυμό 2 λεμονιών και λίγο ζουμί από το φαγητό μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού corn flour. Περιχύνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό αργά. Δυναμώνουμε τη φωτιά για μισό λεπτό και κλείνουμε την κουζίνα.


Διατροφικό σχόλιο: Γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλότατης βιολογικής αξίας, οι οποίες ενδυναμώνουν το μυϊκό σύστημα. Παράλληλα περιλαμβάνει βιταμίνες της ομάδας Β και σίδηρο, που τονώνουν το μεταβολισμό, την υγεία των νεύρων και συμβάλλουν στην πρόληψη από διάφορες μορφές αναιμίας.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 1,048 in Vitro μέτρηση

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.
Pin It

Cook name