Ρινική συμφόρηση

Γραμμικοί επιταχυντές, δωρεές και μείωση λίστας αναμονής

Γραμμικοί επιταχυντές, δωρεές και μείωση λίστας αναμονής

Μέσα στην επόμενη χρονιά αναμένεται να εγκατασταθούν στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της Αθήνας τον “Άγιο Σάββα” δύο νέα μηχανήματα. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, οι δύο γραμμικοί επιταχυντές θα κοστίσουν συνολικά πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ένας είναι δωρεά μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας και πριν λίγες μέρες το Υπουργείο ενέκρινε τη μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί. Το νέο μηχάνημα θα αντικαταστήσει τις δύο μονάδες κοβαλτίου που διαθέτει σήμερα το νοσοκομείο και οι οποίες βαίνουν προς απόσυρση.

Ο δεύτερος γραμμικός επιταχυντής θα αγοραστεί με ίδια κεφάλαια, τα οποία έχουν εξασφαλιστεί από παλιές δωρεές προς το νοσοκομείο, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις έμεναν αναξιοποίητες για πάνω από 20 χρόνια!

Έτσι, μέσα στο 2019 η διοίκηση ευελπιστεί να λειτουργούν στο νοσοκομείο συνολικά 4 γραμμικοί επιταχυντές – οι δύο καινούργιοι και οι δύο που είναι ήδη εγκατεστημένοι και θεωρούνται σύγχρονοι.

Τουλάχιστον 3 μήνες αναμονή

Στον Άγιο Σάββα η αναμονή για έναρξη ακτινοθεραπείας φτάνει σήμερα τους 3 μήνες, αλλά η διοίκηση υποστηρίζει ότι οι πολύ επείγουσες περιπτώσεις εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, η αναμονή στα ακτινοθεραπευτικά τμήματα της χώρας φτάνει και τους 4 μήνες. Η ακτινοθεραπεία μόνη ή σε συνδυασμό και με άλλες θεραπείες συμβάλει στο 40% αυτών των ιάσεων του καρκίνου, ενώ περίπου το 60% των ασθενών κάποια στιγμή στην πορεία της νόσου θα χρειαστεί να υποβληθούν σε ακτινοθεραπεία.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για 12 γραμμικούς επιταχυντές σε 8 δημόσια νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, συνολικού ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ. Συνολικά σε όλη τη χώρα λειτουργούν 18 ακτινοθεραπευτικά τμήματα (σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, πανεπιστημιακά και στρατιωτικά).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιγμορίτιδα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Υπέρηχοι στη θεραπεία της ρινικής σκολίωσης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμπτώματα και αντιμετώπιση της ιγμορίτιδας

Ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή των ιγμορείων που ακολουθεί συνήθως κάποιο κοινό κρυολόγημα, γρίπη η κρίση αλλεργικής ρινίτιδας, με έντονο οίδημα του ρινικού βλεννογόνου και αυξημένη παραγωγή βλέννας. Η ιγμορίτιδα μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια, μολυσματική ή μη-μολυσματική. Ο τύπος και η σοβαρότητα της ασθένειας ορίζονται από το πόσο διαρκεί χρονικά η φλεγμονή. Το οίδημα […]

Απαλλαγείτε από τη ρινική συμφόρηση με πιεσοθεραπεία

Απαλλαγείτε από τη ρινική συμφόρηση με μία τεχνική πιεσοθεραπείας. Η ρινική συμφόρηση είναι ένα πρόβλημα υγείας το οποίο προκύπτει όταν οι βλεννογόνοι της ρινικής κοιλότητας παρουσιάζουν φλεγμονή με αποτέλεσμα την εμφάνιση μικροβίων και αλλεργιών. Μπορεί να προέλθει από πολλούς και διάφορους παράγοντες και μπορεί να γίνει τόσο ενοχλητική ώστε να μας εμποδίζει να ολοκληρώσουμε τις […]