Σεξουαλική Υγεία

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα;

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα;

Το ιδανικό ζευγάρι: Μύθος ή η πραγματικότητα; Τείνουμε να εξιδανικεύουμε τον σύντροφό μας ή τη σχέση μας, με τέτοιο τρόπο ώστε όταν τα πράγματα δεν είναι όπως περιμένουμε, η απόρριψη και η απογοήτευση μπορούν να γίνουν πολύ έντονα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας ορισμός για να βρούμε τον «ιδανικό σύντροφο» και ότι υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που μπορούν να κάνουν μια σχέση «τέλεια», μόνο για εμάς.

Ποιος λέει ότι ο ιδανικός σύντροφος δεν πολεμά, δεν έχει προβλήματα και δεν ξεπερνά τις δυσκολίες; Αυτή είναι μια πολύ διαδεδομένη προκατάληψη στην κοινωνία, στις ταινίες και στα βιβλία! Αλλά σε αυτό το σημείο της ζωής σας, σίγουρα θα γνωρίζετε ότι τίποτα δεν είναι στην πραγματικότητα.

Ο γάμος ή το ζευγάρι αποτελείται από δύο άτομα που δεν είναι τέλεια και μπορούν να κάνουν λάθη . Το να κάνουμε λάθη δεν είναι κακό και μας βοηθά επίσης να μεγαλώσουμε ως άτομα και ως ζευγάρι. Ούτε είναι αρνητικό να διαφωνούμε από καιρό σε καιρό ή να έχουμε διαφορετικές απόψεις, γιατί αυτό μας επιτρέπει να γνωριστούμε και να προχωρήσουμε μαζί. Επιπλέον, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα προβλήματα και οι δυσκολίες μας βοηθούν να δημιουργήσουμε μια καλύτερη σχέση, να είμαστε περισσότεροι σύντροφοι και συνεργάτες. Είναι άχρηστο να συμφωνούμε πάντα με το άλλο, γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ βαρετό και ρουτίνα, τη στιγμή που υπάρχει πραγματικά πρόβλημα, δεν θα ξέρουμε πώς να το ξεπεράσουμε μαζί.

Είναι δυνατόν να έχουμε έναν ιδανικό σύντροφο; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο “ΝΑΙ”. Αλλά προσέξτε, με κάποιες προειδοποιήσεις. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε τον «τέλειο γάμο» ή τον ιδανικό σύντροφο, με βάση τις γενικές προσδοκίες της κοινωνίας, των προγόνων ή της οικογένειάς μας. Αρκεί να είναι το καλύτερο για εσάς (και για τους δύο) είναι αρκετό. Γιατί λοιπόν είναι τόσο δύσκολο για εμάς να αισθανόμαστε χαρούμενοι και ολοκληρωμένοι με το άτομο που βρίσκεται δίπλα μας…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτή είναι η φυσιολογική συχνότητα για τη σεξουαλική επαφή

Ελεύθερη σχέση ... Τι σημαίνει αυτό

Πως μπορείς να βρεις ξανά τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ποιες στάσεις αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.

Οι Έλληνες έχουν «ξεχάσει» το σεξ στο δεύτερο lockdown - Στα τάρταρα η ερωτική διάθεση

Όταν οι πολίτες κοινωνούν προσκυνούν και υπηρετούν την αναγκαία συνθήκη ζωής επιβίωσης που μια μορφή της είναι και ο έρωτας και το σεξ. Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή αφού η ανταλλαγή αναπνοών και εισπνοών μοιάζουν με αέρια θανατηφόρα αυτήν την περίοδο

Η εκδικητική πορνογραφία είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Αυτό το βίωμα, γαλουχεί ολόκληρες πεποιθήσεις γύρω από τη γυναίκα, που στην ουσία, τη ζηλεύει, την ανταγωνίζεται και της φθονεί την αναπαραγωγική της ικανότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ.

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξ και ΣΜΝ: οι ερευνητές δείχνουν πώς ο εμβολιασμός του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει προστατευτικά CD8 Τ-κύτταρα που προσλαμβάνονται στους γεννητικούς ιστούς και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατηγική εμβολιασμού για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.