Σεξουαλική Υγεία

Σεξ και περίοδος : Μύθος η αλήθεια η εγκυμοσύνη

Σεξ και περίοδος : Μύθος η αλήθεια η εγκυμοσύνη

Σεξ και περίοδος ; Σε αυτό το άρθρο σου βρήκαμε και σου αποκαλύπτουμε, όλα όσα θα έπρεπε να ξέρεις για το αν μπορεί να υπάρξει εγκυμοσύνη κατά το σεξ στην περίοδο.

Μπορεί μία γυναίκα να μείνει έγκυος την περίοδο της εγκυμοσύνης

 Είναι πιθανό να αιμορραγείτε κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας όταν είστε σε πιο γόνιμες ημέρες και αυτό θα μπορούσε εύκολα να μπερδέψει και να περαστεί ως περίοδος με αποτέλεσμα να κάνετε χωρίς προστασία. Το να κάνετε σεξ χωρίς προστασία αυτή τη στιγμή αυξάνει κατά πάρα πολύ τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Πόσο είναι ο γυναικείος κύκλος

  • Για τη μέση γυναίκα, ο κύκλος ωορρηξίας κυμαίνεται μεταξύ 28 και 30 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάνετε σεξ ενώ βρίσκεστε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, πιθανότατα δεν θα έχετε ωορρηξία μέχρι αρκετές ημέρες αργότερα.
  • Αλλά οι γυναίκες με μικρότερο κύκλο δεν θα έχουν ωορρηξία για λιγότερες μέρες μέσα στον κύκλο τους.

Πόσο ζει το σπέρμα ενός άνδρα, μέσα στην γυναίκα

  • Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι το σπέρμα ενός άνδρα μπορεί να ζήσει μέσα σε μια γυναίκα για έως και 72 ώρες μετά την εκσπερμάτωση. Προς το τέλος της περιόδου σας, οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος θα αυξηθούν κατά πάρα πολύ και γι αυτό θέλει προσοχή.

Πως θα παρακολουθήσετε τις γόνιμες μέρες σας

  • Εάν είστε περίεργοι για τα μοτίβα ωορρηξίας σας, μπορείτε να παρακολουθείτε τον αριθμό των ημερών μεταξύ των περιόδων σας. Αυτό περιλαμβάνει όταν ξεκινάτε την περίοδό σας και, στη συνέχεια, όταν ξεκινάτε ξανά την περίοδό σας.

Προσδιορίστε τις γόνιμες μέρες σας

Για πάρα πολλούς μήνες, μπορείτε να προσδιορίσετε ένα μοτίβο για να προσδιορίσετε περίπου πότε συμβαίνει ο κύκλος ωορρηξίας σας και να ξέρετε τι και πότε πρέπει να το κάνετε.

Ακολουθεί βίντεο για το σεξ στην περίοδο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν σταματήσουμε να κάνουμε σεξ

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για καλύτερο σεξ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».