Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Το πιο συχνό γυναικείο ταμπού

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Το πιο συχνό γυναικείο ταμπού

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι το απόλυτο ταμπού των γυναικών, όπως αποκάλυψαν στην Βρετανία. Κι αν λάβουμε υπόψη ότι η επίπτωση από το ταμπού αυτό είναι να αποφεύγουν να εξεταστούν νεαρά κορίτσια, με αποτέλεσμα η όποια ασθένεια να εντοπίζεται σε προχωρημένα στάδια, τότε καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για επικίνδυνη κατάσταση.

«Δεν ντρέπονται για το γυμνό τους, δεν ντρέπονται για τις ατέλειές τους, δεν ντρέπονται να επιδοθούν σε διάφορες σεξουαλικές δραστηριότητες, αλλά ντρέπονται και φοβούνται να πάνε στον γυναικολόγο και να κάνουν ένα ειδικό τεστ που θα δείξει αν έχουν ή όχι κάποια μόλυνση», λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο BBC, η επί σειρά ετών μαιευτήρας- γυναικολόγος, Jen Gunter, και συνεχίζει:

«Λαμβάνω όλο και πιο συχνά τηλεφωνήματα από πανικοβλημένες νεαρές γυναίκες που ρωτούν για ένα σπυράκι που έβγαλαν ή για τα υγρά του κόλπου τους που έχουν ξαφνικά άλλη οσμή. Τους λέω απλά να κάνουν ένα τεστ». Όπως λέει η γιατρός, πιστεύει ότι την παίρνουν τηλέφωνο (καθώς την γνωρίζει ο κόσμος από τηλεοπτικές εμφανίσεις της), επειδή ντρέπονται να πάνε στο ιατρείο και να πουν κατά πρόσωπο στο γιατρό ότι θέλουν να εξεταστούν για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

«Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι ο γιατρός θα είναι επικριτικός και θα τους κάνει κήρυγμα για την ανάγκη χρήσης προφυλακτικού σε κάθε επαφή. Αλλά δεν είναι έτσι. Ο γιατρός θα κάνει απλά την δουλειά του. Κι ακόμα κι αν τις συμβουλεύσει, αυτό γίνεται για όλα τα ιατρικά θέματα που απαιτούν πρόληψη και όχι μόνο για τα γυναικολογικά», συνεχίσει η γνωστή γυναικολόγος.

Δείτε το βίντεο:

Και καταλήγει: «Είμαι 30 χρόνια γιατρός και όταν με συναντούν έξω σε τραπέζια, διασκεδάσεις κλπ με ρωτούν ακόμα και άγνωστες γυναίκες για διάφορα θέματα. Μόνο τρεις φορές όλα αυτά τα χρόνια με ρώτησαν κάτι για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Είναι όντως το τελευταίο ταμπού των γυναικών».

Να πούμε ότι σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν είναι μόνο η σύφιλη και η βλενόρροια, που θεωρούνται άλλωστε στις μέρες μας εξαιρετικά σπάνιες. Είναι κυρίως ο ιός HPV (κονδυλώματα), τα χλαμύδια αλλά και ο έρπης γεννητικών οργάνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή: Καλύτεροι οι άνδρες ή οι γυναίκες

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».