Σεξουαλική Υγεία

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Το πιο συχνό γυναικείο ταμπού

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Το πιο συχνό γυναικείο ταμπού

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα είναι το απόλυτο ταμπού των γυναικών, όπως αποκάλυψαν στην Βρετανία. Κι αν λάβουμε υπόψη ότι η επίπτωση από το ταμπού αυτό είναι να αποφεύγουν να εξεταστούν νεαρά κορίτσια, με αποτέλεσμα η όποια ασθένεια να εντοπίζεται σε προχωρημένα στάδια, τότε καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για επικίνδυνη κατάσταση.

«Δεν ντρέπονται για το γυμνό τους, δεν ντρέπονται για τις ατέλειές τους, δεν ντρέπονται να επιδοθούν σε διάφορες σεξουαλικές δραστηριότητες, αλλά ντρέπονται και φοβούνται να πάνε στον γυναικολόγο και να κάνουν ένα ειδικό τεστ που θα δείξει αν έχουν ή όχι κάποια μόλυνση», λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο BBC, η επί σειρά ετών μαιευτήρας- γυναικολόγος, Jen Gunter, και συνεχίζει:

«Λαμβάνω όλο και πιο συχνά τηλεφωνήματα από πανικοβλημένες νεαρές γυναίκες που ρωτούν για ένα σπυράκι που έβγαλαν ή για τα υγρά του κόλπου τους που έχουν ξαφνικά άλλη οσμή. Τους λέω απλά να κάνουν ένα τεστ». Όπως λέει η γιατρός, πιστεύει ότι την παίρνουν τηλέφωνο (καθώς την γνωρίζει ο κόσμος από τηλεοπτικές εμφανίσεις της), επειδή ντρέπονται να πάνε στο ιατρείο και να πουν κατά πρόσωπο στο γιατρό ότι θέλουν να εξεταστούν για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

«Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι ο γιατρός θα είναι επικριτικός και θα τους κάνει κήρυγμα για την ανάγκη χρήσης προφυλακτικού σε κάθε επαφή. Αλλά δεν είναι έτσι. Ο γιατρός θα κάνει απλά την δουλειά του. Κι ακόμα κι αν τις συμβουλεύσει, αυτό γίνεται για όλα τα ιατρικά θέματα που απαιτούν πρόληψη και όχι μόνο για τα γυναικολογικά», συνεχίσει η γνωστή γυναικολόγος.

Δείτε το βίντεο:

Και καταλήγει: «Είμαι 30 χρόνια γιατρός και όταν με συναντούν έξω σε τραπέζια, διασκεδάσεις κλπ με ρωτούν ακόμα και άγνωστες γυναίκες για διάφορα θέματα. Μόνο τρεις φορές όλα αυτά τα χρόνια με ρώτησαν κάτι για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Είναι όντως το τελευταίο ταμπού των γυναικών».

Να πούμε ότι σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν είναι μόνο η σύφιλη και η βλενόρροια, που θεωρούνται άλλωστε στις μέρες μας εξαιρετικά σπάνιες. Είναι κυρίως ο ιός HPV (κονδυλώματα), τα χλαμύδια αλλά και ο έρπης γεννητικών οργάνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σεξουαλική ζωή: Καλύτεροι οι άνδρες ή οι γυναίκες

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική ζωή : Έτσι επηρεάζει η ασθένεια Peyronie

Σεξουαλική ζωή : Η νόσος του Peyronie είναι όταν σχηματίζονται πλάκες (ιστός ουλής) κάτω από το δέρμα του πέους και προκαλούν κάμψη. Η διαβίωση με αυτήν την κατάσταση συχνά περιλαμβάνει πόνο και αλλαγές στη σεξουαλική λειτουργία που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική οικειότητα, τις σχέσεις σας και την ψυχική υγεία.

Πώς συνδέεται η χορτοφαγία με τη σεξουαλική επίδοση

Σεξ και χορτοφαγία: «Δεν πρόκειται για μία επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη αλλά τα αποτελέσματα που βλέπουμε είναι πολύ συναρπαστικά. Νομίζω ότι αυτό θα ξυπνήσει πολλούς ανθρώπους», είπε ο ουρολόγος, Άαρον Σπιτς.

Σεξουαλική ζωή : Η σπουδαιότητα της στην εργασία

Σεξουαλική ζωή : Η διατήρηση μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής στο σπίτι ενισχύει την ικανοποίηση και την αφοσίωση των εργαζομένων στο γραφείο, υπογραμμίζοντας την αξία μιας ισχυρής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής.

Επηρεάζει η συχνότητα του σεξ την ικανοποίηση των συντρόφων;

Σεξ: Η τακτική σεξουαλική επαφή μπορεί να ενισχύσει τον δεσμό σας με τον σύντροφό σας και να διατηρήσει τη σχέση σας υγιή. Πόσο συχνά όμως συνδέονται ερωτικά οι σύντροφοι; Επιπλέον, μπορεί το σεξ να αυξήσει την ικανοποίηση των συντρόφων από τη σχέση;

Σεξουαλική ζωή : Όσα χρειάζονται οι γυναίκες για να είναι ευτυχισμένες

Σεξουαλική ζωή :Αλλά αν δεν έχετε πάντα  τη διάθεση  να κάνετε  σεξ , δεν είστε μόνοι. Πολλές γυναίκες έχουν κυμαινόμενες σεξουαλικές ορμές, οι οποίες μπορεί να προκύψουν από μεγαλύτερα ζητήματα,

Τα πιο κοινά κολπικά προβλήματα

Υγεία του κόλπου: Η κολπική υγεία δεν αφορά και δεν επηρεάζει μόνο τη σεξουαλική σας ζωή. Μάθετε στο κείμενο που ακολουθεί για τους συνήθεις παράγοντες που επηρεάζουν την κολπική υγεία και αναζητήστε τους κατάλληλους τρόπους ώστε να την ενισχύσετε. Εάν ανησυχείτε για την υγεία του κόλπου σας, επισκεφτείτε τον γιατρό σας προκειμένου να λάβετε τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη της στον οργανισμό

Σεξουαλική ζωή : Η πράξη του σεξ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του πυελικού σας εδάφους για τους άνδρες και στις γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση είναι λιγότερο πιθανό να έχουν σημαντική κολπική ατροφία.

Επώδυνο σεξ μετά την εμμηνόπαυση

Δυσπαρευνία Αίτια: Η δυσπαρευνία, ο όρος για το επώδυνο κολπικό σεξ, είναι αρκετά συχνή. Οι εκτιμήσεις ποικίλλουν, αλλά οι έρευνες για μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που δεν βρίσκονται σε ορμονική θεραπεία αναφέρουν συχνότητα δυσπαρευνίας σε ποσοστό 20 έως 30 τοις εκατό.