Σεξουαλική Υγεία

Πανδημία σχέση: Πόσο έχει επηρεάσει εσένα και το ταίρι σου

Πανδημία σχέση: Πόσο έχει επηρεάσει εσένα και το ταίρι σου

Πανδημία σχέση: Πόσο έχει επηρεάσει εσένα και το ταίρι σου. Μαζί με κάθε άλλη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο χρόνο, η πανδημία του COVID-19 έχει δοκιμάσει την ερωτική ζωή μας. Οι άνθρωποι συνεργάζονται με τους εταίρους τους εδώ και μήνες, ρίχνοντας φως τόσο στα δυνατά όσο και στα αδύνατα σημεία των σχέσεών τους.

Εν τω μεταξύ, οι ελεύθεροι άνθρωποι αναγκάστηκαν να βουτήξουν στα σκοτεινά νερά της γνωριμίας κατά τη διάρκεια της εποχής του κορωνοϊού. Για να κατανοήσει πώς οι άνθρωποι πλησιάζουν την εποχή του ρομαντισμού αυτό το έτος, περιοδικό δημοσκόπησε περισσότερους από 1.200 αναγνώστες σχετικά με τα ραντεβού και τη συγκατοίκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων δεν ήταν σίγουροι αν γιόρταζαν φέτος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή είχαν ήδη αποφασίσει να την παρακάμψουν. Είχαν επίσης πολλά άλλα έντονα συναισθήματα για το πώς η πανδημία έχει επηρεάσει τις σχέσεις τους. Για το 46% των ερωτηθέντων– που ήταν κυρίως γυναίκες, τουλάχιστον 55 ετών, και παντρεμένες- η πανδημία δεν έχει αλλάξει και πολύ για τις σχέσεις τους. Στην πραγματικότητα, έχει βελτιώσει τις σχέσεις για το 27% των ερωτηθέντων. Αλλά ενώ πολλά ζευγάρια έχουν ευδοκιμήσει, όπως πολλά έχουν αγωνιστεί, με το 27% των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι η πανδημία έχει επιδεινώσει τη σχέση τους.

Η έρευνά έδειξε ότι το 20% των ανθρώπων αντιμετώπιζαν προβλήματα ψυχικής υγείας ενώ ζούσαν με το σύντροφο τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Άλλοι έχουν παλέψει με το οικονομικό άγχος, τα οικογενειακά θέματα και πολλά άλλα. Ωστόσο, αυτά δεν ήταν τα πιο διαδεδομένα ζητήματα για τους ερωτηθέντες. Σύμφωνα με την έρευνά, το 40% των ανθρώπων έχει βιώσει βαρεμάρα ενώ ζει με ένα σημαντικό άλλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μετά την βαρεμάρα, η έλλειψη μοναξιάς ήταν η επόμενη μεγάλη ανησυχία, με το 28% των ερωτηθέντων να λέει ότι έχουν βιώσει πάρα πολύ χρόνο μαζί ενώ ζουν με το σύντροφο τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Χρυσοί κανόνες για μία ουσιαστική σχέση

Πέντε tips που θα σας βοηθήσουν να θέσετε καλύτερα όρια

Βγες από μία κακή και τοξική σχέση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σεξουαλική υγεία: Τα αντησυλληπτικά προστατεύουν από τον καρκίνο των ωοθηκών

Σεξουαλική υγεία: Στο παρόν άρθρο φαίνεται ότι η από του στόματος αντισυλληπτική χρήση προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το προστατευτικό αποτέλεσμα παραμένει για αρκετές δεκαετίες μετά τη διακοπή της χρήσης.

Οι Έλληνες έχουν «ξεχάσει» το σεξ στο δεύτερο lockdown - Στα τάρταρα η ερωτική διάθεση

Όταν οι πολίτες κοινωνούν προσκυνούν και υπηρετούν την αναγκαία συνθήκη ζωής επιβίωσης που μια μορφή της είναι και ο έρωτας και το σεξ. Ακόμα και το φιλί αποτελεί απειλή αφού η ανταλλαγή αναπνοών και εισπνοών μοιάζουν με αέρια θανατηφόρα αυτήν την περίοδο

Η εκδικητική πορνογραφία είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Αυτό το βίωμα, γαλουχεί ολόκληρες πεποιθήσεις γύρω από τη γυναίκα, που στην ουσία, τη ζηλεύει, την ανταγωνίζεται και της φθονεί την αναπαραγωγική της ικανότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ.

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξ και ΣΜΝ: οι ερευνητές δείχνουν πώς ο εμβολιασμός του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει προστατευτικά CD8 Τ-κύτταρα που προσλαμβάνονται στους γεννητικούς ιστούς και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατηγική εμβολιασμού για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.