Σεξουαλική Υγεία

Διαπροσωπικές σχέσεις: Χρυσοί κανόνες για την φροντίδα των δεσμών μας

Διαπροσωπικές σχέσεις: Χρυσοί κανόνες για την φροντίδα των δεσμών μας

Διαπροσωπικές σχέσεις: Χρυσοί κανόνες για την φροντίδα των δεσμών μας. Όταν κάτι φροντίζεται, όταν διατηρούνται οι μικρές λεπτομέρειες και αρωματίζεται μέρα με τη μέρα, οι σχέσεις μας είναι καλύτερες, πιο εμπλουτισμένες και βαθύτερες. Χωρίς αμφιβολία, με τη φροντίδα μας αποτρέπουμε κάτι να σπάσει εύκολα και να αποτρέψουμε τις ουλές και τις πληγές να είναι οι βασίλισσες των σχέσεών μας.

Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας για να μας δώσουν φως, αλλά θα τους κρατήσουμε μόνο εάν οι αλληλεπιδράσεις μας μας βοηθήσουν να ενωθούμε, να διατηρήσουμε αυτόν τον δεσμό με ευγενή, ειλικρινή και ισχυρό τρόπο. Ξεχνάμε εύκολα ότι για να διατηρήσουμε ζωντανή τη φλόγα της φιλίας, της αγάπης και οποιασδήποτε άλλης σχέσης, πρέπει να τονίσουμε ορισμένες βασικές αρχές στις πράξεις μας.

Η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει… Οι λέξεις δεν μεταφέρονται από κανέναν άνεμο. Αυτά φωλιάζουν στην καρδιά και είναι ικανά να χτίσουν ή να καταστρέψουν, να ηρεμήσουν ή να ενισχύσουν, βοηθώντας να αναπτυχθούν ή να συρρικνωθούν. Οι κακές λέξεις, οι κακοί τρόποι ή οι λανθασμένες απόψεις μπορούν να σπάσουν μια καρδιά με καταστροφικό τρόπο. Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε με άλλους λέει πολλά για τον σεβασμό που τους έχουμε, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι όλα έχουν θέση στους διαλόγους επειδή υπάρχει εμπιστοσύνη. Είναι επομένως απαραίτητο να φροντίζουμε τις μορφές και το περιεχόμενο αυτού που εκφράζουμε.

Η αλήθεια πονάει μια φορά, αλλά το ψέμα πονάει πάντα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ισχυρό να σπάσει μια σχέση όσο το ψέμα και το μυστικό. Και τα δύο πράγματα είναι ικανά να καταστρέψουν τα πάντα στο δρόμο τους, να καταστρέψουν τα πιο πυκνοκατοικημένα δάση και να καταρρίψουν τους ψηλότερους πύργους. Το ψέμα μας κάνει να αμφισβητούμε χίλιες αλήθειες, κάνοντας μας να αμφισβητούμε ακόμη και τις πιο ειλικρινείς εμπειρίες που ζήσαμε. Υπάρχουν φυσικά πολλά ψέματα, αλλά μια υγιής σχέση δεν μπορεί να διατηρηθεί σε αυτά.  Η μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ δύο ατόμων είναι μια παρανόηση. Η διαφορά είναι ότι ακούμε για να καταλάβουμε και όχι για να απαντήσουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πέντε tips που θα σας βοηθήσουν να θέσετε καλύτερα όρια

Βγες από μία κακή και τοξική σχέση

Είναι αγάπη ή σεξουαλική έλξη;

Τραύμα: Είναι κάτι περισσότερο από fight ή flight

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.

Οι πιο Συνήθεις Ερωτήσεις Υγιεινής για Μετά το Σεξ

Σεξ: Για την πιο βασική σεξουαλική επαφή, η πιστοποιημένη εκπαιδευτικός σεξ με έδρα το Λος Άντζελες, Άννα Χόντερ, λέει: «Δεν υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που να γνωρίζω και για τους οποίους κάποιος θα χρειαζόταν μια ειδική ρουτίνα υγιεινής μετά το σεξ».

Έμφραγμα σεξ: Αύξηση του προσδόκιμου ζωής μετά από καρδιακά προβλήματα

Έμφραγμα σεξ: Έρευνα αποκάλυψε ότι τα άτομα που μετά από ένα καρδιακό επεισόδιο επαναφέρουν την ένταση της σεξουαλικής τους ζωής, αυτομάτως καταφέρνουν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής τους.

Ποιους κινδύνους ενέχει η συνεχής εναλλαγή ερωτικών συντρόφων

Και στα δύο φύλα τον υψηλότερο αριθμό συντρόφων είχαν οι νεότεροι, οι ανύπαντροι, εκείνοι στα άκρα της εισοδηματικής κλίμακας (τόσο οι πιο πλούσιοι όσο και οι πιο φτωχοί), καθώς επίσης όσοι έπιναν, κάπνιζαν, αλλά και ασκούνταν περισσότερο

Η άσκηση προωθεί την σεξουαλική διέγερση και ικανοποίηση

Αθλητισμός Οφέλη: Ένα διαρκώς αυξανόμενο σώμα ερευνητικής μελέτης προτείνει ότι η τακτική σωματική δραστηρίοτητα και άσκηση μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας επιθυμία, τη διέγερση και την ικανοποίηση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Σεξουαλικά Μυστικά που θα κορυφώσουν την απόλαυσή σας

Σεξ: Τα μυστικά για καλό σεξ βρίσκονται συχνά στο ταξίδι που εκκινείτε και πραγματοποιείτε παρέα με τους συντρόφους σας. Κατά τη διάρκεια του θα ανακαλύψετε τι σας αρέσει και τι προτιμούν και θα μάθετε να απολαμβάνετε αυτή την ζωηρή διεργασία της εξερεύνησης μαζί. Βρείτε μερικές ιδέες στο κείμενο που ακολουθεί.