Σεξουαλική Υγεία

Εγκέφαλος: Ένα από τα πιο ισχυρά σεξουαλικά όργανα

Εγκέφαλος: Ένα από τα πιο ισχυρά σεξουαλικά όργανα

Εγκέφαλος: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας για να βελτιώσετε τις σεξουαλικές σας εμπειρίες;

Ένα μεγάλο μέρος του σεξ έχει να κάνει με τον εγκέφαλό μας. Επομένως, ίσως πρέπει να ξανασκεφτούμε τον τρόπο προσέγγισης του σεξ. Για παράδειγμα, γιατί να μην αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμάσουμε τον εγκέφαλό μας για σεξ;

Το σεξ σε μια σχέση είναι το συναινετικό μοίρασμα του σώματός σας με κάποιον που εμπιστεύεστε, αγαπάτε και αισθάνεστε δεσμευμένοι. Αλλά συχνά μας δίνονται «συμβουλές» από δημοφιλείς πηγές μέσων που δημιουργούν μια παραμορφωμένη εικόνα.

Ο Δρ Charles Wampold συνέταξε μια συναρπαστική λίστα με τα πιο κοινά θέματα που βρέθηκαν σε δημοφιλή περιοδικά σχετικά με το πώς να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή.

Εδώ είναι τα πιο κοινά θέματα συμβουλών:

 1. Τεχνικοί / μηχανικοί παράγοντες (όπως σεξουαλικές τεχνικές)
 2. Ποικιλία (όπως η ενσωμάτωση πολλών σεξουαλικών θέσεων, σεξουαλικών παιχνιδιών)
 3. Παράγοντες σχέσης
 4. Προσωπικοί ψυχολογικοί παράγοντες (πράγματα όπως έλλειψη απόσπασης της προσοχής από νοικοκυριά ή ανησυχίες για την εργασία)
 5. Προ-σεξουαλική προετοιμασία (προσωπική περιποίηση, δημιουργία ρομαντικής ατμόσφαιρας ή επιλογή ρομαντικού περιβάλλοντος)

Με εξαίρεση τους παράγοντες σχέσης, η έρευνα δείχνει ότι αυτά τα θέματα δεν είναι τόσο κρίσιμα για μια μακροχρόνια σεξουαλική σχέση. Για να εξακριβωθεί αν οι ταμπλόιντ συμβουλές και τα κόλπα όπως αυτό κάνουν πραγματικά τη διαφορά στην κρεβατοκάμαρα, ο Δρ Peggy Kleinplatz, ερεύνησε ζευγάρια που απολάμβαναν πλήρη και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και βρήκε τα πιο σημαντικά πράγματα που ανέφεραν οι άνθρωποι για καλύτερο σεξ.

8 σημαντικά πράγματα που συντελούν στο καλό σεξ:

 1. Να είσαι παρών με όλες σου τις αισθήσεις ή αλλιώς mindful
 2. Να συνδέεσαι
 3. Να υπάρχει βαθιά σεξουαλική και ερωτική οικειότητα
 4. Να υπάρχει εξαιρετική επικοινωνία και αυξημένη ενσυναίσθηση
 5. Να υπάρχει αυθεντικότητα, αλήθεια και ανεμπόδιστη διαφάνεια
 6. Να λειτουργεί υπερβατικά και θεραπευτικά δημιουργώντας ειρήνη και ευδαιμονία
 7. Εξερεύνησε και διασκέδασέ το
 8. Να παραδίνεσαι

Οι άνθρωποι στη μελέτη Kleinplatz έδωσαν μερικές άλλες μικρές σκέψεις για το σεξ:

 1. Έντονη σωματική αίσθηση, οργασμός
 2. Πόθος, επιθυμία, χημεία, έλξη

Είναι ενδιαφέρον ότι μεγάλο μέρος αυτού που εστιάζουμε είναι οι δευτερεύουσες σκέψεις και όχι οι σημαντικές. Τα πρώτα οκτώ στοιχεία είναι πράγματα που έχουμε τον έλεγχο. Μπορούμε να δώσουμε προσοχή στη βελτίωση.

Ένας σημαντικός συντελεστής σε σχεδόν όλη τη λίστα των οκτώ παραπάνω είναι η ΣΚΕΨΗ μας.

Προετοιμασία του μυαλού σας

Μερικοί από εμάς θα προτιμούσαμε να πάθουμε ηλεκτροπληξία παρά να μείνουμε μόνοι με τις σκέψεις μας για 15 λεπτά, οπότε η συγκέντρωση του νου μας σε σκέψεις, συναισθήματα και αισθήσεις για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα φαίνεται τρομακτική ή ακόμη και αδύνατη. Πώς προετοιμάζουμε το μυαλό μας για σεξ; Αυτό πιθανότατα γίνεται καλύτερα ατομικά για αρχή. Δεν υπάρχει ανάγκη για συμμετοχή των συντρόφων μας. Μπορούμε να αναλάβουμε ανεξάρτητα το μυαλό μας. Δε χρειάζεται κάποιο φανταχτερό βιβλίο αυτοβοήθειας. Δε χρειάζονται εργαλεία ή παιχνίδια.

Οι αλληλεπιδράσεις και οι επικοινωνίες μας στις οικείες σχέσεις μας παίζουν πάντα ρόλο στη σεξουαλική μας σχέση. Συντονιστείτε με το σώμα σας, το μυαλό σας, τον σύντροφό σας και τη σχέση σας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε το σεξ, πώς επεξεργάζεστε το σεξ.

Πολλά ζευγάρια επωφελούνται από μια προσεκτική προσέγγιση στο σεξ. Δοκιμάστε να κάνετε ένα σχέδιο για να αναπνέετε μαζί ως ζευγάρι. Αγκαλιάστε ο ένας τον άλλον και αναπνεύστε για 5-10 λεπτά. Πώς νιώθεις όταν βρίσκεσαι σε στενή επαφή με το σύντροφό σου; Μετά την αναπνευστική σας άσκηση, βάλτε τα κεφάλια σας με το μέτωπο σας στο μέτωπο του συντρόφου σας και μιλήστε για το πώς αισθανθήκατε κατά την αναπνοή.

Η πλήρης παρουσία του συντρόφου σας είναι σέξι. Το να είσαι συναισθηματικά αυθεντικός είναι σέξι. Επιτρέποντας στο σύντροφό σας να δει κάτι που φοβάστε να αντιμετωπίσετε (με τον εαυτό σας ή τη σχέση σας) δημιουργεί συναισθηματική ακεραιότητα, ενισχύει τη σχέση και ενισχύει την οικειότητα μεταξύ των συντρόφων.

Γνωρίζοντας τον εγκέφαλό σας γνωρίζετε ένα από τα πιο ισχυρά σεξουαλικά όργανα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοί είναι οι διαφορετικοί τύποι σεξουαλικότητας

Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση

Το σεξ μετά την παράλυση ή με σπαστικότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

HPV και καρκίνος: Τί πρέπει να γνωρίζετε;

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα Καρκίνος: Οι τύποι του HPV που προκαλούν καρκίνο μεταδίδονται μέσω της οικείας επαφής με το δέρμα, οπότε κυρίως μέσω σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Ο πιο κοινός καρκίνος HPV στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Στους άνδρες, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος HPV είναι ο καρκίνος του λαιμού, αν και οι γυναίκες μπορούν να τον εμφανίσουν επίσης. Παρουσιάζεται στο στοματοφάρυγγα, που είναι το πίσω μέρος του λαιμού και των αμυγδαλών.

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Sex tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Σεξ: Οι γυναίκες έχουν εσωτερικά γεννητικά όργανα. Αυτό, σε συνδυασμό με αρκετά μπερδεμένα μηνύματα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα που πήραν από την παιδική τους ηλικία, τις κάνει να μην απελευθερώνουν όλο το πάθος τους.

Ξεπερνώντας το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Εφόσον βεβαιωθείτε πως αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάστε τις ακόλουθες προσεγγίσεις που έχουμε συλλέξει για εσάς για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην υγιή και απολαυστική ζωή του έρωτα.

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Αιτίες που συντελούν στο φαινόμενο

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Το σεξ υποτίθεται πως είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αλλά είναι δύσκολο να το απολαύσετε αν ανησυχείτε συνεχώς για το πόσο καλά κάνετε έρωτα. Εάν θέλετε να επαναφέρετε την ζωντάνια στην ερωτική σας ζωή, μάθετε γιατί μπορεί να βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης και αναζητήστε συμβουλές για να χαλαρώσετε.

Πώς το κάπνισμα επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών;

Κάπνισμα και σεξ: Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν την στύση ενός άνδρα, είναι το κάπνισμα. Το κάπνισμα ανεξάρτητα από τους άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά προβλήματα, σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο για μετρίου και σοβαρού βαθμού στυτική δυσλειτουργία.