Σεξουαλική Υγεία

Σύντροφος ψέματα: Πώς να αντιμετωπίσω τα ψέματα του συντρόφου μου

Σύντροφος ψέματα: Πώς να αντιμετωπίσω τα ψέματα του συντρόφου μου

Σύντροφος ψέματα: Πώς να αντιμετωπίσω τα ψέματα του συντρόφου μου. Λίγα πράγματα πληγώνουν τόσο σε μια σχέση όσο ένα ψέμα. Είναι μια επίθεση στην εμπιστοσύνη, μια βαθιά πληγή στην συνενοχή που δημιουργήθηκε μεταξύ δύο. 

Υπάρχει αναμφισβήτητο γεγονός και αυτό είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς ψεύδονται. Καταφεύγουμε στην απάτη με ασήμαντο και αθώο τρόπο, ενώ άλλοι το κάνουν με κάπως πιο κακόβουλη εμφάνιση. Τώρα , ανακαλύπτοντας ξαφνικά ότι ο σύντροφός μου μου λέει ψέματα και ότι τα ψέματα τους προκαλούν τον πόνο της εμπιστοσύνης πονάει και μας παραλύει. Επειδή αυτό είναι κάτι που κανείς δεν είναι προετοιμασμένος.

Όταν ξεκινάμε μια συναισθηματική σχέση, τείνουμε να έχουμε ατελείωτες ψευδαισθήσεις, δεσμεύσεις και συναισθήματα. Περιμένουμε τα πάντα από τον αγαπημένο μας και σπάνια αφήνουμε περιθώρια αμφιβολίας, για την ιδέα ότι, ίσως, αυτό το άτομο δεν είναι αυτό που περιμένουμε. Πείθουμε τον εαυτό μας ότι είναι η αγάπη της ζωής μας και περπατάμε σε ασφαλές έδαφος υποθέτοντας ότι όλα θα πάνε καλά. Η πρώτη αντίφαση προκύπτει, η συμπεριφορά εκτός τόπου, το μικρό ψέμα που ανακαλύψαμε σχεδόν τυχαία και ότι ίσως αφήσαμε να φύγουμε. Δεν θέλουμε να του δώσουμε σημασία, αλλά σύντομα θα συμβεί ξανά. Τότε συνειδητοποιούμε με πόνο και χωρίς αναισθησία ότι ζούμε με ένα άτομο που βρίσκεται ψέματα.

Το Πανεπιστήμιο DePaul, στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, διεξήγαγε μια ενδιαφέρουσα έρευνα το 2001. Σε αυτό το έργο μας λένε ότι σχεδόν το 92% των ανθρώπων έχουν πει ψέματα στον σύντροφό τους κάποια στιγμή . Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, το ψέμα ενεργεί ως προστάτης της ίδιας της σχέσης.  Δηλαδή, μερικές φορές καταλήγουμε να παραλείπουμε ή να παρουσιάζουμε εσφαλμένα κάποιες πληροφορίες για να προσφέρουμε στους άλλους μεγαλύτερη ασφάλεια και δέσμευση. Για παράδειγμα, τείνουμε να καταφεύγουμε σε λευκά ψέματα όταν λέμε στον σύντροφό μας ότι δεν έχουμε αγαπήσει ποτέ κανέναν το ίδιο. Αυτά είναι  ψέματα που, αντί να επιτεθούν στην εμπιστοσύνη του ζευγαριού, επιδιώκουν να το διατηρήσουν και ακόμη και να το ενισχύσουν. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν αναμφίβολα ψέματα που κρύβονται και στρεβλώνουν τα ίδια τα θεμέλια ενός συναισθηματικού δεσμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η εξέλιξη της εντιμότητας - Γιατί τείνουμε να λέμε την αλήθεια

Χιλιοειπωμένες φράσεις- μύθοι για την ψυχοθεραπεία

Σεξ και παρωχημένες απόψεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ασκήσεις Kegel για άνδρες: Πώς να τις κάνετε

Ασκήσεις Kegel: Πριν ξεκινήσετε την εξάσκηση Kegel, μάθετε πώς να εντοπίζετε τους σωστούς μύες και δώστε λίγο χρόνο στην προπόνηση για να κατανοήσετε τη σωστή τεχνική.

ΒDSM : Σκοτεινές σεξουαλικές επιθυμίες

ΒDSM : Όταν ένας σύντροφος θέλει να δοκιμάσει BDSM ή παιχνίδια, αλλά ο άλλος σύντροφος δεν ενδιαφέρεται, λέει να πει απαλά στον σύντροφό σας τι ακριβώς θέλετε να δοκιμάσετε.

Σπέρμα : Μάθετε πως να το διατηρήσετε

Σπέρμα : Η κατακράτηση σπέρματος είναι η πρακτική της αποφυγής εκσπερμάτωσης. Φυσικά, μπορείτε να το αποφύγετε εντελώς από τη σεξουαλική δραστηριότητα

Προφυλακτικά : Δείτε πόσο διαρκούν

Προφυλακτικά : Η μέση διάρκεια ζωής ενός προφυλακτικού είναι τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με τον κατασκευαστή και τον τρόπο αποθήκευσής του. 

Σεξουαλική ζωή : Τα οφέλη του στην σχέση

Σεξουαλική ζωή : Πολλοί άνθρωποι έχουν ευτυχείς, ικανοποιητικές, υγιείς ρομαντικές σχέσεις χωρίς να κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους ή να κάνουν σεξ μόνο με τους συντρόφους τους μια φορά κατά καιρούς.

To sex εντός 6 μηνών από την καρδιακή προσβολή συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου

Καρδιακή Προσβολή: Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα άτομα που διατήρησαν ή και αύξησαν τη συχνότητα της σεξουαλικής τους δραστηριότητας εντός των πρώτων έξι μηνών μετά από την καρδιακή προσβολή είχαν 35% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με άτομα που απείχαν από το σεξ ή που μείωσαν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα - ενν. μετά την καρδιακή προσβολή

Σεξουαλική ζωή : Μάθετε τα πάντα για την γυναικεία διέγερση

Σεξουαλική ζωή :  Είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να βιώνουν διακυμάνσεις στη σεξουαλική επιθυμία καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής. Ωστόσο, μια σημαντική ή ολική απώλεια ενδιαφέροντος για σεξ, ή δυσκολία στην απόκριση σε διέγερση, μπορεί να υποδηλώνει γυναικεία σεξουαλικό ενδιαφέρον / διαταραχή διέγερσης (FSIAD).