Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Σχέσεις χρήματα: Αντιμετωπίζοντας μια ενδεχόμενη διαφορά εισοδημάτων μέσα στην σχέση

Σχέσεις χρήματα: Αντιμετωπίζοντας μια ενδεχόμενη διαφορά εισοδημάτων μέσα στην σχέση

Σχέσεις χρήματα: Ο χαρακτήρας ενός ατόμου δεν έχει καμία σχέση με το πόσα χρήματα μπορεί να έχει στην τράπεζα ή με τα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να απολαμβάνει στη ζωή του.

Ο γάμος γίνεται γρήγορα ένα σύμβολο ζωής ή μιας καινούργιας κατάστασης. Τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότεροι άνθρωποι προχωρούν σε γάμο και όσοι παντρεύονται είναι πιο πιθανό να είναι οικονομικά πιο προνομιούχοι σε σχέση με άλλους. Μια σύντομη πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι το 56% των ενηλίκων της μεσαίας και ανώτερης τάξης είναι παντρεμένοι. Ωστόσο, μεταξύ των ενηλίκων της εργατικής τάξης και της κατώτερης τάξης, ο αριθμός αυτός κυμαίνεται μεταξύ 26% και 39%. Πίσω στη δεκαετία του 1990 περισσότεροι ενήλικες της μεσαίας και ανώτερης τάξης ήταν παντρεμένοι, περίπου το 65%, αλλά πάνω από το 50% των άλλων ενηλίκων ήταν επίσης παντρεμένοι.

Καθώς οι γυναίκες πλέον τείνουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα, οι γάμοι έχουν επίσης γίνει πιο οικονομικοί ως προς τις πληρωμές τους, γεγονός που με τη σειρά του έχει ενισχύσει την κοινωνική διαστρωμάτωση. Αυτό συμβαίνει επίσης επειδή οι άνθρωποι γενικότερα είναι όλο και πιο απίθανο να βγουν ραντεβού και να παντρευτούν εκτός της δικής τους κοινωνικής τάξης. Τι γίνεται όμως όταν το κάνουν και αποφασίζουν να συνάψουν σχέση με άλλης οικονομικής τάξης πρόσωπο; Πώς είναι να είστε παντρεμένοι με κάποιον από διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, με άλλη εθνικότητα, χρήματα και εκπαίδευση; Είναι ερωτήματα που μπορεί να υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν αν δεν ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα της σχέσης μας από την αρχή της. Μην αναφέρετε κατηγορηματικά ότι δεν ενδιαφέρεστε για τα χρήματα κάποιου.

Αυτό μάλλον θα είναι περισσότερο μια κόκκινη σημαία παρά μια διαβεβαίωση. Κατευθύνετε με χάρη τη συζήτηση σε άλλα θέματα εκτός από τα χρήματα. Μην αναφέρετε ότι έχετε ήδη όλα όσα χρειάζεστε. Εάν είστε χαλαροί και γνήσιοι, αυτό θα λάμψει χωρίς να χρειάζεται να το αναφέρετε. Αυτό το κομμάτι απαιτεί να είσαι πραγματικά χαρούμενος με αυτό που είσαι, όταν αγαπάς τον εαυτό σου, είσαι σίγουρος, όχι απελπισμένος. Να είστε γνήσιοι και να δείχνετε ότι αναζητάτε κάτι αληθινό. Εάν η σχέση σας αναφέρει το ταξίδι του στις Μαλδίβες ή το πρόσφατο γεύμα του σε ένα πολύ ακριβό εστιατόριο μην αντιδράσετε υπερβολικά. Να είστε χαριτωμένοι σχετικά με αυτό και αν έχετε γνώσεις να προσθέσετε, κάντε το. Μερικά πλούσια άτομα που είχαν στο παρελθόν κακές εμπειρίες με χρυσοθήρες μπορεί να επιδεικνύουν τον πλούτο τους, προσπαθώντας να σας δοκιμάσουν. Να είστε υπομονετικοί με αυτή τη συμπεριφορά και να μην εντυπωσιάζεστε από οτιδήποτε επιδεικνύεται.

Ο χαρακτήρας ενός ατόμου δεν έχει καμία σχέση με το πόσα χρήματα μπορεί να έχει στην τράπεζα ή με τα περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να έχει. Χωρίς να γίνεστε αδιάκριτοι, ρωτήστε το ραντεβού σας για πράγματα που τους ενδιαφέρουν στη ζωή. Δεν είναι ότι πρέπει να αποφεύγετε τα πάντα γύρω από τα χρήματα, μάθετε γιατί αγαπούν την καριέρα τους. Ρωτήστε τους για το πού μεγάλωσαν. Το να δείχνετε γνήσιο ενδιαφέρον για τη ζωή τους θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Με τη σειρά του, το ραντεβού σας θα παρατηρήσει ότι τους βλέπετε πραγματικά και ότι εκτιμάτε τον χαρακτήρα τους και όχι το πορτοφόλι τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε καλές σχέσεις επικοινωνίας με τους συναδέλφους σας

Πώς θα βρίσκομαι στη ζωή του παιδιού μου;

Τι είναι το stonewalling και πώς να το αντιμετωπίσετε στην σχέση σας;

Είστε πολυγαμικοί ή μονογαμικοί τύποι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναδυόμενοι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι στο χώρο εργασίας 

Εργασία: Με την άνοδο της απομακρυσμένης εργασίας και της τεχνολογίας που επιτρέπει στους εργαζόμενους να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι, μπορεί να είναι δύσκολο για τα άτομα να απομακρυνθούν από την εργασία και να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής.

Μελέτη σάρωσης εγκεφάλου ρίχνει φως στο μυστήριο της ψυχικής υγείας

Ψύχωση: Μια πρόσφατη μελέτη σάρωσης εγκεφάλου έδωσε πολύτιμες γνώσεις για το περίπλοκο φαινόμενο της ψύχωσης, ρίχνοντας φως σε ένα μακροχρόνιο μυστήριο στην έρευνα για την ψυχική υγεία.

Η ευαισθησία των παιδιών στον έπαινο των γονιών τους θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική ψυχική τους υγεία

«Μια σημαντική μελλοντική κατεύθυνση είναι να κατανοήσουμε πώς αναπτύσσεται η παιδική ευαισθησία στον έπαινο και αν μπορεί να διαμορφωθεί από παρεμβάσεις», δήλωσε η αντίστοιχη συγγραφέας Cassidy McDermott, από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Ο αντίκτυπος της ακραίας ζέστης στην ψυχική υγεία

Καύσωνας: Καθώς η κλιματική αλλαγή συνεχίζει να αυξάνει τη συχνότητα και την ένταση των καύσωνα, η κατανόηση και ο μετριασμός των επιπτώσεών τους στην ψυχική υγεία είναι ζωτικής σημασίας.

Ψυχιατρικές παθήσεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου σε άτομα με νευρική ανορεξία

Επίσης, το 13,9% όλων των θανάτων ασθενών με νευρική ανορεξία οφείλονταν σε αυτοκτονία. «Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν την κρίσιμη ανάγκη για τους κλινικούς γιατρούς να αναγνωρίζουν πρόσθετες διαταραχές ψυχικής υγείας σε εφήβους και ενήλικες με ανορεξία», δήλωσε η αντίστοιχη συγγραφέας Mette Søeby, MD και Ph.D. φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Άαρχους/ Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Άαρχους.

Τι να κάνετε αν τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού σας κάνουν να νιώθετε πολύ μόνη

Αίσθημα μοναξιάς: Η άφιξη του καλοκαιριού συχνά φέρνει οράματα ξέγνοιαστης διασκέδασης, αλλά για κάποιους, τα μεγάλα Σαββατοκύριακα μπορεί να τονίσουν τα συναισθήματα μοναξιάς.

Close Icon