Ψυχική Υγεία

Σχέσεις πολυσυντροφικότητα: Είστε πολυγαμικοί ή μονογαμικοί τύποι;

Σχέσεις πολυσυντροφικότητα: Είστε πολυγαμικοί ή μονογαμικοί τύποι;

Σχέσεις πολυσυντροφικότητα: Πρόκειται για ένα είδος ανοιχτής μη μονογαμικής σχέσης όπου οι άνθρωποι έχουν πολλαπλές σεξουαλικές σχέσεις ταυτόχρονα. Σε αυτές, οι σύντροφοι συνήθως γνωρίζουν ότι κάθε ένας από αυτούς έχει άλλες σχέσεις.

Αν και σήμερα η πλειοψηφία των ανθρώπων προτιμούν να έχουν μόνο έναν σύντροφο κάθε φορά, άλλοι φαίνεται να απολαμβάνουν πολλούς. Ένα δημοφιλές παράδειγμα αυτού του είδους ζευγαριού είναι ο Will Smith με τη σύζυγό του. Αν και είναι παντρεμένοι για περισσότερα από 20 χρόνια και έχουν 2 παιδιά, δεν κρύβουν το γεγονός ότι έχουν διαφορετικούς συντρόφους, αλλά και έναν ευτυχισμένο γάμο.

Τι είναι η Πολυσυντροφικότητα

Η πολυσυντροφικότητα είναι ένα είδος ανοιχτής μη μονογαμικής σχέσης όπου οι άνθρωποι έχουν πολλαπλές σεξουαλικές σχέσεις ταυτόχρονα. Σε αυτές, οι σύντροφοι συνήθως γνωρίζουν ότι κάθε ένας από αυτούς έχει άλλες σχέσεις. Αυτό σημαίνει ότι η πολυγαμία δεν είναι στην πραγματικότητα εξαπάτηση, αλλά μια ανοιχτή, ειλικρινή σχέση με το σύντροφό σας.

Στα μονογαμικά ζευγάρια, οι άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν το γεγονός ότι ο σύντροφός τους μπορεί να βγαίνει με κάποιον άλλο. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι τα πολυγαμικά ζευγάρια είναι αρκετά ευχαριστημένοι με τις ζωές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι σε ανοιχτές σχέσεις είναι εξίσου χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με τις σχέσεις τους με τους ανθρώπους που είναι μονογαμικοί. Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι πολυγαμικοί άνθρωποι έχουν ακόμη υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης και ζηλεύουν λιγότερο από τους μονογαμικούς.

Η συζήτηση με το σύντροφό σας είναι ένας κρίσιμος παράγοντας στις πολυγαμικές σχέσεις. Δεδομένου ότι τα ζευγάρια πρέπει να είναι ανοιχτά και ειλικρινή μεταξύ τους για τα πάντα για να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη, αυτό τα φέρνει ακόμα πιο κοντά. Έτσι, έχοντας μια μη μονογαμική σχέση, οι συζητήσεις ποικίλλουν κι έτσι οι σχέσεις γίνονται βαθύτερες και ισχυρότερες. Μελέτες μάλιστα δείχνουν ότι οι πολυγαμικοί άνθρωποι έχουν καλύτερες δεξιότητες επικοινωνίας.

Τα ψυχολογικά προφίλ των ανθρώπων σε ανοιχτές σχέσεις υποδηλώνουν ότι μπορεί να έχουν πιο συναισθηματικές ανάγκες που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από ένα μόνο άτομο. Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρείτε ένα άτομο που μπορεί να σας δώσει και τα δύο και ως εκ τούτου οι μη μονογαμικοί άνθρωποι ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκες σε διαφορετικές σχέσεις.

Μερικοί υποστηρικτές της πολυσυντροφικότητας πιστεύουν ότι η αξία της κλασικής σχέσης μεταξύ 2 ανθρώπων είναι ξεπερασμένη. Μερικές φορές οι νέοι γίνονται πολυγαμικοί επειδή θέλουν να δοκιμάσουν ένα νέο είδος σύνδεσης. Και αφού αποκτήσουν νέα εμπειρία, συχνά επιστρέφουν στη μονογαμία. Η πολυσυντροφικότητα επιλέγεται επίσης από εκείνους που δεν θέλουν να τερματίσουν τη σχέση τους εάν συναντήσουν έναν νέο δυνητικό σύντροφο.

Τα μειονεκτήματα της πολυσυντροφικότητας

Εκτός από τα πιθανά οφέλη, αυτό το είδος σχέσης μπορεί επίσης να έχει κάποια μειονεκτήματα. Πρώτα απ ‘όλα, αν δεν είστε έτοιμοι για αυτό, μπορεί να βιώσετε ζήλια και να αντιληφθείτε τη νέα σύνδεση του συντρόφου σας οδυνηρά. Δεύτερον, εάν ασκείτε την πολυμωρία μπορεί να είναι πιο δύσκολο για εσάς να ξεκινήσετε μια οικογένεια επειδή δεν μπορούν όλοι οι σύντροφοι να συμφωνήσουν σε αυτό το θέμα. Και τέλος, οι ανοιχτές σχέσεις μπορεί μερικές φορές να σημαίνουν ένα σημαντικό συναισθηματικό φορτίο, καθώς πρέπει να αφιερώσετε την προσοχή σας σε 2 συντρόφους. Πιστεύετε ότι, στο μέλλον, οι άνθρωποι θα είναι πιο πολυγαμικοί από τώρα;

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί να κάνετε σχέση με μεγαλύτερη γυναίκα;

Τα οφέλη του σεξ στο γάμο

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν το sex appeal;

Η φυγή είναι μονόδρομος στις δύσκολες σχέσεις;

Πώς επηρεάζει το σύνδρομο Asperger τη σχέση σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπάρχουν ψυχικά ανθεκτικοί άνθρωποι;

Ανθεκτικότητα: Η αποδοχή καθορίζει πολλά για την προσωπικότητα ενός άτομο. Και αν σε ενδιαφέρει έντονα να σε αποδέχονται οι γύρω σου, τότε αυτό σημαίνει πως στερείσαι τον πραγματικό σου εαυτό.

Πώς ενισχύουμε φυσικά τη σεροτονίνη;

Σεροτονίνη: Γνωστή ως «ευτυχισμένη χημική ουσία», επηρεάζει τη διάθεση, τον ύπνο, την πέψη και τη μνήμη. Μπορείτε να αυξήσετε τη σεροτονίνη φυσικά μέσω της έκθεσης στο ηλιακό φως, μιας διατροφής πλούσιας σε τρυπτοφάνη και της άσκησης.

Αντιμέτωποι με ψυχικές νόσους βρίσκονται όλο και περισσότερο οι νέοι Βρετανοί

Αυτές οι δυσκολίες, πέραν του αντίκτυπου στην προσωπική ζωή των νέων, έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην επαγγελματική διαδρομή τους, τα εισοδήματά τους και επιπτώσεις στους εργοδότες και τα οικονομικά του Κράτους, συνεχίζει η Resolution Foundation.

Social media: Τι είναι το φαινόμενο «popcorn brain» που ανησυχεί τους επιστήμονες

Η ψηφιακή μας ζωή μπορεί να μας κάνει πιο αφηρημένους, απόμακρους και εξαντλημένους, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το «popcorn brain» μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, την υπομονή, τη συναισθηματική ευημερία και την παραγωγικότητά μας, ενώ αυξάνει το άγχος και τις πιθανότητες να πάθουμε burnout.

Tips για να ταξιδέψετε μόνοι σας

Ταξίδι: Τα σόλο ταξίδια αφορούν την ανεξαρτησία, την αυτοανακάλυψη και την ελευθερία να χαράξετε τη δική σας πορεία.

Η βία και το τραύμα μας επηρεάζουν ακόμα και από απόσταση

Ενώ μπορεί όλοι να είμαστε αντιμέτωποι με την ίδια καταιγίδα, δεν βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές εμπειρίες, διαφορετικά πλεονεκτήματα και διαφορετικές ανάγκες.