Ψυχική Υγεία

Σχέσεις δυσκολίες: Λόγοι για τους οποίους οι σχέσεις είναι δύσκολες

Σχέσεις δυσκολίες: Λόγοι για τους οποίους οι σχέσεις είναι δύσκολες

Σχέσεις δυσκολίες: Ποτέ κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες και τις περισσότερες φορές, δεν είναι και τόσο ονειρικό!

Ενώ μπορεί να γνωρίζετε ένα ζευγάρι ή μπορεί να είστε αυτό το ζευγάρι όπου όλα φαίνονται ονειρικά εξωτερικά, ποτέ κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες και τις περισσότερες φορές, δεν είναι και τόσο ονειρικό. Τώρα, δεν λέμε ότι ο γάμος δεν αξίζει τον κόπο, απλά θέλει πολύ κόπο και επικοινωνία και από τα δύο μέρη για να έχει επιτυχία. Οι ρομαντικές σχέσεις μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθούν επειδή διαθέτουν περισσότερη οικειότητα από οποιαδήποτε άλλη σχέση. Ο βαθμός εγγύτητας συναισθηματικής, σωματικής, πνευματικής, ακόμα και ψυχικής, που υπάρχει σε μια σχέση είναι συντριπτικός για να τον χειριστεί κανείς μερικές φορές.

Θα πρέπει να είστε σε θέση να γνωρίζετε πότε πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα και να διατηρήσετε την αίσθηση του εαυτού σας. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να βασίζεστε στον άλλον σας για όλες τις συναισθηματικές σας ανάγκες, εδώ ξεκινούν τα περισσότερα ζητήματα σχέσεων.

  • Η διαχείριση των συγκρούσεων είναι απαραίτητη!

Σύμφωνα με ψυχολόγους, αν τα ζευγάρια δεν αφήσουν τους εαυτούς τους να είναι ανοιχτοί, να κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν ποιο είναι το μοναδικό τους στυλ σε θέματα διαχείρισης συγκρούσεων, θα δυσκολευτούν να ξεπεράσουν το αρχικά στάδια. Επιπλέον, ένα θεμελιώδες στοιχείο της επιτυχημένης διαχείρισης συγκρούσεων είναι να παραμείνετε περίεργοι. Όταν παρατηρήσετε ότι ο σύντροφός σας είναι αναστατωμένος, κάντε ερωτήσεις όπως, “Γιατί αυτό σας ενόχλησε τόσο πολύ;” και να είστε πρόθυμοι να ακούσετε την απάντηση.

  • Οι προσδοκίες να είναι ρεαλιστικές

Πιθανώς, ένας από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους των σχέσεων είναι οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Μετά από λίγο, τα υπέροχα πρώτα ραντεβού και η ερωτοτροπία δίνουν τη θέση τους στη ρουτίνα και μερικές φορές στην πλήξη. Και, το χειρότερο, είναι ότι πολλά ζευγάρια, συμμετέχουν σε πολλές κοινωνικές συγκρίσεις, συγκρίνοντας πράγματα, συντρόφους, τρόπους ζωής και αυτό μπορεί να θέσει ψηλά τον πήχη για τη δική σας σχέση. Στα ζευγάρια που ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε γάμο, να ξέρουν ότι θα είναι δύσκολο. Ότι θα υπάρξουν στιγμές που ο ένας ή και οι δύο θέλουν να βγουν και μετά βίας αντέχουν ο ένας τη θέα του άλλου. Ότι θα βαρεθούν, μετά θα απογοητευτούν, θα θυμώσουν και ίσως θα αγανακτήσουν. Αυτό όμως είναι φυσιολογικό!

  • Ο ρομαντισμός δεν είναι σταθερός

Ο ρομαντισμός σε μια σχέση προορίζεται να είναι προσωρινός. Αν θέλετε να τον διατηρήσετε λίγο περισσότερο, θα πρέπει να δουλέψετε αρκετά. Μπορείτε να δημιουργήσετε νέες εμπειρίες, αναζωπυρώνοντας παλιές και αναζητώντας μια βαθύτερη, πιο ώριμη αγάπη που είναι λιγότερο σπίθα παρά αγάπη, σεβασμό, σεξ και φροντίδα ο ένας για τον άλλον σε βάθος χρόνου.

Οι σχέσεις θέλουν δουλειά και μέχρι να το συνειδητοποιήσουμε αυτό περνούν τα χρόνια και αναρωτιόμαστε τι έχουμε κάνει λάθος. μιλήστε με τον σύντροφό σας, ρωτήστε για τις δικές του ανάγκες, κάντε υποχωρήσεις και θα δείτε ότι τα πράγματα δεν είναι κα τόσο δύσκολα όσο νομίζετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λόγοι για τους οποίους η σχέση σας αποτυγχάνει

5 τύποι οικειότητας και πώς να την οικοδομήσουμε σε μια σχέση

Τι πρέπει να γίνει και τι θα πρέπει να αντιμετωπίσετε;

Μπορεί ένας γάμος να λειτουργήσει χωρίς sex;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς τα social media επηρεάζουν τη ζωή μας;

Social Media: Για να μετριάσετε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία, είναι σημαντικό να καθιερώσετε υγιή όρια και πρακτικές.

Τεχνολογίες παρακολούθησης που δεν εμπιστεύονται τα άτομα με ψυχικές ασθένειες, σύμφωνα με μελέτη

"Συνιστάται έντονα η ενσωμάτωση σε βάθος γνώσης της βιωμένης εμπειρίας της ψυχικής ασθένειας και των ευρύτερων πλαισίων της φροντίδας ψυχικής υγείας μέσω του συνσχεδιασμού από τους χρήστες και τους φροντιστές", λέει ο Patrickson. Οι ερευνητές λένε ότι ενώ τα ευρήματα αυτά ενδιαφέρουν το ευρύ κοινό, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τους επαγγελματίες της υγείας, τους σχεδιαστές ψηφιακής υγείας και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Γέννηση Μωρού - "Γεγονός κρίσης" για τη σχέση του ζευγαριού - Συχνά συνδέεται με μείωση της ποιότητας της σχέσης

Η μελέτη αυτή περιορίστηκε από ένα αρκετά μικρό δείγμα ετερόφυλων γονέων που συμβιώνουν. Παρ' όλα αυτά, υπογραμμίζει την αξία των ιστοριών στη διαμόρφωση των οικογενειακών μεταβάσεων. Για τους θεραπευτές που εργάζονται με νέους γονείς στον απόηχο μιας δύσκολης γέννησης, η ενθάρρυνση των ζευγαριών να αναζητήσουν νόημα στην ιστορία της γέννησης του μωρού τους μπορεί να βοηθήσει στη διευκόλυνση της μετάβασής τους στη γονεϊκότητα.