Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Social media: Ο αντίκτυπος της ψυχικής υγείας των δημιουργών περιεχομένου από τα social media;

Social media: Ο αντίκτυπος της ψυχικής υγείας των δημιουργών περιεχομένου από τα social media;

Social media: Πίσω από τη λάμψη και την αίγλη του κόσμου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται μια συνεχής μάχη μεταξύ των δημιουργών περιεχομένου και της ψυχικής τους υγείας

Πίσω από τη λάμψη και την αίγλη του κόσμου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται μια συνεχής μάχη μεταξύ των δημιουργών περιεχομένου και της ψυχικής τους υγείας. Ο κόσμος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να φαίνεται λαμπερός, αλλά η επαγγελματική εξουθένωση της ψυχικής υγείας είναι πραγματική. Η πίεση να επεκτείνουν την εμβέλειά τους με ελκυστικό και ιογενές περιεχόμενο μπορεί να κοπεί. Όπως και η παρόρμηση για λήψη σχολίων. Για να μην ξεχνάμε την πρόκληση της ανοχής των τρολ και των αρνητικών σχολίων.

Τα social media είναι ευλογία και όλεθρος ταυτόχρονα. Ενώ έδωσε στον απλό άνθρωπο ίσους όρους ανταγωνισμού για να επιδείξει ταλέντο, έδωσε στις διασημότητες έναν τρόπο να έρθουν πιο κοντά στους θαυμαστές. Ταυτόχρονα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ψυχική υγεία μπορεί να μην ταιριάζουν στον παράδεισο. Μελέτες σε όλο τον κόσμο έχουν εξετάσει τις παρενέργειες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία για τους δημιουργούς περιεχομένου και τα αποτελέσματα αξίζουν συναγερμού. Πώς διαχειρίζονται οι επιρροές των social media την ψυχική τους υγεία; Ποιοι είναι οι αγώνες του να είσαι δημιουργός περιεχομένου; Πώς να αντιμετωπίσετε τα τρολ; Υποφέρουν από το άγχος του δημιουργού περιεχομένου; Πώς να προστατεύσετε την ψυχική υγεία ως δημιουργοί περιεχομένου; Αν όλα αυτά τριγυρίζουν στο μυαλό σας εδώ και καιρό, τότε σίγουρα θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε ορισμένα πράγματα.

Πρώτα και κύρια, είναι απαραίτητο να δώσετε προτεραιότητα στην ψυχική σας υγεία. Ως δημιουργός, μπορεί να αισθάνεστε την πίεση να παράγετε συνεχώς περιεχόμενο και να αλληλεπιδράτε με το κοινό σας. Αλλά είναι σημαντικό να κάνετε διαλείμματα όταν τα χρειάζεστε. Απομακρυνθείτε λίγο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τον υπολογιστή σας και επικεντρωθείτε στην αυτοφροντίδα.

Δεύτερον, να είστε θετικοί. Κάτι άλλο που με βοήθησε είναι να επικεντρωθώ στα θετικά. Είναι εύκολο να παρασυρθείς από αρνητικά σχόλια, αλλά πιθανότατα υπάρχουν εξίσου πολλά θετικά. Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε τα θετικά σχόλια και θυμηθείτε γιατί ξεκινήσατε να δημιουργείτε περιεχόμενο εξαρχής. Τρίτον, είναι σημαντικό να θέσετε όρια. Δεν χρειάζεται να ασχολείστε με κάθε αρνητικό σχόλιο ή να απαντάτε σε κάθε μήνυμα. Εάν κάποιος είναι ιδιαίτερα σκληρός, μην φοβάστε να τον αποκλείσετε ή να τον κάνετε σίγαση. Τέλος, η αντιμετώπιση των trolls και των haters δεν είναι ποτέ εύκολη, αλλά δίνοντας προτεραιότητα στην ψυχική σας υγεία, εστιάζοντας στα θετικά, θέτοντας όρια και θυμηθείτε ότι δεν είστε μόνοι, μπορείτε να τα ξεπεράσετε όλα.

Πρέπει τελικά να κλειστούμε στον εαυτό μας για να μην μας επηρεάσει. Εάν αφήσουμε να διατηρούμε αυτά τα πράγματα να μας επηρεάζουν, δεν θα είναι ποτέ καλύτερα και δεν θα μπορούμε να επικεντρωθούμε πραγματικά σε ό,τι έχει σημασία και σε τι είμαστε εδώ. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη διαφορά και τελικά, πρέπει να χτίσουμε ένα ισχυρό χαρακτήρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι εγκέφαλοι των εφήβων έλκονται από δημοφιλείς προκλήσεις social media

Πώς τα social media επηρεάζουν την συγκέντρωσή μας;

Μισοί γονείς πιστεύουν ότι η ψυχική υγεία των παιδιών τους υπέφερε λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους

Τα παιδιά στο BeReal εκτίθενται σε σεξουαλικό περιεχόμενο πιο συχνά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί ο νεαρός εγκέφαλος είναι τρομερά ευάλωτος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Κοινωνική δικτύωση: Ο νεαρός εγκέφαλος είναι τρομερά ευάλωτος στις αρνητικές επιπτώσεις των social media λόγω του αναπτυξιακού του σταδίου και της ευαισθησίας του σε εξωτερικές επιρροές.

Η σωματική αδυναμία μπορεί να θέσει τους ανθρώπους σε μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μελέτη

«Η αξιολόγηση της αδυναμίας είναι μια σχετικά φθηνή και εύκολη διαδικασία», δήλωσε ο Scheinost, αναπληρωτής καθηγητής ακτινολογίας και βιοϊατρικής απεικόνισης και ανώτερος συγγραφέας της μελέτης. «Χρειάζεται περισσότερη έρευνα, αλλά είναι πιθανό η αδυναμία να αποτελέσει στόχο παρέμβασης».

Γιατί είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε την αρρενωπότητα και την ευαισθησία;

Ευαισθησία ανδρισμός: Η εξισορρόπηση της αρρενωπότητας και της ευαισθησίας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενίσχυση των καλά στρογγυλεμένων ατόμων και των πιο υγιών κοινωνιών.

Η αινιγματική σχέση μεταξύ της κατάθλιψης και της καρδιαγγειακής νόσου εξηγείται σε τελευταία  έρευνα

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα με κατάθλιψη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό.

Close Icon