Ψυχική Υγεία

Πώς να είμαι θετικός: Βρες το κλειδί να είσαι καλοπροαίρετος

Πώς να είμαι θετικός: Βρες το κλειδί να είσαι καλοπροαίρετος

Πώς να είμαι θετικός: Βρες το κλειδί να είσαι καλοπροαίρετος. Όταν έχετε μία κακή φάση, το χειρότερο πράγμα που μπορούν να σας πουν και αυτό σας κάνει ακόμη και να νιώθετε, όχι μόνο άσχημα, αλλά και τα ακόλουθα, είναι φράσεις του τύπου: πρέπει να είστε θετικοί , να παίρνετε τα πράγματα διαφορετικά! 

Υπάρχουν στιγμές που το να είσαι θετικός είναι πραγματικά δύσκολο. Στιγμές στις οποίες είστε εξοργισμένοι με τον εαυτό σας, με τον κόσμο και με τις απαντήσεις των άλλων. Αυτές είναι στιγμές που δεν βλέπουμε το φως και αυτό που τουλάχιστον δεν χρειαζόμαστε είναι άδειες λέξεις ή άχρηστες συμβουλές που ακούγονται πάντα το ίδιο, όπως οι τυπικές λέξεις παρηγοριάς που δεν πιστεύονται ή αυτός που τα λέει. Αλλά όταν δεν είμαστε σε εκείνες τις στιγμές είναι ίσως όταν πρέπει να κάνουμε τη δουλειά, τα καθήκοντα με τους εαυτούς μας και να μάθουμε να είμαστε πιο θετικοί, χωρίς να κατακλύζουμε τους εαυτούς μας, λίγο-λίγο.

Μια εσωτερική δουλειά που μας βοηθά όταν έρθει η ώρα που την χρειαζόμαστε πραγματικά, όπως ο τσαγκάρης που ενισχύει τα παπούτσια σας όταν σκοπεύετε να κάνετε έναν μακρύ περίπατο. Αυτή η εσωτερική δουλειά θα είναι εκεί, όταν έρθει η ώρα, θα μας βοηθήσει να μειώσουμε το χτύπημα, όπως τα παπούτσια που προετοιμάζουμε για το μακρύ δρόμο , τα οποία δεν είναι αλάνθαστα αλλά βοηθούν. Επομένως, αφού όλα εξαρτώνται από εμάς, ας αποφασίσουμε να είμαστε θετικοί. Υπάρχουν σκέψεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να γίνουμε θετικοί.

Η ζωή είναι γεμάτη προβλήματα για όλους και αν σταματήσετε να κοιτάζετε τον εαυτό σας και περπατάτε γύρω σας, θα δείτε ότι η ζωή όλων είναι γεμάτη από καλά πράγματα και όχι τόσο καλά πράγματα. Δεν είστε ο μόνος που έχει κακές στιγμές. Ο καθένας μας έχει το δικό μας καταφύγιο γαλήνης, απλώς πρέπει να το αναζητήσουμε. Υπάρχουν εκείνοι που βρίσκουν βαθιά παρηγοριά εκφράζοντας τη θλίψη τους μέσω χορού, μουσικής ή γραφής, άλλοι προτιμούν μια απόδραση στον ύπαιθρο, όπως η εξοχή ή τα βουνά … το ερώτημα είναι να βρεις ένα μέρος όπου ηρεμία και γαλήνη είναι οι σύντροφοί σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δείτε που βρίσκεται το κλειδί της δικής σας ευτυχίας

Ξεκούρασε τον εαυτό σου με ένα βιβλίο

Οι τύποι της ευτυχίας και τι αντιπροσωπεύουν

Οκτώ τρόποι χαλάρωσης και ευεξίας για να αγαπήσετε τον εαυτό σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κορωνοϊός: Η πανδημία επιβαρύνει την ψυχική υγεία 85% των φοιτητών στις ΗΠΑ

Επιστήμη Κορωνοϊός Ψυχική Υγεία: Σύμφωνα με νέα μελέτη, η πανδημία του κορωνοϊού είχε αρνητικές επιδράσεις στην ψυχική υγεία των φοιτητών στις ΗΠΑ. Οι σπουδαστές που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας που οφείλονται στην πανδημία περιλαμβάνουν γυναίκες, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας κάτω των 25 ετών, άτομα που γνώριζαν κάποιον με λοίμωξη COVID-19 και είναι χαμηλού εισοδηματικού προφίλ, ανέφεραν οι ερευνητές - που συνέταξαν τη μελέτη - στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE.

10 σημάδια για να αναγνωρίσεις του τοξικούς ανθρώπους γύρω σου

Τοξικοί Άνθρωποι: Πρόκειται για ανθρώπους που εκδηλώνουν την τάση να δυσαρεστούν και να απογοητεύουν με τη συμπεριφορά τους, τους άλλους, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν μέσα σε σχέσεις και να προκαλούν συναισθηματική ή ψυχολογική φθορά σε όσους τους έχουν στη ζωή τους.

Γιατί πρέπει να γελάσετε;

Καλή διάθεση: Τα οφέλη του γέλιου. Το ειλικρινές γέλιο είναι ένας καθρέφτης του εσωτερικού μας, οπότε η λήψη της ζωής με το χιούμορ είναι ένας τρόπος για να φροντίσουμε τα πνεύματα και την υγεία μας. Όταν γελάμε λαμβάνουμε πολλά οφέλη, εκπέμποντας θετική ενέργεια και ένα αίσθημα ευεξίας γύρω μας. Επομένως, γιατί δεν αρχίζουμε να φωτίζουμε τη μέρα μας με ένα χαμόγελο;

'Oταν οι τεχνολογίες αντικαθιστούν τον εγκέφαλο

Ψηφιακή αμνησία: 'Oταν οι τεχνολογίες αντικαθιστούν τον εγκέφαλο. Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, αφήνουμε τις νέες τεχνολογίες να αρχίσουν να σκέφτονται. Καταβάλλουμε όλο και λιγότερη προσπάθεια για τη διατήρηση δεδομένων και πληροφοριών, στηριζόμενοι στη συνεχή βοήθεια του κινητού μας τηλεφώνου.

Ενοχικά συναισθήματα και πανδημία

Πανδημία συναισθήματα: Πώς να αντιμετωπίσετε την ενοχή που νιώθετε. Η ενοχή είναι ένα ισχυρό συναίσθημα. Και όταν μείνει ανεξέλεγκτη, τα αισθήματα ενοχής μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιες όχι και τόσο υγιείς ενέργειες. Εάν αισθάνεστε ένοχοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, δεν είστε μόνοι. Υπάρχει κάτι για μια διεθνή κρίση που φαίνεται να οδηγεί σε πολλές ενοχές.

Πώς επηρεάζει την ψυχική σου κατάσταση η ακαταστασία

Ακαταστασία: Πώς επηρεάζει την ψυχική μας υγεία. Πιάτα στο νεροχύτη, στοίβες από βρώμικα ρούχα στοιβαγμένα ψηλά, κουβέρτες και μαξιλάρια σε όλο το πάτωμα, ντουλάπια από αταξία, πάρα πολλά σκουπίδια στο γκαράζ, και ένας ανυπέρβλητος αριθμός αχρησιμοποίητων αντικειμένων που αποθηκεύονται σε όλο το σπίτι...κάνει αυτό τον ήχο οικείο;