Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα διάβασμα: Ταξίδι με τη μυρωδιά ενός βιβλίου

Αυτοφροντίδα διάβασμα: Ταξίδι με τη μυρωδιά ενός βιβλίου

Αυτοφροντίδα διάβασμα: Ταξίδι με τη μυρωδιά ενός βιβλίου. Η ανάγνωση δεν είναι ζωντανή, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ζούμε, να βυθιστούμε σε έναν ωκεανό επιστολών για να καταφύγουμε, να ξαναγεννηθούμε και να απελευθερωθούμε σε αυτά τα λογοτεχνικά νησιά γαλήνης.

Διαβάζοντας, τα βιβλία είναι ένα καθολικό αγαθό που ξεπερνά τους κόσμους και τους πολιτισμούς και υπερβαίνει το χρόνο. Είναι μια κληρονομιά της ανθρωπότητας που κληρονομείται από τους γονείς στα παιδιά ως πολύτιμο αγαθό. Εάν είστε καλός “τεχνίτης” με έντονες διανυκτερεύσεις, είμαστε σίγουροι ότι θα αισθανθείτε ότι ταυτίζεστε με αυτές τις σκέψεις. Συχνά όταν κλείνουμε τα μάτια μας, θα θέλαμε να ξαναζήσουμε όλες αυτές τις νέες και έντονες αισθήσεις, καθώς γυρίζουμε τις κιτρινωπές σελίδες των βιβλίων.

Εκείνα που διατηρούμε με το όνομά μας γραμμένο στις πρώτες σελίδες. Κατά κάποιο τρόπο, τα παλιά βιβλία είναι σαν φωτογραφίες της ψυχής , σαν μικρά σύμπαντα που περιέχουν πολλά μέρη του εαυτού μας. Είναι συναισθήματα  που μας κινούν ακόμα και αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν τα σημερινά παιδιά πλησιάζουν τα βιβλία με το ίδιο πάθος. Είναι σαφές ότι ο κόσμος τους φαίνεται διαφορετικός, ότι η σημερινή κοινωνία οδηγεί στο πίσω μέρος της τεχνολογίας και όχι στις ομαλές σελίδες ενός βιβλίου. Αξίζει να επενδύσουμε τις προσπάθειές μας για να πραγματοποιήσουμε αυτήν την προσέγγιση. Τα βιβλία απολαμβάνονται με πολλές αισθήσεις. Στην πραγματικότητα, ίσως αναρωτηθήκατε κι εσείς γιατί τα παλαιότερα βιβλία έχουν μια τόσο περίεργη μυρωδιά, μια μυρωδιά που μας γοητεύει και μας αιχμαλωτίζει.

Όλα αυτά οφείλονται σε ένα κρυφό στοιχείο στις σελίδες του. Ο λόγος πρέπει να βρεθεί στη λιγνίνη (ο πρώτος ξάδελφος της βανίλιας). Είναι ένα πολυμερές που υπάρχει στο φυτικό βασίλειο και αυτό, στην περίπτωση των δέντρων, τα βοηθά να παραμείνουν σταθερά. Κάθε παλιομοδίτικο βιβλίο έχει τη μοναδική ουσία βανίλιας που ενισχύεται περαιτέρω καθώς τα φύλλα γερνούν και γίνονται κίτρινα. Σήμερα αυτές οι διαδικασίες έχουν αλλάξει. Δεν είναι πλέον συνηθισμένο να αισθάνεσαι αυτή την έντονη μυρωδιά του χθες . Και περισσότερο, αν λάβουμε υπόψη την άνοδο των ηλεκτρονικών συσκευών. Τελείωσε τη μέρα σου με ένα βιβλίο…Τα βιβλία μας διδάσκουν, μας ευχαριστούν, μας ηρεμούν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα δύο συστήματα σκέψης του Daniel Kahneman

Οκτώ τρόποι χαλάρωσης και ευεξίας για να αγαπήσετε τον εαυτό σας

Μυστικά ομορφιάς που κρατούν από το 1910 και παραμένουν κορυφαία

Το γέλιο αποτελεί το καλύτερο αγχολυτικό σύμφωνα με τους ειδικούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί η αυτοδιαχείριση είναι το κλειδί για την επιτυχία και πώς να βελτιώσετε τη δική σας

Αυτοδιαχείριση: Η αυτοδιαχείριση είναι μια κρίσιμη δεξιότητα στο χώρο εργασίας. Αυτό το άρθρο διερευνά έναν ορισμό αυτοδιαχείρισης και συμβουλές για τη βελτίωση των δεξιοτήτων αυτοδιαχείρισής σας.

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.