Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα διάβασμα: Ταξίδι με τη μυρωδιά ενός βιβλίου

Αυτοφροντίδα διάβασμα: Ταξίδι με τη μυρωδιά ενός βιβλίου

Αυτοφροντίδα διάβασμα: Ταξίδι με τη μυρωδιά ενός βιβλίου. Η ανάγνωση δεν είναι ζωντανή, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ζούμε, να βυθιστούμε σε έναν ωκεανό επιστολών για να καταφύγουμε, να ξαναγεννηθούμε και να απελευθερωθούμε σε αυτά τα λογοτεχνικά νησιά γαλήνης.

Διαβάζοντας, τα βιβλία είναι ένα καθολικό αγαθό που ξεπερνά τους κόσμους και τους πολιτισμούς και υπερβαίνει το χρόνο. Είναι μια κληρονομιά της ανθρωπότητας που κληρονομείται από τους γονείς στα παιδιά ως πολύτιμο αγαθό. Εάν είστε καλός “τεχνίτης” με έντονες διανυκτερεύσεις, είμαστε σίγουροι ότι θα αισθανθείτε ότι ταυτίζεστε με αυτές τις σκέψεις. Συχνά όταν κλείνουμε τα μάτια μας, θα θέλαμε να ξαναζήσουμε όλες αυτές τις νέες και έντονες αισθήσεις, καθώς γυρίζουμε τις κιτρινωπές σελίδες των βιβλίων.

Εκείνα που διατηρούμε με το όνομά μας γραμμένο στις πρώτες σελίδες. Κατά κάποιο τρόπο, τα παλιά βιβλία είναι σαν φωτογραφίες της ψυχής , σαν μικρά σύμπαντα που περιέχουν πολλά μέρη του εαυτού μας. Είναι συναισθήματα  που μας κινούν ακόμα και αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν τα σημερινά παιδιά πλησιάζουν τα βιβλία με το ίδιο πάθος. Είναι σαφές ότι ο κόσμος τους φαίνεται διαφορετικός, ότι η σημερινή κοινωνία οδηγεί στο πίσω μέρος της τεχνολογίας και όχι στις ομαλές σελίδες ενός βιβλίου. Αξίζει να επενδύσουμε τις προσπάθειές μας για να πραγματοποιήσουμε αυτήν την προσέγγιση. Τα βιβλία απολαμβάνονται με πολλές αισθήσεις. Στην πραγματικότητα, ίσως αναρωτηθήκατε κι εσείς γιατί τα παλαιότερα βιβλία έχουν μια τόσο περίεργη μυρωδιά, μια μυρωδιά που μας γοητεύει και μας αιχμαλωτίζει.

Όλα αυτά οφείλονται σε ένα κρυφό στοιχείο στις σελίδες του. Ο λόγος πρέπει να βρεθεί στη λιγνίνη (ο πρώτος ξάδελφος της βανίλιας). Είναι ένα πολυμερές που υπάρχει στο φυτικό βασίλειο και αυτό, στην περίπτωση των δέντρων, τα βοηθά να παραμείνουν σταθερά. Κάθε παλιομοδίτικο βιβλίο έχει τη μοναδική ουσία βανίλιας που ενισχύεται περαιτέρω καθώς τα φύλλα γερνούν και γίνονται κίτρινα. Σήμερα αυτές οι διαδικασίες έχουν αλλάξει. Δεν είναι πλέον συνηθισμένο να αισθάνεσαι αυτή την έντονη μυρωδιά του χθες . Και περισσότερο, αν λάβουμε υπόψη την άνοδο των ηλεκτρονικών συσκευών. Τελείωσε τη μέρα σου με ένα βιβλίο…Τα βιβλία μας διδάσκουν, μας ευχαριστούν, μας ηρεμούν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα δύο συστήματα σκέψης του Daniel Kahneman

Οκτώ τρόποι χαλάρωσης και ευεξίας για να αγαπήσετε τον εαυτό σας

Μυστικά ομορφιάς που κρατούν από το 1910 και παραμένουν κορυφαία

Το γέλιο αποτελεί το καλύτερο αγχολυτικό σύμφωνα με τους ειδικούς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.

Η αυτοφροντίδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών στις γυναίκες

Αυτοφροντίδα: Οι γυναίκες που είναι ευγενικές με τον εαυτό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες που δυσκολεύονται να φροντίσουν εαυτές, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. 

Τι τρώμε και πίνουμε όταν είμαστε κρυωμένοι;

Αυτοφροντίδα κρυολόγημα: Όταν είστε άρρωστοι, το σώμα σας χρειάζεται θρεπτικές τροφές περισσότερο από ποτέ. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι η άμυνα του σώματός σας ενάντια σε εισβολείς.