Ψυχική Υγεία

Περπάτημα οφέλη ψυχική υγεία: Δείτε πώς μια βόλτα μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας ευεξία [vid]

Περπάτημα οφέλη ψυχική υγεία: Δείτε πώς μια βόλτα μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας ευεξία [vid]

Περπάτημα οφέλη ψυχική υγεία: Όλο και περισσότερες μελέτες αναδεικνύουν τη σημασία της άσκησης ως επικουρικής θεραπείας των διαταραχών άγχους και της κατάθλιψης.

Tο να είστε δραστήριοι έχει μια σειρά πλεονεκτημάτων όσον αφορά την ψυχική σας υγεία και ευεξία. Συγκεκριμένα, το τακτικό περπάτημα, όπως και κάθε μορφή σωματικής δραστηριότητας, βελτιώνει την αυτοαντίληψη και την αυτοεκτίμησή σας, ενισχύει τη διάθεση και την ποιότητα του ύπνου σας, ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να μειώσει το στρες, το άγχος και την κούραση. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες οι σωματικά δραστήριοι άνθρωποι έχουν έως και 30% μειωμένο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή τους, ενώ όσοι παραμένουν σωματικά δραστήριοι και πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να δουν μεγάλες αλλαγές στα συμπτώματά τους. Όλο και περισσότερες μελέτες αναδεικνύουν τη σημασία της άσκησης ως επικουρικής θεραπείας των διαταραχών άγχους και της κατάθλιψης.

Στην περίπτωση των πιο ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, μια ενεργή σωματικά ζωή μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη, την προσοχή και την ταχύτητα επεξεργασίας και να μειώσει τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης και άνοιας που σχετίζεται με την ηλικία.

Τα σωματικά οφέλη που αποκομίζουμε περπατώντας τακτικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. Εάν αισθάνεστε καλύτερα και αισθάνεστε, για παράδειγμα, ότι ελέγχετε το σωματικό σας βάρος, η αντίληψη που έχετε για την εικόνα του σώματός σας και η αυτοπεποίθησή σας μπορεί να αυξηθούν. Συνεπώς, η τακτική σωματική άσκηση δεν έχει μόνο σωματικά οφέλη. Όσο πιο πολύ ασκείστε, τόσο περισσότερο θα παρατηρείτε, πόσο καλύτερα θα αρχίσετε να αισθάνεστε.

Το κλειδί είναι να περπατάτε τακτικά. Επενδύστε στη μακροπρόθεσμη υγεία σας τώρα και θα δείτε τη διαφορά που μπορεί να κάνει το περπάτημα στο μυαλό, στο σώμα και στην κοινωνική σας ζωή. Μάλιστα, αν περπατάτε σε μία ομάδα ή με αγαπημένα σας πρόσωπο, θα έχετε ένα επιπλέον κίνητρο για να ασκηθείτε, και θα καταστήσετε την άσκηση ακόμη πιο απολαυστική.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τακτική σωματική δραστηριότητα ενδυναμώνει ολιστικά την υγεία

Βήμα βήμα προς μια πιο υγιεινή ζωή

3 καλοί λόγοι για να περπατάτε περισσότερο κάθε μέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το στίγμα και πώς δημιουργείται;

Στίγμα: Με έναν αυξανόμενο αριθμό ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πτώση της ψυχικής τους υγείας, η κοινωνία γίνεται καλύτερα εξοπλισμένη για να ανταποκριθεί στις ανάγκες μας. Ωστόσο, το στίγμα γύρω από την ψυχική ασθένεια και την αναζήτηση βοήθειας παραμένει.

Πώς ωφελεί τα παιδιά το παιχνίδι με την άμμο;

Παιχνίδι στην άμμο: Τα καλοκαιρινά παιχνίδια στην παραλία συμβάλλουν θετικά στις γλωσσικές και κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών. Πάρτε κουβαδάκια και μπρατσάκια και τρέξτε στη θάλασσα!

Το περιπετειώδες παιχνίδι ενισχύει την ψυχική υγεία των παιδιών

Παιδί ψυχική υγεία: Τα παιδιά που αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε περιπετειώδη παιχνίδια που εμπεριέχει ένα στοιχείο κινδύνου έχουν λιγότερα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, σύμφωνα με έρευνα που διαπίστωσε ότι η επίδραση ήταν πιο έντονη σε παιδιά από οικογένειες χαμηλότερου εισοδήματος. 

Πώς καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου σε αγαπάει;

Σχέσεις: Πολλές φορές αναρωτιέστε αν ο σύντροφός σας έχει περισσότερα αισθήματα για σας κι αν θα σας μιλήσει για αυτά. Μην επικεντρώνεστε τόσο στα λόγια, όσο στις πράξεις τους. Διαβάστε μερικές πράξεις που κάνουν οι άνθρωποι όταν αισθάνονται ευτυχισμένοι με το ταίρι τους.

Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που πλοηγούμαστε στον κόσμο

Κορωνοϊός: Καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι κοινωνικοί περιορισμοί και οι φόβοι για την δημόσια και προσωπική μας υγεία προκάλεσαν αλλαγές στη συμπεριφορά και την επικοινωνία μας. Είναι όμως μόνιμες αυτές οι αλλαγές;

Πώς η ενδοοικογενειακή βία επηρεάζει τη ζωή μας;

Ενδοοικογενειακή βία: Η βία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, δυστυχώς, αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο ακόμα και στις μέρες μας. Μία νέα έρευνα έρχεται να δείξει πόσο επηρεάζει την ενήλικη ζωή μιας κακοποιημένης ψυχής.

Κατάθλιψη-Βακτήρια του εντέρου υποδεικνύουν νέες θεραπείες

Bακτήρια εντέρου: Οι ερευνητές προσπαθούν να διαπιστώσουν, εάν η αλλαγή της διατροφής κάποιου μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ορισμένα άτομα με υψηλά επίπεδα του αμινοξέος προλίνη στη διατροφή τους μπορεί να εμφανίσουν πιο σοβαρή κατάθλιψη, αλλά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μικροβίωμα του εντέρου τους.