Ψυχική Υγεία

Περπάτημα οφέλη ψυχική υγεία: Δείτε πώς μια βόλτα μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας ευεξία [vid]

Περπάτημα οφέλη ψυχική υγεία: Δείτε πώς μια βόλτα μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας ευεξία [vid]

Περπάτημα οφέλη ψυχική υγεία: Όλο και περισσότερες μελέτες αναδεικνύουν τη σημασία της άσκησης ως επικουρικής θεραπείας των διαταραχών άγχους και της κατάθλιψης.

Tο να είστε δραστήριοι έχει μια σειρά πλεονεκτημάτων όσον αφορά την ψυχική σας υγεία και ευεξία. Συγκεκριμένα, το τακτικό περπάτημα, όπως και κάθε μορφή σωματικής δραστηριότητας, βελτιώνει την αυτοαντίληψη και την αυτοεκτίμησή σας, ενισχύει τη διάθεση και την ποιότητα του ύπνου σας, ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να μειώσει το στρες, το άγχος και την κούραση. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες οι σωματικά δραστήριοι άνθρωποι έχουν έως και 30% μειωμένο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή τους, ενώ όσοι παραμένουν σωματικά δραστήριοι και πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να δουν μεγάλες αλλαγές στα συμπτώματά τους. Όλο και περισσότερες μελέτες αναδεικνύουν τη σημασία της άσκησης ως επικουρικής θεραπείας των διαταραχών άγχους και της κατάθλιψης.

Στην περίπτωση των πιο ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, μια ενεργή σωματικά ζωή μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη, την προσοχή και την ταχύτητα επεξεργασίας και να μειώσει τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης και άνοιας που σχετίζεται με την ηλικία.

Τα σωματικά οφέλη που αποκομίζουμε περπατώντας τακτικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. Εάν αισθάνεστε καλύτερα και αισθάνεστε, για παράδειγμα, ότι ελέγχετε το σωματικό σας βάρος, η αντίληψη που έχετε για την εικόνα του σώματός σας και η αυτοπεποίθησή σας μπορεί να αυξηθούν. Συνεπώς, η τακτική σωματική άσκηση δεν έχει μόνο σωματικά οφέλη. Όσο πιο πολύ ασκείστε, τόσο περισσότερο θα παρατηρείτε, πόσο καλύτερα θα αρχίσετε να αισθάνεστε.

Το κλειδί είναι να περπατάτε τακτικά. Επενδύστε στη μακροπρόθεσμη υγεία σας τώρα και θα δείτε τη διαφορά που μπορεί να κάνει το περπάτημα στο μυαλό, στο σώμα και στην κοινωνική σας ζωή. Μάλιστα, αν περπατάτε σε μία ομάδα ή με αγαπημένα σας πρόσωπο, θα έχετε ένα επιπλέον κίνητρο για να ασκηθείτε, και θα καταστήσετε την άσκηση ακόμη πιο απολαυστική.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τακτική σωματική δραστηριότητα ενδυναμώνει ολιστικά την υγεία

Βήμα βήμα προς μια πιο υγιεινή ζωή

3 καλοί λόγοι για να περπατάτε περισσότερο κάθε μέρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα περάσετε το χρόνο σας ευχάριστα με την οικογένειά σας;

Οικογένεια: Μπορείτε να περάσετε ώρες με την οικογένειά σας, αλλά το πώς περνάτε αυτόν τον χρόνο είναι αυτό που έχει σημασία. Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό να περνάτε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας.

Ο έγκαιρος εντοπισμός ψυχικών ασθενειών με την ανίχνευση του "γονιδίου της παρορμητικότητας"

Ελπίζεται ότι περιγράφοντας τη λειτουργία των γονιδιακών δικτύων που συνθέτουν τη βαθμολογία, η μελέτη θα υποκινήσει πρόσθετες έρευνες με στόχο την ανάπτυξη νέων θεραπειών στο μέλλον.

Η κεταμίνη σε συνδυασμό με την παρακολούθηση χαμογελαστών προσώπων υπόσχεται πολλά για άτομα ανθεκτικά στη θεραπεία για την κατάθλιψη

Οι ασθενείς στη δοκιμή μας θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν ερωτηματολόγια σχετικά με τα συμπτώματα κατάθλιψης για ένα ολόκληρο έτος μετά την έγχυση, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε μια αρχική κατανόηση του πόσο ακριβώς μπορεί να διαρκέσει αυτό το όφελος.

Η παρακολούθηση τηλεόρασης με το παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη γνωστική του ανάπτυξη

Οικογένεια: Διαπιστώθηκε ότι η έκθεση στην οθόνη —είτε από τηλεόραση είτε από φορητή συσκευή— μπορεί να είναι ευεργετική, ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο προβάλλεται.

Η ειδική ομάδα εργασίας των ΗΠΑ συνιστά διαγνωστικές εξετάσεις για το άγχος και την κατάθλιψη στους ενήλικες

Η UTSF αποτελείται από εθελοντές ιατρικούς εμπειρογνώμονες που επιδιώκουν να διατυπώνουν συστάσεις βασισμένες σε στοιχεία που αφορούν διαγνωστικές εξετάσεις, συμβουλευτική και προληπτικά φάρμακα για τη βελτίωση της υγείας των Αμερικανών.