Ψυχική Υγεία

Gymtimidation: Συμβουλές για να καταπολεμήσετε το άγχος του γυμναστηρίου

Gymtimidation: Συμβουλές για να καταπολεμήσετε το άγχος του γυμναστηρίου

Gymtimidation: Το άγχος του γυμναστηρίου είναι το αίσθημα νευρικότητας ή φόβου που μπορεί να νιώσετε όταν θέλετε να πάτε στο γυμναστήριο.

Το άγχος του γυμναστηρίου, το οποίο μερικοί άνθρωποι το αναφέρουν τώρα ως «φόβος γυμναστικής», είναι το αίσθημα νευρικότητας ή φόβου που μπορεί να νιώσετε όταν θέλετε να πάτε στο γυμναστήριο. Μπορεί να προκληθεί από το να αισθάνεστε αυτοπεποίθηση για την εμφάνισή σας, να ανησυχείτε για το ότι δεν ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου, να νιώθετε εκφοβισμός από άλλους επισκέπτες του γυμναστηρίου ή να αισθάνεστε άγχος μήπως σας κρίνουν. Το άγχος του γυμναστηρίου μπορεί να είναι ένα διανοητικό μπλοκ, εάν θέλετε να ασκηθείτε και να γίνετε καλύτεροι.

Τι μπορεί να προκαλέσει άγχος στο γυμναστήριο;

Μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα ή αυτοσυνειδησία όταν πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Μερικοί συνήθεις παράγοντες ενεργοποίησης περιλαμβάνουν:

 • Αισθάνεστε άσχημα για την εμφάνισή σας, όπως για παράδειγμα ότι είστε υπέρβαροι ή εκτός φόρμας.
 • Μπορεί να αισθάνεστε απειλή από τους πιο έμπειρους και μυώδεις επισκέπτες του γυμναστηρίου.
 • Φοβάστε ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά τον εξοπλισμό ή να ολοκληρώσετε αποτελεσματικά τις προπονήσεις.
 • Είστε νευρικοί που οι άνθρωποι σας παρακολουθούν και σας κρίνουν.
 • Η σκέψη της αλλαγής στα αποδυτήρια ή του ντους σε έναν δημόσιο χώρο προκαλεί ένα αίσθημα τρόμου.

Εσωτερικό και εξωτερικό κίνητρο

Οι αρχές του εσωτερικού και του εξωτερικού κινήτρου είναι χρήσιμες για την κατανόηση του τρόπου διατήρησης των κινήτρων.

 • Το εγγενές κίνητρο προέρχεται από μέσα μας, καθοδηγείται από το προσωπικό ενδιαφέρον, την απόλαυση και την επιθυμία για ανάπτυξη και ανάπτυξη. Αυτός ο τύπος κινήτρου είναι ζωτικής σημασίας γιατί θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα γνήσιο πάθος για φυσική κατάσταση και άσκηση. Όταν έχετε εγγενή κίνητρα, είναι πιο πιθανό να απολαμβάνετε τις προπονήσεις σας, να ακολουθείτε τη ρουτίνα σας και να κάνετε τη φυσική κατάσταση συνήθεια δια βίου.
 • Τα εξωτερικά κίνητρα προέρχονται από παράγοντες εξωτερικούς προς εμάς, όπως οι ανταμοιβές, ο έπαινος ή η πίεση των συνομηλίκων. Το εξωτερικό κίνητρο είναι χρήσιμο για το ξεκίνημα και την τήρηση των στόχων. Για παράδειγμα, ένα σύστημα ανταμοιβής (όπως το να κάνετε ένα μασάζ αφού φτάσετε σε ένα ορόσημο φυσικής κατάστασης) μπορεί να βοηθήσει στην παροχή επιπλέον κινήτρων και στην ενίσχυση θετικών συνηθειών.

Το εξωτερικό κίνητρο μπορεί να είναι χρήσιμο βραχυπρόθεσμα, αλλά δεν θα διαρκέσει μακροπρόθεσμα. Τελικά, θα χρειαστεί να βρείτε ένα εγγενές κίνητρο για να διατηρήσετε τους στόχους σας για τη φυσική κατάσταση και να το κάνετε έναν συνεπή τρόπο ζωής.

Youtube για να ενισχύστε το κίνητρο

Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τώρα το YouTube για να αποκτήσουν κίνητρο για τους στόχους φυσικής τους κατάστασης. Υπάρχουν εκατοντάδες κανάλια γυμναστικής και βίντεο που μπορούν να σας δώσουν ιδέες, συμβουλές και ενθάρρυνση.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να αποκτήσετε κίνητρο με το YouTube:

 • Στόχοι. Υπάρχουν πολλά κανάλια γυμναστικής στο YouTube που καλύπτουν διαφορετικά ενδιαφέροντα και επίπεδα φυσικής κατάστασης. Αναζητήστε κανάλια ή βίντεο που ταιριάζουν με τους στόχους, τα ενδιαφέροντα και το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης.
 • Τεχνική. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να εκτελέσετε μια άσκηση, μπορείτε να βρείτε βίντεο που σας δείχνουν τον σωστό τρόπο να την κάνετε. Παρακολουθήστε βίντεο που δείχνουν τις σωστές τεχνικές.

 • Επίπεδα. Υπάρχουν πολλές ρουτίνες προπόνησης διαθέσιμες στο YouTube που δείχνουν διαφορετικά επίπεδα φυσικής κατάστασης και ενδιαφέροντα. Αυτά θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ένα σχέδιο για την προπόνησή σας και μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο οργανωμένοι και έτοιμοι για αυτήν.
 • Προκλήσεις. Πολλά κανάλια γυμναστικής στο YouTube προσφέρουν προκλήσεις στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε. Αυτές οι προκλήσεις μπορούν να σας προσφέρουν δομή και υποστήριξη, ώστε να παραμείνετε παρακινημένοι και σε καλό δρόμο.
 • Βασικοί ήχοι. Ακούστε παρακινητικές ομιλίες πριν ή μετά την προπόνησή σας για να σας εμπνεύσουν.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

7 εκπληκτικά οφέλη που προσφέρει το περπάτημα στην υγεία

Πώς να κάψετε 1.000 θερμίδες την ημέρα χωρίς καν να το προσέξετε

Γυμναστήρια ψυχικής υγείας: Ένα μέρος για να γυμνάζετε τον εγκέφαλό σας

Tips για να γίνει πιο ευχάριστη η γυμναστική στο σπίτι σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασικά σημάδια για την αναγνώριση ενός ναρκισσιστή

Ναρκισσισμός: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια του ναρκισσισμού, μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από πιθανή χειραγώγηση και να διατηρήσετε πιο υγιείς σχέσεις βασισμένες στον αμοιβαίο σεβασμό και την ενσυναίσθηση.

Η λαχτάρα για ζάχαρη μπορεί να προκαλείται από τη μοναξιά, σύμφωνα με μελέτη

Σύμφωνα με τον Calm, το μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού άγχους προέρχεται από τον φόβο της κρίσης. Όταν βρίσκεστε έξω, προσπαθήστε να μην εστιάζετε στον εαυτό σας και αντ' αυτού εστιάστε στους ανθρώπους γύρω σας. Εάν νιώθετε απογοητευμένοι για τον εαυτό σας, κάντε ένα κομπλιμέντο σε κάποιον και ξεκινήστε μια συζήτηση.