Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Απώλεια βάρους: Πώς να κάψετε 1.000 θερμίδες την ημέρα χωρίς καν να το προσέξετε

Απώλεια βάρους: Πώς να κάψετε 1.000 θερμίδες την ημέρα χωρίς καν να το προσέξετε

Απώλεια βάρους: Κατά μέσο όρο, ένα άτομο θα κάψει διπλάσια ποσότητα θερμίδων εκτός γυμναστηρίου/σωματικής δραστηριότητας απλώς κάνοντας πράγματα όπως να ανέβει τις σκάλες αντί για τον ανελκυστήρα ή να στέκεται στο μετρό αντί να κάθεται.

Αποδεικνύεται ότι καίμε περισσότερες θερμίδες από την καθημερινή μας κίνηση παρά από τις βόλτες, το τρέξιμο, τους κύκλους και άλλες προγραμματισμένες σωματικές δραστηριότητες που συνυπολογίζουμε στην ημέρα μας. Είναι μια έννοια που είναι γνωστή ως Θερμογένεση Δραστηριότητας Μη Άσκησης. «Αυτή είναι ουσιαστικά η ενέργεια που χρησιμοποιούμε/οι θερμίδες που καίμε όταν κάνουμε συνηθισμένες δραστηριότητες στην καθημερινότητά μας. Αυτό δεν περιλαμβάνει τις θερμίδες που καίμε όταν κάνουμε άσκηση, κοιμόμαστε ή τρώμε», λέει ο Jess King, Personal Trainer στο F45 Mill Hill.

Αυτή η περιβόητη εξίσωση θερμίδων είναι ο βασικός παράγοντας πίσω από την απώλεια και την αύξηση βάρους. τρώτε περισσότερες θερμίδες από όσες καίτε και το βάρος θα αυξηθεί. Τρώτε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε και το βάρος θα πέσει. «Κατά μέσο όρο, ένα άτομο θα κάψει διπλάσια ποσότητα θερμίδων εκτός γυμναστηρίου/σωματικής δραστηριότητας απλώς κάνοντας πράγματα όπως να ανέβει τις σκάλες αντί για τον ανελκυστήρα ή να στέκεται στο μετρό αντί να κάθεται», λέει ο Jess.

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάψετε θερμίδες δωρεάν. Δεν σας κοστίζει τίποτα να το κάνετε και μπορεί να είναι πραγματικά ωφέλιμο για την υγεία σας. Όσοι κάθονται για μεγάλο μέρος της ημέρας, θα έχουν πολύ χαμηλότερο αριθμό θερμίδων που καταναλώνουν. Εάν δεν έχετε χρόνο και διαπιστώνετε ότι το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή να βγαίνετε έξω για άσκηση απλά δεν μπορεί να επηρεάσει την ημέρα σας, τότε αυτές οι κινήσεις θα μπορούσαν να είναι το μυστικό για να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά.

Επιπλέον, η αύξηση της καθημερινής σας κίνησης θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης προβλημάτων υγείας. Κάθε κίνηση που κάνουμε καίει θερμίδες, είτε πρόκειται για έντονη γυμναστική είτε για πληκτρολόγηση σε φορητό υπολογιστή. Η ποσότητα των θερμίδων που καίγονται ποικίλλει ανάλογα με το βάρος του ατόμου, ωστόσο παρακάτω είναι μερικές από τις θερμίδες που καίει κάποιος που ζυγίζει περίπου 160 λίβρες ή 11ο 4 λίβρες…

Στη δουλειά

Καθίστε στο γραφείο – 114 θερμίδες την ώρα

Ακόμη και όταν κάθεστε σε ένα γραφείο, το σώμα σας καίει θερμίδες. Η καλή στάση επιτρέπει στο σώμα σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, κάτι που μπορεί τελικά να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Επίσης, όσοι κουνιούνται όταν κάθονται σε ένα γραφείο θα κάψουν περισσότερες θερμίδες από εκείνους που κάθονται ακίνητοι. Οποιαδήποτε κίνηση του σώματος, όσο μεγάλη ή μικρή, θα κάψει περισσότερες θερμίδες από το να μην κάνεις τίποτα.

Όρθιοι σε ένα γραφείο – 154 θερμίδες την ώρα

Ενισχύστε την καύση θερμίδων σας με ένα καθιστικό γραφείο. μπορείτε να καταναλώσετε περίπου 50 περισσότερες θερμίδες στο ίδιο χρονικό διάστημα, μόνο όρθιος. Έρευνες διαπίστωσαν μάλιστα ότι εκείνοι που στέκονταν περισσότερο ενώ εργάζονταν στην πραγματικότητα ένιωθαν περισσότερο αφοσιωμένοι σε αυτό που έκαναν. Η αύξηση της καύσης θερμίδων και η βελτιωμένη παραγωγικότητα σημαίνει ότι η ορθοστασία κερδίζει τα χέρια κάτω!

Καθίστε σε μια μπάλα γυμναστικής – 144 θερμίδες την ώρα

Εντάξει, έτσι η καύση θερμίδων μπορεί να μην είναι πολύ διαφορετική από το να κάθεσαι σε μια κανονική καρέκλα, αλλά η χρήση μιας μπάλας γυμναστικής ως κάθισμα στην εργασία μπορεί να είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να βελτιώσεις τη σταθερότητα και τη δύναμη του πυρήνα σας. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε μικρά διαστήματα, καθώς η χρήση του για παρατεταμένες περιόδους μπορεί να βλάψει το κάτω μέρος της πλάτης.

Στο σπίτι

Πλύσιμο αυτοκινήτου – έως 100 θερμίδες την ώρα

Ξεκουραστείτε και καθαρίστε καλά το αυτοκίνητό σας. Το πλύσιμο του αυτοκινήτου δουλεύει κυρίως τους μύες του άνω μέρους του σώματός σας. Όταν τρίβετε το αυτοκίνητο, χρησιμοποιείτε τους μύες της πλάτης και των ώμων σας, καθώς και τους δικέφαλους και τρικέφαλους μυς σας. Θα χρησιμοποιούσατε επίσης τους κοιλιακούς σας μύες όταν μεταφέρετε βαρείς κουβάδες με νερό και για να διατηρήσετε τον εαυτό σας ισορροπημένο όταν γέρνετε κατά μήκος του αυτοκινήτου.

Μαγείρεμα – 152 θερμίδες την ώρα

Το να είστε όρθιοι, να κινείστε και να μαζεύετε διάφορα αντικείμενα, καίει θερμίδες. Δημιουργήστε λοιπόν την αγαπημένη σας λίστα αναπαραγωγής μαγειρικής, επιλέξτε ένα γεύμα που αγαπάτε εσείς και η οικογένεια και απολαύστε το γεγονός ότι καίτε θερμίδες ταυτόχρονα!

Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα – 160 θερμίδες την ώρα

Το σκούπισμα του σπιτιού με ηλεκτρική σκούπα δουλεύει κυρίως τους μύες της πλάτης, αλλά είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε επιπλέον βήματα μέσα στο σπίτι. Επίσης, φυσικά καταλήγετε να δουλεύετε το πάνω μέρος του σώματος καθώς σηκώνετε βαριά αντικείμενα από το δρόμο για να κάνετε ηλεκτρική σκούπα από κάτω. Θα μπορούσε να είναι χρήσιμο να αλλάζετε τα χέρια σας κατά τη διάρκεια, ώστε να έχετε δουλέψει και τις δύο πλευρές του σώματος όταν γυρίζετε.

Καθίστε στον καναπέ – 107 θερμίδες την ώρα

Το να κάθεστε στον καναπέ για παρατεταμένες περιόδους δεν είναι καλό για τη στάση ή τους μύες σας, επομένως είναι σημαντικό να σηκώνεστε και να κινείστε συχνά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ασκήσεις «με βάση τον καναπέ» που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε δραστήριοι ενώ βρίσκεστε στον καναπέ. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ορθοστασία και το κάθισμα (όπως το squat) που θα δουλέψει τους τετρακέφαλους και τους γλουτιαίους μύες ή να σηκώνετε τα πόδια σας από το πάτωμα και να κρατάτε, κάτι που θα λειτουργήσει τους μύες του πυρήνα.

Βαρύς καθαρισμός (όπως τρίψιμο δαπέδων και καθάρισμα παραθύρων) – 320 θερμίδες την ώρα

Ως καλό παράδειγμα αερόβιας άσκησης, αυτό μπορεί πραγματικά να ανεβάσει τον καρδιακό σας ρυθμό και όσο περισσότερη προσπάθεια καταβάλλετε για τον καθαρισμό, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε. Η κίνηση ολίσθησης  θα δουλέψει την πλάτη σας, τους δικέφαλους και τους τρικέφαλους μυς», λέει η Jess.

Κούρεμα του γκαζόν – 290 θερμίδες

Καθώς σπρώχνετε το χλοοκοπτικό, χρησιμοποιείτε τους γλουτούς και τους οπίσθιους μηριαίους στα πόδια σας, καθώς και το στήθος και την πλάτη σας όταν πιέζετε και τραβάτε. Επιπλέον, κάθε βήμα που κάνετε κατά μήκος του χλοοτάπητα θα προσθέσει επίσης τον ημερήσιο αριθμό βημάτων σας!

Ελαφριές δουλειές (σκεφτείτε να διπλώσετε το πλύσιμο, να στρώσετε το κρεβάτι και να σκουπίσετε επιφάνειες) – 140 θερμίδες

Και πάλι, η μετακίνηση, το τράβηγμα, το σπρώξιμο και η παραλαβή αντικειμένων από το έδαφος λειτουργεί σε όλο το σώμα και καθώς μετακινείστε στο σπίτι, ανεβάζετε ξανά αυτά τα σκαλιά.

Έξω

Βόλτα με τον σκύλο – 220 θερμίδες την ώρα

Όχι μόνο περπατάτε ενεργά, το οποίο από μόνο του καίει θερμίδες, αλλά τραβάτε και το σκυλάκι σας. Αυξήστε την καύση θερμίδων αυξάνοντας το ρυθμό της βόλτας σας. Το σκυλάκι σας θα κάνει και προπόνηση!

Μεταφορά αγορών – 130 θερμίδες

Το να κουβαλάτε βαριές τσάντες για ψώνια στο σπίτι ή από το κατάστημα στο αυτοκίνητο είναι μια φανταστική άσκηση για όλο το σώμα και λειτουργεί στο μεγαλύτερο μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των δικέφαλων, τρικεφάλων, της πλάτης και των ώμων. Οι μύες του πυρήνα σας ενισχύονται επίσης καθώς κρατάτε το σώμα σας σταθερό ενώ περπατάτε.

Ανεβείτε τις σκάλες αντί για τον ανελκυστήρα – έως και 600 θερμίδες την ώρα

Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι το να ανεβείτε τις σκάλες φυσικά θα κάψετε περισσότερες θερμίδες από το να επιλέξετε την εύκολη επιλογή του ανελκυστήρα. Το κάτω μέρος του σώματος και ο κορμός σας το νιώθουν περισσότερο όταν ανεβαίνετε σκάλες. Επιπλέον, όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο πιο εύκολο γίνεται καθώς γίνεστε καλύτεροι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι το "σημείο ρύθμισης βάρους" και γιατί δυσκολεύει τόσο πολύ τη διατήρηση του βάρους;

Πόσο σημαντική είναι η γυμναστική για όσους φτάνουν τα 40;

Μια δίαιτα περιορισμένων θερμίδων επιβραδύνει τη γήρανση

Το γκολφ είναι μια υγιεινή άσκηση για ηλικιωμένους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έχετε αντικαταστήσει μια άρθρωση; Μελέτη δείχνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης μπορεί να αυξηθεί μετά από χημειοθεραπεία

Η Κόνγουεϊ πιστεύει ότι χρειάζεται περισσότερη μελέτη μεταξύ των ατόμων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, για να βοηθηθεί να βρεθεί τρόπος προστασίας των ανθρώπων με αντικαταστάσεις αρθρώσεων από περιττές λοιμώξεις. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο τεύχος Μαΐου του Αρχείου Ορθοπεδικής και Τραυματικής Χειρουργικής (Archives of Orthopedic and Trauma Surgery).

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε αγριογούρουνο;

Αγριογούρουνο μαγειρική: Το μαγείρεμα αγριογούρουνου μπορεί να είναι μια ικανοποιητική γαστρονομική εμπειρία, προσφέροντας πλούσιο, γευστικό κρέας που είναι λίγο πιο εύρωστο από το εγχώριο χοιρινό.

Γιατί είναι σημαντικό να εξισορροπήσετε την αρρενωπότητα και την ευαισθησία;

Ευαισθησία ανδρισμός: Η εξισορρόπηση της αρρενωπότητας και της ευαισθησίας είναι κρίσιμης σημασίας για την ενίσχυση των καλά στρογγυλεμένων ατόμων και των πιο υγιών κοινωνιών.

Close Icon