Ψυχική Υγεία

Ψυχική Υγεία: Πώς θα ξεπεράσετε τα ψυχολογικά σας εμπόδια που επηρεάζουν την απώλεια βάρους;

Ψυχική Υγεία: Πώς θα ξεπεράσετε τα ψυχολογικά σας εμπόδια που επηρεάζουν την απώλεια βάρους;

Ψυχική Υγεία: Ίσως έχετε διαπιστώσει ότι ένα ή περισσότερα από τα κοινά ψυχολογικά εμπόδια στην απώλεια βάρους σας φαίνονται γνωστά.

Ίσως έχετε διαπιστώσει ότι ένα ή περισσότερα από τα κοινά ψυχολογικά εμπόδια στην απώλεια βάρους σας φαίνονται γνωστά. Δεν είναι ασυνήθιστο να αντιμετωπίζετε πολλά εμπόδια στο ταξίδι σας προς ένα υγιές βάρος. Αλλά αυτά τα εμπόδια δεν χρειάζεται να εμποδίσουν την επιτυχία σας. Κάθε μία από τις παρακάτω συμβουλές και προτάσεις μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια. Αυτές οι προτάσεις είναι επίσης υγιεινές στρατηγικές για δια βίου ευεξία που δεν έχουν παρενέργειες και είναι σχεδόν όλες εντελώς δωρεάν. Εξετάστε το ενδεχόμενο να δοκιμάσετε μία ή περισσότερες από αυτές τις λύσεις.

8 στόχοι χωρίς απώλεια βάρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Κρατήστε ένα ημερολόγιο

Η αποφυγή του άγχους δεν είναι πάντα δυνατή. Μπορείτε όμως να αναγνωρίσετε τους παράγοντες που προκαλούν άγχος και να προσπαθήσετε να αποφύγετε ορισμένες καταστάσεις ή άτομα που υπονομεύουν την επιτυχία σας. Η τήρηση ημερολογίου μπορεί να είναι χρήσιμη στη διαδικασία. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει δείξει ότι η τήρηση ημερολογίου μπορεί να διπλασιάσει τα αποτελέσματα απώλειας βάρους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι χρήσης ενός ημερολογίου. Για παράδειγμα, μπορείτε να καταγράψετε την πρόσληψη τροφής με ένα ημερολόγιο. Αλλά μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να γράψετε τις σκέψεις σας και να εντοπίσετε τους παράγοντες που προκαλούν άγχος. Χρησιμοποιήστε το ημερολόγιο για να παρακολουθείτε τυχόν καταστάσεις ή τρόφιμα που μπορεί να σας προκαλούν.

Κάντε Μικρές Αλλαγές

Εάν η σκέψη του όλα ή του τίποτα σας εμποδίζει να τηρήσετε το διατροφικό σας πρόγραμμα, σκεφτείτε να κάνετε μικρά βήματα και να θέσετε βραχυπρόθεσμους στόχους. Πρώτα, προσδιορίστε μια συγκεκριμένη υγιή αλλαγή που είναι λογική και εφικτή. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι η τελειότητα δεν είναι ο στόχος, αλλά, μάλλον, κάθε προσπάθεια να ωθήσετε τον εαυτό σας προς τη σωστή κατεύθυνση είναι πρόοδος για την οποία πρέπει να είστε περήφανοι.

Ίσως μπορείτε να επιλέξετε να περπατάτε για 15 λεπτά μετά το δείπνο κάθε μέρα. Θέστε έναν στόχο να εστιάσετε σε αυτόν τον στόχο για μια εβδομάδα. Εάν κρατάτε ένα ημερολόγιο, σημειώστε σημειώσεις κάθε μέρα σχετικά με διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους έχετε καταφέρει να κρατήσετε αυτόν τον στόχο στο μυαλό σας. Και δώστε πίστωση στον εαυτό σας. Να θυμάστε ότι είναι καλύτερο να κάνετε ένα μικρό βήμα από το να μην κάνετε καμία ενέργεια.

Η λήψη μικρών βημάτων μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε να κάνετε πάρα πολλές αλλαγές ταυτόχρονα. Μπορεί να είναι εύκολο να συντριβείτε αν κάνετε πάρα πολλά ταυτόχρονα και στη συνέχεια χάσετε το κίνητρο. Από την άλλη πλευρά, αν μπορείτε να κάνετε μια μικρή αλλαγή με επιτυχία, θα νιώσετε μια αίσθηση ολοκλήρωσης, η οποία σας παρακινεί να συνεχίσετε.

Ακούστε το Self-Talk

Προσέχετε τα μηνύματα που στέλνετε στον εαυτό σας όλη την ημέρα; Αυτές οι διάχυτες σκέψεις μπορεί να δημιουργούν εμπόδιο στην ευημερία σας. Όσοι είναι επιρρεπείς σε μια αρνητική εικόνα σώματος μπορεί να βρεθούν να επαναλαμβάνουν αρνητικά μηνύματα για το σώμα τους όλη την ημέρα. Φράσεις όπως “Είμαι τόσο χοντρός” ή “Είμαι τόσο εκτός φόρμας” που λέγονται δυνατά ή στο κεφάλι σας μπορεί να υπονομεύσουν την ικανότητά σας να κάνετε ένα υγιές βήμα όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία.

Η αυτοσυζήτηση είναι ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορεί να μπει στο παιχνίδι η σκέψη «όλα ή τίποτα». Για παράδειγμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι νικάτε τον εαυτό σας για την επίτευξη αδικαιολόγητα υψηλών προτύπων ή στόχων που έχετε θέσει για τον εαυτό σας.

Αφιερώστε μια ή δύο εβδομάδες για να ακούσετε τον εσωτερικό σας διάλογο. Προσδιορίστε ένα ή δύο μηνύματα που μπορεί να ενθαρρύνουν μια αρνητική εικόνα του εαυτού σας και σημειώστε τα. Στη συνέχεια, μπορείτε να τους αμφισβητήσετε ή να αντικαταστήσετε αυτά τα μηνύματα με ένα ισχυρό μάντρα. Φράσεις όπως «το σώμα μου είναι δυνατό», «είμαι αρκετός» ή «έχω κάνει πολύ δρόμο» είναι μάντρα που χρησιμοποιούνται συνήθως για να τονώσουν την αυτοπεποίθηση.

Μάθετε τεχνικές χαλάρωσης

Εάν δεν μπορείτε να αποφύγετε τους ανθρώπους ή τα μέρη που προκαλούν άγχος, οι τεχνικές χαλάρωσης μπορούν να είναι μια υγιής εναλλακτική για τη διαχείριση των συναισθημάτων σε στρεσογόνες στιγμές. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μια συγκεκριμένη τεχνική χαλάρωσης, η καθοδηγούμενη εικόνα, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν θεραπευτή για να μάθετε καθοδηγούμενες εικόνες, αλλά είναι δυνατό να τις εξασκήσετε μόνοι σας. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να κατακτήσετε, αλλά η καθοδηγούμενη εικόνα μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική τεχνική για την απώλεια βάρους, εάν τα συναισθήματά σας σας κάνουν να τρώτε σε στρεσογόνες στιγμές.

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο

Οι ερευνητές έχουν επανειλημμένα βρει μια σχέση μεταξύ των συνηθειών ύπνου, της αύξησης βάρους και των ανθυγιεινών διατροφικών συμπεριφορών.8 Έτσι, ένα από τα πιο απλά και χαλαρωτικά βήματα για να ξεπεράσετε τα ψυχολογικά εμπόδια είναι να βελτιώσετε τις συνήθειές σας πριν τον ύπνο.

Προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ, να σηκώνεστε την ίδια ώρα κάθε πρωί και να κάνετε την κρεβατοκάμαρά σας ένα καταφύγιο για ύπνο. Αφαιρέστε τα ηλεκτρονικά (τηλεόραση, υπολογιστής, φορτιστής κινητού τηλεφώνου) και κάντε ό,τι μπορείτε για να μειώσετε τον θόρυβο.

Αποκτήστε κουρτίνες που μπλοκάρουν το φως ή αγοράστε μια φθηνή μάσκα ύπνου, ώστε να νιώθετε απόλυτο σκοτάδι τη νύχτα. Μερικοί άνθρωποι χαμηλώνουν επίσης τον θερμοστάτη για να προάγουν τον ξεκούραστο ύπνο.

Αναζητήστε βοήθεια

Πολλοί ειδικοί είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη, τα τραύματα του παρελθόντος και άλλα θέματα που μπορεί να εμποδίζουν την επιτυχία της απώλειας βάρους. Μπορείτε να βρείτε έναν ειδικό στην υγεία της συμπεριφοράς που είναι εξειδικευμένος στη θεραπεία των υποκείμενων συναισθηματικών αιτιών της υπερφαγίας και της αύξησης βάρους.

Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να είναι σε θέση να παράσχει μια παραπομπή. Εάν όχι, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να βρείτε έναν θεραπευτή. Η Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία προσφέρει πόρους για να βοηθήσει τους καταναλωτές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνείδηση του εαυτού: Το σύνολο των εμπειριών που αποκομίζει κάθε γυναίκα

Το υπερβολικό βάρος πιο θανατηφόρο από ό,τι πιστεύαμε στο παρελθόν

1 στα 5 παιδιά υποφέρουν από διαταραχές διατροφής

Ποια είναι τα οφέλη της παπάγια στον μεταβολισμό μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συνεργασία συνιστά αλλαγές στην ανάπτυξη, αξιολόγηση και έγκριση των φαρμάκων για την ψυχική υγεία

Οι συγγραφείς του άρθρου προτείνουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αξίζει να επανεξεταστούν φάρμακα που εγκρίθηκαν υπό λιγότερο αυστηρές συνθήκες και ότι αυτό μπορεί να πρέπει να γίνει από δημόσιους πόρους.

Ζωτικής σημασίας η υποστήριξη από ομοτίμους κατά τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για σοβαρή ψυχική ασθένεια

Η μελλοντική μας έρευνα θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι ομότιμοι υποστηρικτές μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που ζουν με σοβαρές ψυχικές ασθένειες να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τα φάρμακά τους και να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους".

Πώς μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα στην διαδικασία του τοκετού;

Εγκυμοσύνη: Προετοιμάζοντας διανοητικά, μένοντας ενημερωμένοι και διατηρώντας μια θετική προοπτική, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του τοκετού με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ανθεκτικότητα.