Αυτοφροντίδα

Workout Out: Tips για να γίνει πιο ευχάριστη η γυμναστική στο σπίτι σας

Workout Out: Tips για να γίνει πιο ευχάριστη η γυμναστική στο σπίτι σας

Workout Out: Για να αξιοποιήσετε πραγματικά στο έπακρο τη γυμναστική στο σπίτι, δοκιμάστε αυτές τις κορυφαίες συμβουλές. 

Η γυμναστική στο σπίτι είναι βολική, φθηνή και αποτελεσματική, αλλά συχνά παρουσιάζει προκλήσεις που μπορεί να μην περιμένετε. Για να αξιοποιήσετε πραγματικά στο έπακρο τη γυμναστική στο σπίτι, δοκιμάστε αυτές τις κορυφαίες συμβουλές.

Εξαλείψτε τους περισπασμούς

Το μεγαλύτερο εμπόδιο όταν πρόκειται για γυμναστική στο σπίτι είναι όλοι οι περισπασμοί που απειλούν να μειώσουν την προπόνησή σας. Είτε πρόκειται για οικογένεια, θελήματα ή Netflix, υπάρχουν περισσότερα πράγματα στο σπίτι για να σας απορρίψουν από οπουδήποτε αλλού. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια συνεδρία στο σπίτι, πρέπει να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει παύση των ειδοποιήσεων στο τηλέφωνό σας, πείτε στα μέλη της οικογένειας να σας αφήσουν ήσυχους ή απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας.

Κατασκευάστε ένα σύστημα υποστήριξης

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία για να αποκτήσεις φόρμα δεν είναι να ολοκληρώσεις την προπόνησή σου, αλλά να την ξεκινήσεις από την αρχή. Είναι ένα πράγμα να λες ότι θα τηρείς το πρόγραμμα προπόνησής σου, αλλά είναι άλλο πράγμα να το κάνεις πραγματικά. Η εκπαίδευση ως μέρος μιας κοινότητας θα σας βοηθήσει επίσης να δεθείτε με άτομα που έχουν παρόμοιους στόχους, να μοιραστείτε την εμπειρία και να την κάνετε ακόμα πιο ευχάριστη, ακόμα και από το σπίτι σας.

Δημιουργήστε έναν χώρο γυμναστικής

Η κατανομή μέρους ενός δωματίου ως χώρος γυμναστικής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι αξιοποιείτε στο έπακρο τις προπονήσεις στο σπίτι. Πρώτον, θα έχετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα σημείο, έτσι θα χάνετε λιγότερο χρόνο αναζητώντας τον εξοπλισμό σας και περισσότερο χρόνο για γυμναστική. Ιδανικά, αυτός ο χώρος θα πρέπει να γίνει συνώνυμος με την προπόνηση και τη σκληρή δουλειά, ένα μέρος στο οποίο πηγαίνετε τακτικά με περιορισμένους περισπασμούς και όπου τα μέλη της οικογένειας ξέρουν να σας αφήσουν.

Προγραμματίστε την ώρα της προπόνησης

Η ευκολία της προπόνησης στο σπίτι είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία, μπορείτε να ασκηθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας την ώρα που σας ταιριάζει. Από την άλλη πλευρά, αυτή η ελευθερία μπορεί να διευκολύνει το να χάνετε συνεδρίες και να σας αποσπά την προσοχή. Για να παραμείνετε αφοσιωμένοι και υπεύθυνοι, προγραμματίστε τις προπονήσεις σας στο ημερολόγιο ή στο ημερολόγιό σας σε στιγμές που ξέρετε ότι θα τηρήσετε. Η τήρηση αυτού του χρονοδιαγράμματος θα σας βοηθήσει να θυμάστε ότι είναι ώρα για γυμναστική και λιγότερο πιθανό να ξεχάσετε.

Μην ξεχνάτε τη φόρμα σας

Όταν προπονείστε στο σπίτι, μπορεί να είναι εύκολο να αφήσετε τη φόρμα σας να γλιστρήσει, καθώς κανείς δεν σας παρακολουθεί και κανείς να σας διορθώσει. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό, οπότε φροντίστε να επικεντρωθείτε στη φόρμα σας. Εάν δοκιμάζετε μια νέα άσκηση, δοκιμάστε να την κάνετε μπροστά στον καθρέφτη για να βεβαιωθείτε ότι την εκτελείτε σωστά.

Δοκιμάστε νέες κινήσεις

Εάν γυμνάζεστε στο σπίτι και μόνοι σας, μπορεί να είναι εύκολο να κολλήσετε σε μια προπόνηση, τηρώντας τις ασκήσεις που σας αρέσει να κάνετε, αλλά που δεν θα σας προκαλέσουν απαραίτητα ή θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Για να διατηρήσετε το σώμα σας να μαντεύει και να βεβαιωθείτε ότι προχωράτε προς τους στόχους σας για την υγεία και τη φυσική κατάσταση, βεβαιωθείτε ότι δοκιμάζετε νέες κινήσεις ή νέες παραλλαγές κλασικών ασκήσεων όπως Pushups και Squats. Χωρίς κανέναν να παρακολουθεί, αυτή μπορεί να είναι η τέλεια στιγμή για να εξασκηθείτε σε ασκήσεις για τις οποίες δεν είστε τόσο σίγουροι.

Ας ανακεφαλαιώσουμε

εκπαίδευση στο σπίτι είναι βολική, αποτελεσματική και φθηνή, αλλά δεν είναι πάντα εύκολη. Οι περισπασμοί, ο πολύς χρόνος και η έλλειψη χώρου μπορούν να κάνουν την άσκηση στο σπίτι μεγαλύτερη πρόκληση από ό,τι θα θέλατε, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει. Η λήψη απλών μέτρων για τη βελτιστοποίηση του περιβάλλοντος προπόνησης στο σπίτι σας μπορεί να κάνει τη διαφορά στο κίνητρο, τη δέσμευση και την απόδοσή σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούν οι μαμάδες να φροντίσουν την προσωπική τους ζωή;

6 Tips αυτοφροντίδας για πολυάσχολους γονείς

Η ανανέωση είναι η νέα αυτοφροντίδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας;

Απόρρητο: Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πιο ασφαλή και ιδιωτικό χώρο για χαλάρωση, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τα προσωπικά σας στοιχεία ή την ψηφιακή σας ασφάλεια.

Κάνει καλό το χειμερινό μπάνιο;

Κολύμβηση: Η έκθεση στο κρύο νερό πιστεύεται ότι έχει πιθανά οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα, την κυκλοφορία και τη διάθεση.