Ψυχική Υγεία

Γονείς: Πόσο σημαντικός είναι ο ποιοτικός ύπνος των γονιών;

Γονείς: Πόσο σημαντικός είναι ο ποιοτικός ύπνος των γονιών;

Γονείς: Ερευνητική ομάδα ανέλυσε τον ύπνο, τη σωματική δραστηριότητα, την ψυχική υγεία και την ικανοποίηση από τη ζωή στα ζευγάρια.

Νέα ερευνητικά ευρήματα από μια πολυπανεπιστημιακή ερευνητική ομάδα που περιλαμβάνει την Danielle Symons Downs, καθηγήτρια κινησιολογίας και μαιευτικής και γυναικολογίας και αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών στο Penn State, δείχνουν ότι για τους νέους και καθιερωμένους γονείς ο επαρκής ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο.

Ύπνος και γονείς

Στην ψυχική τους υγεία και, με τη σειρά της, στην ικανοποίηση από τη ζωή. Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τον ύπνο, τη σωματική δραστηριότητα, την ψυχική υγεία και την ικανοποίηση από τη ζωή στα ζευγάρια. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Sleep Health, έδειξαν ότι η τήρηση των οδηγιών ύπνου σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία και, με τη σειρά του, την ικανοποίηση από τη ζωή των γονέων των νεογνών. Επιπρόσθετα, θετικές αλλαγές στην ψυχική υγεία παρατηρήθηκαν στις γυναίκες, ειδικά για τις μητέρες για πρώτη φορά, αλλά δεν παρατηρήθηκαν αλλαγές για τους άνδρες ανεξάρτητα από τη γονική κατάσταση.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις γνωστές μειώσεις της σωματικής δραστηριότητας για τα περισσότερα ζευγάρια με τη μετάβαση στη γονεϊκότητα και τα ευρήματά μας σε αυτή τη μελέτη ότι οι περισσότεροι γονείς δεν πληρούσαν τις συνιστώμενες ώρες ύπνου, στοχευμένες προσεγγίσεις που προσαρμόζουν τις δόσεις παρέμβασης στις μεταβαλλόμενες σωματικές δραστηριότητες και ανάγκες ύπνου. Τα ζευγάρια σε όλη την περιγεννητική και μετά τον τοκετό περίοδο μπορεί να είναι μια χρήσιμη στρατηγική παρέμβασης για τη βελτίωση και την ιδανική διατήρηση της μακροπρόθεσμης ψυχικής υγείας των γονέων», εξήγησε ο Downs.

Για τους γονείς που δεν μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο πρόγραμμά τους για ύπνο, η ερευνητική ομάδα συνιστά να αποφεύγουν να τρώνε μεγάλα γεύματα και να πίνουν καφεΐνη κοντά στην ώρα του ύπνου. Αυτό επιτρέπει στο σώμα να καταλάβει ότι είναι ώρα να χαλαρώσει. «Η μελέτη έδειξε ότι η σωματική δραστηριότητα είχε αμελητέα επίδραση στην ψυχική υγεία των γονέων. Ωστόσο, η λήψη των συνιστώμενων ωρών ύπνου συνδέθηκε με καλύτερη ψυχική υγεία για τους γονείς», δήλωσε η ανώτερη συγγραφέας Alison Divine, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Leeds. «Αν και διέφερε, οι περισσότεροι γονείς ήταν κάτω από τις συνιστώμενες ώρες ύπνου κατά περίπου μία ώρα. Μικρές βελτιώσεις στις ώρες ύπνου θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των γονέων. Αυτό δείχνει ότι μια παρέμβαση που δίνει προτεραιότητα στην εκπαίδευση για την υγεία του ύπνου για τους νέους γονείς θα μπορούσε να έχει πιο θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρώτη άμεση απόδειξη ότι τα μωρά αντιδρούν στη γεύση και την οσμή στη μήτρα

Πόσο φθείρονται τα δόντια από τη χρήση του μπιμπερό;

Οι πολλές ώρες εργασίας είναι συναισθηματικά ανθυγιεινές

Πώς θα ξέρετε ότι το παιδί σας χρειάζεται καρδιολόγο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έκθεση σε πλαστικοποιητές στην εγκυμοσύνη συνδέεται με χαμηλότερο IQ στα παιδιά

Πλαστικοποιητές IQ: Η νοημοσύνη ενός παιδιού μπορεί να επηρεαστεί τόσο από γενετικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ξεκινώντας από την ίδια την προγεννητική περίοδο.

Η καταπίεση των αρνητικών σκέψεων μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα;

Αρνητικές σκέψεις: Στον κόσμο της ψυχικής υγείας, όπου χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, η καταστολή μπορεί να προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο διαχείρισης των αρνητικών σκέψεων και βελτίωσης της ευημερίας για ορισμένα άτομα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα κατάθλιψης;

Τρόφιμα: Η μείωση της πρόσληψης εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ιδίως για τα άτομα που αγωνίζονται με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η οικογενειακή υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της χρήσης ουσιών από τους εφήβους στις παραμεθόριες περιοχές

"Οι τρόποι ενίσχυσης της οικογενειακής υποστήριξης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις αξιολογήσεις της σχολικής συμβουλευτικής, στα κοινοτικά προγράμματα, στις εξετάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες".

Πώς η εργασία επηρεάζει την ψυχική υγεία;

Εργασία: Ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον μπορεί να προάγει την καλή ψυχική υγεία, ενώ οι στρεσογόνοι παράγοντες που σχετίζονται με την εργασία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική ευημερία.