Ψυχική Υγεία

Γονείς: Πόσο σημαντικός είναι ο ποιοτικός ύπνος των γονιών;

Γονείς: Πόσο σημαντικός είναι ο ποιοτικός ύπνος των γονιών;

Γονείς: Ερευνητική ομάδα ανέλυσε τον ύπνο, τη σωματική δραστηριότητα, την ψυχική υγεία και την ικανοποίηση από τη ζωή στα ζευγάρια.

ADMAN

Νέα ερευνητικά ευρήματα από μια πολυπανεπιστημιακή ερευνητική ομάδα που περιλαμβάνει την Danielle Symons Downs, καθηγήτρια κινησιολογίας και μαιευτικής και γυναικολογίας και αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Κοινωνικών Επιστημών στο Penn State, δείχνουν ότι για τους νέους και καθιερωμένους γονείς ο επαρκής ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο.

Ύπνος και γονείς

Στην ψυχική τους υγεία και, με τη σειρά της, στην ικανοποίηση από τη ζωή. Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τον ύπνο, τη σωματική δραστηριότητα, την ψυχική υγεία και την ικανοποίηση από τη ζωή στα ζευγάρια. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Sleep Health, έδειξαν ότι η τήρηση των οδηγιών ύπνου σχετίζεται με καλύτερη ψυχική υγεία και, με τη σειρά του, την ικανοποίηση από τη ζωή των γονέων των νεογνών. Επιπρόσθετα, θετικές αλλαγές στην ψυχική υγεία παρατηρήθηκαν στις γυναίκες, ειδικά για τις μητέρες για πρώτη φορά, αλλά δεν παρατηρήθηκαν αλλαγές για τους άνδρες ανεξάρτητα από τη γονική κατάσταση.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις γνωστές μειώσεις της σωματικής δραστηριότητας για τα περισσότερα ζευγάρια με τη μετάβαση στη γονεϊκότητα και τα ευρήματά μας σε αυτή τη μελέτη ότι οι περισσότεροι γονείς δεν πληρούσαν τις συνιστώμενες ώρες ύπνου, στοχευμένες προσεγγίσεις που προσαρμόζουν τις δόσεις παρέμβασης στις μεταβαλλόμενες σωματικές δραστηριότητες και ανάγκες ύπνου. Τα ζευγάρια σε όλη την περιγεννητική και μετά τον τοκετό περίοδο μπορεί να είναι μια χρήσιμη στρατηγική παρέμβασης για τη βελτίωση και την ιδανική διατήρηση της μακροπρόθεσμης ψυχικής υγείας των γονέων», εξήγησε ο Downs.

Για τους γονείς που δεν μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο πρόγραμμά τους για ύπνο, η ερευνητική ομάδα συνιστά να αποφεύγουν να τρώνε μεγάλα γεύματα και να πίνουν καφεΐνη κοντά στην ώρα του ύπνου. Αυτό επιτρέπει στο σώμα να καταλάβει ότι είναι ώρα να χαλαρώσει. «Η μελέτη έδειξε ότι η σωματική δραστηριότητα είχε αμελητέα επίδραση στην ψυχική υγεία των γονέων. Ωστόσο, η λήψη των συνιστώμενων ωρών ύπνου συνδέθηκε με καλύτερη ψυχική υγεία για τους γονείς», δήλωσε η ανώτερη συγγραφέας Alison Divine, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Leeds. «Αν και διέφερε, οι περισσότεροι γονείς ήταν κάτω από τις συνιστώμενες ώρες ύπνου κατά περίπου μία ώρα. Μικρές βελτιώσεις στις ώρες ύπνου θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των γονέων. Αυτό δείχνει ότι μια παρέμβαση που δίνει προτεραιότητα στην εκπαίδευση για την υγεία του ύπνου για τους νέους γονείς θα μπορούσε να έχει πιο θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρώτη άμεση απόδειξη ότι τα μωρά αντιδρούν στη γεύση και την οσμή στη μήτρα

Πόσο φθείρονται τα δόντια από τη χρήση του μπιμπερό;

Οι πολλές ώρες εργασίας είναι συναισθηματικά ανθυγιεινές

Πώς θα ξέρετε ότι το παιδί σας χρειάζεται καρδιολόγο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η ψυχική ασθένεια μειώνει τη μακροζωία μας;

Προσδόκιμο ζωής: Ορισμένες ψυχικές ασθένειες μπορεί να διαταράξουν την ορμονική ισορροπία και τους κύκλους ύπνου, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και τη γενική υγεία.

Χριστούγεννα: 2/3 των ενηλίκων θα πουν ότι είναι «καλά» ακόμα κι αν δεν είναι

Χριστούγεννα: Ένας στους τρεις Βρετανούς είναι πιο πιθανό να παλέψει με την ψυχική του ευεξία κατά την περίοδο των Χριστουγέννων παρά οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, όμως οι περισσότεροι δεν το παραδέχονται.

Πώς επηρεάζεται η ψυχολογία μας στην εμμηνόπαυση;

Εμμηνόπαυση: Ορισμένες μελέτες επισημαίνουν τις επιδράσεις της ορμόνης στη βελτίωση της διάθεσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα χαμηλότερα επίπεδα της μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθήματα κατάθλιψης.

Η προεκλογική περίοδος μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση, θέτοντας τους πληθυσμούς σε κίνδυνο

Για τον Smith, όλα αυτά είναι μια υπενθύμιση ότι το άγχος στη ζωή μας είτε προέρχεται από μια πολιτική εκστρατεία είτε από τις ανησυχίες για την πληρωμή των λογαριασμών επηρεάζει τελικά την υγεία.

Το χαμηλό έως μέτριο στρες κάνει καλό, σύμφωνα με νέα έρευνα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Νέων του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια

"Πρέπει να έχεις τους σωστούς πόρους για να ενισχυθείς από τις αντιξοότητες και το στρες", δήλωσε ο Oshri. "Για ορισμένους ανθρώπους, το να εκτίθενται σε αντιξοότητες είναι κάτι καλό. Αλλά για άλλους, ίσως όχι". "Είναι πιθανό να μπορείς να αντέξεις περισσότερο στρες αν έχεις μια υποστηρικτική κοινότητα ή οικογένεια". Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuropsychologia.

Κάντε τη σχέση από απόσταση να πετύχει!

Σχέση: Η αλήθεια είναι ότι με λίγη δουλειά, οι σχέσεις εξ αποστάσεως μπορούν να επιβιώσουν στη δοκιμασία του χρόνου και μπορούν να είναι εξίσου ανταποδοτικές με τις τυπικές διαπροσωπικές σχέσεις.