Ψυχική Υγεία

Εργασία: Οι θετικές παρεμβάσεις στην εργασία βελτιώνουν τα επίπεδα άγχους

Εργασία: Οι θετικές παρεμβάσεις στην εργασία βελτιώνουν τα επίπεδα άγχους

Εργασία: Η έρευνά δείχνει ότι οι σύντομες παρεμβάσεις θετικότητας μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να κάνουν το καλύτερο της ημέρας και ότι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενσωματώσουν περισσότερη θετικότητα στην εργάσιμη ημέρα!

Οι θετικές παρεμβάσεις που μας αποσπούν την προσοχή από δύσκολες εργασίες βοηθούν στην πραγματικότητα να μειώσουμε τα επίπεδα άγχους μας, σύμφωνα με νέα έρευνα από το WHU – Otto Beisheim School of Management και το Trinity Business School.

Πόσο καλό μας κάνουν οι θετικές παρεμβάσεις εν ώρα εργασίας;

Η έρευνα, που διεξήχθη από μια διεθνή ομάδα ερευνητών, δείχνει ότι σύντομες θετικές παρεμβάσεις, όπως η παρακολούθηση ενός αστείου βίντεο στο YouTube, μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε καθημερινές απαιτήσεις όπως η αντιμετώπιση ενοχλητικών email ή οι εργασίες που φοβάστε.

Με τη σειρά του, αυτό σας επιτρέπει να είστε πιο αφοσιωμένοι, δημιουργικοί και εξυπηρετικοί προς τους συναδέλφους σας.Έτσι, σύμφωνα με αυτή την έρευνα, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να γελάτε κρυφά με ένα ξεκαρδιστικό βίντεο που σας έστειλε ο συνάδελφός σας στο μεσημεριανό διάλειμμα, θα πρέπει να το αγκαλιάσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε από ένα αγχωτικό πρωινό και θα σας προετοιμάσει να κάνετε το υπόλοιπο της ημέρας επιτυχημένο.

Η καθηγήτρια Vera Schweitzer, ερευνήτρια στο WHU – Otto Beisheim School of Management, εξήγησε: «Η μελέτη μας δείχνει ότι το να βιώνεις συναισθήματα θετικότητας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης σου μέρας μπορεί να σε βοηθήσει να παραμείνετε αποτελεσματικοί, ιδιαίτερα όταν οι καθημερινές απαιτήσεις εργασίας απαιτούν να επενδύσετε πολύ αυτοέλεγχο. δηλαδή ρυθμιστικούς πόρους για να ελέγξετε την ψυχραιμία σας.

«Η προσπάθεια να παραμείνετε ήρεμοι μετά την ανάγνωση ενός ενοχλητικού email, για παράδειγμα, είναι συνήθως αρκετά εξαντλητικό για τους υπαλλήλους. Κατά συνέπεια, μπορεί να δυσκολεύονται να επιδείξουν αυτοέλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης εργάσιμης τους ημέρας, κάτι που με τη σειρά του θα παρεμπόδιζε τη δέσμευση, τη δημιουργικότητα και τη συμπεριφορά τους προς τους συναδέλφους τους.

«Εδώ παίζει ρόλο η θετικότητα: Η παρακολούθηση ενός αστείου βίντεο αυξάνει τα συναισθήματα θετικότητας. Τέτοια θετικά συναισθήματα επιτρέπουν στους υπαλλήλους να προστατεύουν τους ρυθμιστικούς πόρους τους ακόμη και μετά την αντιμετώπιση απαιτήσεων αυτοελέγχου που καταναλώνουν πόρους. Με τη σειρά του, αυτό επηρεάζει θετικά την αποτελεσματικότητά τους στην εργασία».

Ο Δρ Wladislaw Rivkin, Αναπληρωτής Καθηγητής Οργανωτικής Συμπεριφοράς, Trinity Business School, πρόσθεσε: «Τα σημερινά εργασιακά περιβάλλοντα είναι όλο και πιο απαιτητικά, αλλά έχουμε περιορισμένη κατανόηση του τι μπορούν να κάνουν οι οργανισμοί και οι εργαζόμενοι για να αποτρέψουν τις αγχωτικές συνέπειες των απαιτήσεων αυτοελέγχου, όπως τα αρνητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. ή μη αγαπημένες εργασίες.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι οι σύντομες παρεμβάσεις θετικότητας μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να κάνουν το καλύτερο της ημέρας και ότι οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενσωματώσουν περισσότερη θετικότητα στην εργάσιμη ημέρα! Για παράδειγμα, οι οργανισμοί θα μπορούσαν να παρέχουν στους υπαλλήλους συστάσεις σχετικά με σύντομα αστεία βίντεο μέσω ενός καθημερινού ενημερωτικού δελτίου ή να δημοσιεύουν ένα «αστείο της ημέρας» στο intranet. Με αυτόν τον τρόπο, οι εργοδότες μπορούν να συμβάλουν στον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων των απαιτήσεων αυτοελέγχου». Οι ερευνητές συγκέντρωσαν τα αποτελέσματά τους εξετάζοντας 85 υπαλλήλους σε 12 εργάσιμες ημέρες, οι οποίοι λάμβαναν καθημερινή μικρο-παρέμβαση θετικότητας με βάση κείμενο ή βίντεο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ετοιμαστείτε να σταματήσετε το κάπνισμα με αυτά τα πέντε βήματα

Τρελά-απλά πράγματα που θέλουν όλοι οι άντρες κατά τη διάρκεια του σεξ

Περισσότερη σωματική δραστηριότητα πριν από ένα έμφραγμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ένα δεύτερο

Εντάξτε τα superfoods στην καθημερινή σας διατροφή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μείωση του πειρασμού της απιστίας στις σχέσεις

Εκτός από τη μείωση της πιθανότητας απιστίας, η ανάληψη προοπτικής παρακινεί τους ανθρώπους να συμπονούν τα συναισθήματα των συντρόφων τους και να επιδιώκουν να ενισχύσουν τον δεσμό με τον εν λόγω σύντροφο, ενισχύοντας έτσι την υπάρχουσα σχέση.

Η ανεπαρκής μόρφωση συνδέεται με χειρότερη ψυχική υγεία παγκοσμίως, σύμφωνα με μελέτη

"Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο χαμηλός αλφαβητισμός προκαλεί κακή ψυχική υγεία, αλλά υπάρχει μια ισχυρή συσχέτιση". "Μπορεί να υπάρχουν πολλαπλοί παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και οι οποίοι επίσης επηρεάζουν τον αλφαβητισμό - όπως η φτώχεια ή η διαβίωση σε περιοχή με ιστορικό συγκρούσεων. Ωστόσο, αυτό που δείχνουν τα δεδομένα είναι ότι ακόμη και σε αυτά τα μέρη, εξακολουθεί να παρατηρείται χειρότερη ψυχική υγεία για όσους δεν έχουν δεξιότητες αλφαβητισμού".