Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: Πόσο σημαντική είναι η καλή ψυχική υγεία του leader στη δουλειά;

Ψυχική υγεία: Πόσο σημαντική είναι η καλή ψυχική υγεία του leader στη δουλειά;

Ψυχική υγεία: Οι ηγέτες μπορούν να δώσουν τον τόνο για την καλή ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας. Τι γίνεται όμως με τη δική τους ψυχική υγεία;

Η καλή ψυχική υγεία είναι σημαντική για όλους. Ωστόσο, οι ηγέτες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαφύλαξη της ψυχικής υγείας των ανθρώπων στο χώρο εργασίας. Οι ηγέτες ελέγχουν τη ροή της εργασίας και θέτουν τους στόχους και τις προσδοκίες που πρέπει να ανταποκριθούν οι άλλοι. Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες, ο υπερβολικός φόρτος εργασίας και οι στενές προθεσμίες αυξάνουν το άγχος και αναγκάζουν τους ανθρώπους να εργάζονται περισσότερο, συχνά χωρίς ανταμοιβή. Με άλλα λόγια, οι ηγέτες μπορούν να δώσουν τον τόνο για την καλή ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας. Τι γίνεται όμως με τη δική τους ψυχική υγεία; Χωρίς καλή ψυχική υγεία, οι ηγέτες μπορούν να αρχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά τους ανθρώπους γύρω τους.

Leaders και ψυχική υγεία

1. Οι ηγέτες χρειάζονται καλή ψυχική υγεία για να δείξουν ενσυναίσθηση. Όταν είσαι κολλημένος στη λάσπη, αγχωμένος και φοβισμένος, είναι δύσκολο να νιώθεις ενσυναίσθηση για τους άλλους. Αλλά η ενσυναίσθηση είναι το πλεονέκτημα που κάνει τους σκεπτόμενους ηγέτες σπουδαίους. Όταν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την ομάδα σας και είστε σε θέση να κατανοήσετε άλλες προοπτικές, χτίζετε σχέσεις, εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Όταν δυσκολεύεστε στη δουλειά, θα είστε απασχολημένοι προσπαθώντας να διορθώσετε τα δικά σας προβλήματα παρά να εστιάσετε σε άλλους. Τότε, διατρέχετε τον κίνδυνο να είστε ένας απόντες, μη διαθέσιμος ηγέτης.

2. Οι ηγέτες χρειάζονται καλή ψυχική υγεία για να είναι οξυδερκείς. Το να είσαι οξυδερκής είναι μια από τις πιο σημαντικές ιδιότητες του ηγέτη. Οι οξυδερκείς ηγέτες παρατηρούν τη γλώσσα του σώματος, τις στάσεις και μπορούν να ανταποκριθούν σε καταστάσεις και να προσαρμόσουν την προσέγγισή τους. Όταν η ψυχική μου υγεία δέχεται επίθεση, τείνω να με απασχολούν οι δικές μου σκέψεις και προβλήματα και γενικά γίνομαι λιγότερο παρατηρητικός. Ακόμα κι αν παρατηρήσω κάτι, μπορεί να το αγνοήσω επειδή ο παράγοντας φροντίδας μου απλώς δεν υπάρχει.

3. Οι ηγέτες χρειάζονται καλή ψυχική υγεία για να συνεχίσουν να εμφανίζονται. Όταν παλεύετε με το στρες, το άγχος ή την κατάθλιψη, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να νιώσετε καλύτερα. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι είστε μακριά από την ομάδα σας και δεν μπορείτε να την υποστηρίξετε. Ωστόσο, θα ήταν ακόμα χειρότερο αν παρέμενες στη δουλειά, γιατί απλώς θα ενίσχυες την κατάσταση με μια καθοδική σπείρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα τέσσερα είδη διαλογισμού;

Μιλήστε στο παιδί σας για το βάρος, αλλά αποφεύγοντας το στίγμα

Οι μητέρες παιδιών με αυτισμό πάσχουν από κατάθλιψη;

Βρείτε χρόνο για αυτοφροντίδα στο πρόγραμμά σας αυτό το εξάμηνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η έκθεση σε πλαστικοποιητές στην εγκυμοσύνη συνδέεται με χαμηλότερο IQ στα παιδιά

Πλαστικοποιητές IQ: Η νοημοσύνη ενός παιδιού μπορεί να επηρεαστεί τόσο από γενετικούς όσο και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ξεκινώντας από την ίδια την προγεννητική περίοδο.

Η καταπίεση των αρνητικών σκέψεων μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα;

Αρνητικές σκέψεις: Στον κόσμο της ψυχικής υγείας, όπου χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές και προσεγγίσεις, η καταστολή μπορεί να προσφέρει έναν μοναδικό τρόπο διαχείρισης των αρνητικών σκέψεων και βελτίωσης της ευημερίας για ορισμένα άτομα.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα κατάθλιψης;

Τρόφιμα: Η μείωση της πρόσληψης εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων και τεχνητών γλυκαντικών μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, ιδίως για τα άτομα που αγωνίζονται με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η οικογενειακή υποστήριξη είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της χρήσης ουσιών από τους εφήβους στις παραμεθόριες περιοχές

"Οι τρόποι ενίσχυσης της οικογενειακής υποστήριξης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στις αξιολογήσεις της σχολικής συμβουλευτικής, στα κοινοτικά προγράμματα, στις εξετάσεις υγειονομικής περίθαλψης και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες".