Ψυχική Υγεία

Ψυχική υγεία: Πώς επηρεάζει το πρωινό την ψυχική υγεία των παιδιών;

Ψυχική υγεία: Πώς επηρεάζει το πρωινό την ψυχική υγεία των παιδιών;

Ψυχική υγεία: Η κατανάλωση πρωινού εκτός σπιτιού συνδέεται με υψηλότερες πιθανότητες ψυχοκοινωνικών προβλημάτων συμπεριφοράς

Η κατανάλωση πρωινού στο σπίτι συνδέεται με χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης ψυχοκοινωνικών προβλημάτων συμπεριφοράς σε παιδιά σχολικής ηλικίας στην Ισπανία, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 23 Αυγούστου στο Frontiers in Nutrition.

Γιατί πρέπει να τρώμε πρωινό;

Ο José Francisco López-Gil, Ph.D., από το Universidad de Castilla-La Mancha στην Κουένκα της Ισπανίας και οι συνεργάτες του εξέτασαν εάν η κατάσταση του πρωινού, ο τόπος και οι συνήθειες σχετίζονται με ψυχοκοινωνικά προβλήματα συμπεριφοράς σε 3.772 Ισπανούς νέους (ηλικίας 4 έως 14 χρόνια). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παράλειψη πρωινού και η κατανάλωση πρωινού εκτός σπιτιού συνδέονταν με μεγαλύτερες πιθανότητες ψυχοκοινωνικών προβλημάτων συμπεριφοράς (αναλογίες πιθανοτήτων, 3,29 και 2,06, αντίστοιχα) έναντι της κατανάλωσης πρωινού στο σπίτι. Η μη κατανάλωση καφέ, γάλακτος, τσαγιού, σοκολάτας, κακάο, γιαουρτιού κ.λπ., για πρωινό συσχετίστηκε με μεγαλύτερες πιθανότητες ψυχοκοινωνικών προβλημάτων συμπεριφοράς (αναλογία πιθανοτήτων, 1,76).

Παρόμοιες συσχετίσεις παρατηρήθηκαν για όσους δεν έτρωγαν ψωμί, τοστ, δημητριακά, γλυκά κ.λπ., για πρωινό (αναλογία πιθανοτήτων, 1,31). Η μη κατανάλωση αυγών, τυριών, ζαμπόν κ.λπ., συσχετίστηκε με χαμηλότερες πιθανότητες ψυχοκοινωνικών προβλημάτων συμπεριφοράς (αναλογία πιθανοτήτων, 0,56). «Αυτό το εύρημα είναι κλινικά σημαντικό, καθώς τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα συμπεριφοράς είναι μία από τις πιο σημαντικές ανησυχίες παγκοσμίως στον νεαρό πληθυσμό», γράφουν οι συγγραφείς.

«Μπορεί να είναι δυνατό να υπογραμμιστεί η σημασία της εστίασης όχι μόνο στην πρόσληψη πρωινού αλλά και στις συνήθειες που σχετίζονται με την κατανάλωση ορισμένων τροφών/ποτών για να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις επιβλαβείς επιπτώσεις των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων συμπεριφοράς στους νέους πληθυσμούς», αναφέρουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γρήγορα pancakes για ένα νόστιμο πρωινό

Πώς να υποστηρίξετε το παιδί σας που ακολουθεί χορτοφαγική διατροφή;

Τα μυστικά του καλού πρωινού στο σχολείο για πολυάσχολες οικογένειες

Αποφύγετε τα ροφήματα με ζάχαρη στα σχολικά γεύματα

Παιδιά σχολικής ηλικίας μπορούν να κάνουν μόνα τους self test

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το οξειδωτικό στρες και πώς επηρεάζει την υγεία μας

Παράγοντες που μπορούν να αυξήσουν το οξειδωτικό στρες περιλαμβάνουν την κακή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα και έλλειψη φρούτων και λαχανικών, το κάπνισμα, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το χρόνιο στρες.

Μπορεί μια εξέταση αίματος να διαγνώσει κατάθλιψη και διπολική διαταραχή

Προορίζεται για ασθενείς ηλικίας 18 ετών και άνω που λαμβάνουν θεραπεία για ένα μέτριο ή σοβαρό καταθλιπτικό επεισόδιο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων διαβιβάζονται εντός 4 εβδομάδων στον συνταγογραφούντα ψυχίατρο, ο οποίος θα επιβεβαιώσει τη διάγνωση στον ασθενή κατά τη διάρκεια μιας διαβούλευσης.

Πώς να θωρακίσετε συναισθηματικά το παιδί για να αντιμετωπίσει τον σχολικό εκφοβισμό 

Βοηθήστε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία, τα ταλέντα και τις θετικές του ιδιότητες. Ενθαρρύνετέ τα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και χόμπι που τους αρέσουν και στα οποία διαπρέπουν.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε την ψυχική σας υγεία;

Οπτικοποίηση Διαλογισμού: Ο διαλογισμός οπτικοποίησης είναι μια ισχυρή τεχνική που αξιοποιεί την ικανότητα του νου να δημιουργεί νοητικές εικόνες για να προάγει τη χαλάρωση, να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τη συνολική ευεξία.