Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ψυχική Υγεία

Εφηβεία : Πως το βάρος επηρεάζει τον ψυχισμό των παιδιών

Εφηβεία : Πως το βάρος επηρεάζει τον ψυχισμό των παιδιών

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά μπορεί να αρχίσουν να ανησυχούν για το σωματικό βάρος και τη σωματική τους εμφάνιση ήδη από την ηλικία των 3 έως 5 ετών και ότι πολλά μικρά παιδιά εκφράζουν δυστυχία για το σώμα τους.

Το 24% των επαγγελματιών παιδικής φροντίδας έχουν αναφέρει ότι βλέπουν παιδιά ηλικίας από 3 έως 5 ετών να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την εμφάνισή τους ή το σώμα τους. Ένα εκπληκτικό 47 τοις εκατό των επαγγελματιών παιδικής μέριμνας έχει δει άγχος για την εικόνα του σώματος σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών – σχεδόν διπλασιάζει τον αριθμό των ανήσυχων παιδιών με εικόνα σώματος μεταξύ αυτών που μόλις λίγα χρόνια νεότερα.

Τα δεδομένα των ερευνών

  • Έως και 71 των εργαζομένων φροντίδας παιδιών πιστεύουν ότι τα παιδιά ανησυχούν για το σώμα τους σε νεαρή ηλικία.
  • Φράσεις όπως «Είναι λίπος» ή «Είναι λίπος» είναι κοινές μεταξύ των παιδιών. Το 37% των εργαζομένων στη φροντίδα των παιδιών έχουν ακούσει τα παιδιά να λένε κάτι τέτοιο και 31 τοις εκατό έχουν ακούσει ένα παιδί να αποκαλείται λίπος
  • Δέκα τοις εκατό των εργαζομένων παιδικής μέριμνας αναφέρουν ότι έχουν ακούσει ένα παιδί να λέει ότι αισθάνεται άσχημο και το 16 τοις εκατό λένε ότι έχουν ακούσει τα παιδιά να λένε ότι επιθυμούσαν να ήταν τόσο όμορφα ή όμορφα όπως κάποιος άλλος.
Πως αισθάνονται με το σώμα τους παιδιά και έφηβοι

Ευρήματα έκθεσης
  • Περισσότερα από τα μισά κορίτσια και το ένα τρίτο των αγοριών ηλικίας 6 έως 8 ετών λένε ότι το ιδανικό βάρος τους είναι να είναι πιο λεπτό από ό, τι είναι.
  • Στην ηλικία των 7 ετών, ένα στα τέσσερα παιδιά έχει προσπαθήσει να κάνει κάποια δίαιτα.
  • Το 41% ​​των κοριτσιών δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «κάνουν τους εαυτούς τους να φαίνονται πιο δροσεροί.

Ακολουθεί βίντεο για το πως βλέπουν οι έφηβοι το σώμα τους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Yoga : Τα οφέλη της στην σεξουαλική ζωή

Σπάει σήμερα το φράγμα των 6 εκατ. εμβολιασμών - «Κλειδί» οι νέοι για την οικοδόμηση τείχους ανοσίας

Αυτοφροντίδα : Στρατηγικές για να την εντάξεις στην ζωή σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

BabyX: Ψηφιακό βρέφος πρωταγωνιστεί στην 1η παγκόσμια έρευνα ψυχολογίας

BabyX: Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, ερευνητές αναπτυξιακής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ θα χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό παιδί για να ερευνήσουν τις αλληλεπιδράσεις των ενηλίκων με τα μωρά. 

Τρόφιμα που σας βοηθούν να αποδώσετε τα μέγιστα

Ενισχύστε τη συγκέντρωσή σας: Ενσωματώνοντας ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύνθετους υδατάνθρακες και παραμένοντας ενυδατωμένοι, μπορείτε να δώσετε στον εγκέφαλό σας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Ποια είναι το προειδοποιητικά σημάδια της σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια αναγνώριση: Η σχιζοφρένεια είναι μια πολύπλοκη ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές στις διαδικασίες σκέψης, τις αντιλήψεις, τη συναισθηματική ανταπόκριση και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Πώς σχετίζεται η μνήμη άγχους με την καρδιακή ανεπάρκεια;

Καρδιά στρες: Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καρδιακή ανεπάρκεια αφήνει μια «μνήμη άγχους» με τη μορφή αλλαγών στην τροποποίηση του DNA των αιμοποιητικών βλαστοκυττάρων, τα οποία εμπλέκονται στην παραγωγή αίματος και ανοσοκυττάρων που ονομάζονται μακροφάγα.

Πώς η οικογενειακή οικονομική ανασφάλεια μπορεί να βλάψει την ψυχική υγεία των παιδιών

Παιδιά: Οι οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πανδημία είχαν ένα δευτερογενές αποτέλεσμα που τελικά συνδέθηκε αρνητικά με την ψυχική υγεία των παιδιών τους.

Tο κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα συμπεριφοράς 

Κάπνισμα παιδιά: Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα τσιγάρα μπορούν να επηρεάσουν τη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με τον έλεγχο των παρορμήσεων, την προσοχή και τη λήψη αποφάσεων.

Close Icon