Ψυχική Υγεία

Εφηβεία : Πως το βάρος επηρεάζει τον ψυχισμό των παιδιών

Εφηβεία : Πως το βάρος επηρεάζει τον ψυχισμό των παιδιών

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά μπορεί να αρχίσουν να ανησυχούν για το σωματικό βάρος και τη σωματική τους εμφάνιση ήδη από την ηλικία των 3 έως 5 ετών και ότι πολλά μικρά παιδιά εκφράζουν δυστυχία για το σώμα τους.

Το 24% των επαγγελματιών παιδικής φροντίδας έχουν αναφέρει ότι βλέπουν παιδιά ηλικίας από 3 έως 5 ετών να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την εμφάνισή τους ή το σώμα τους. Ένα εκπληκτικό 47 τοις εκατό των επαγγελματιών παιδικής μέριμνας έχει δει άγχος για την εικόνα του σώματος σε παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών – σχεδόν διπλασιάζει τον αριθμό των ανήσυχων παιδιών με εικόνα σώματος μεταξύ αυτών που μόλις λίγα χρόνια νεότερα.

Τα δεδομένα των ερευνών

  • Έως και 71 των εργαζομένων φροντίδας παιδιών πιστεύουν ότι τα παιδιά ανησυχούν για το σώμα τους σε νεαρή ηλικία.
  • Φράσεις όπως «Είναι λίπος» ή «Είναι λίπος» είναι κοινές μεταξύ των παιδιών. Το 37% των εργαζομένων στη φροντίδα των παιδιών έχουν ακούσει τα παιδιά να λένε κάτι τέτοιο και 31 τοις εκατό έχουν ακούσει ένα παιδί να αποκαλείται λίπος
  • Δέκα τοις εκατό των εργαζομένων παιδικής μέριμνας αναφέρουν ότι έχουν ακούσει ένα παιδί να λέει ότι αισθάνεται άσχημο και το 16 τοις εκατό λένε ότι έχουν ακούσει τα παιδιά να λένε ότι επιθυμούσαν να ήταν τόσο όμορφα ή όμορφα όπως κάποιος άλλος.
Πως αισθάνονται με το σώμα τους παιδιά και έφηβοι

Ευρήματα έκθεσης
  • Περισσότερα από τα μισά κορίτσια και το ένα τρίτο των αγοριών ηλικίας 6 έως 8 ετών λένε ότι το ιδανικό βάρος τους είναι να είναι πιο λεπτό από ό, τι είναι.
  • Στην ηλικία των 7 ετών, ένα στα τέσσερα παιδιά έχει προσπαθήσει να κάνει κάποια δίαιτα.
  • Το 41% ​​των κοριτσιών δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να «κάνουν τους εαυτούς τους να φαίνονται πιο δροσεροί.

Ακολουθεί βίντεο για το πως βλέπουν οι έφηβοι το σώμα τους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Yoga : Τα οφέλη της στην σεξουαλική ζωή

Σπάει σήμερα το φράγμα των 6 εκατ. εμβολιασμών - «Κλειδί» οι νέοι για την οικοδόμηση τείχους ανοσίας

Αυτοφροντίδα : Στρατηγικές για να την εντάξεις στην ζωή σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι κρυμμένοι λόγοι πίσω από το συναίσθημα του θυμού

Είναι εύκολο να εκτονώσετε την απογοήτευσή σας μέσω του θυμού. Φανταστείτε να έχετε πέσει σε ένα μποτιλιάρισμα για ώρες και να έχετε καθυστερήσει στη δουλειά, ή ότι προσπαθείτε να επικοινωνήσετε με ένα τμήμα καταγγελιών για κάποια άθλια προϊόντα που παραλάβατε και περιμένετε στην αναμονή.

Πόσο ελεύθερο χρόνο χρειάζόμαστε για να νοιώθουμε ευτυχισμένοι σύμφωνα με μελέτη

Όμως κάτι που κρατάμε είναι ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι αποκτούν υπερβολικά πολύ ελεύθερο χρόνο, όπως μετά από συνταξιοδότηση ή αποχώρηση από την εργασία, τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι τα άτομα αυτά θα επωφεληθούν από το να ξοδέψουν τον καινούργιο τους χρόνο με σκοπό.

H τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών άγχους σχεδόν κατά 60%

Διαταραχές άγχους αντιμετώπιση: Τα ευρήματα μιας νεάς σουηδικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Frontiers υποδεικνύουν ότι όσοι ασκούνται σε τακτική βάση μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άγχους κατά σχεδόν 60%. Οι ερευνητές αξιοποίησαν δεδομένα από 400.000 άτομα που καλύπτουν περισσότερες από δύο δεκαετίες.

3 συμβουλές για γρήγορη ανακούφιση από το στρες

Άγχος Αντιμετώπιση: Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη δύναμη των αισθήσεών σας για να ανακουφίσετε το άγχος επιτόπου και να παραμείνετε ήρεμοι, παραγωγικοί και συγκεντρωμένοι - ανεξάρτητα από το τι σας φέρνει η μέρα.

Οι δέκα πιο ευτυχισμένες πολιτείες των ΗΠΑ με βάση 31 βασικούς δείκτες

Τόσο η Νέα Υόρκη όσο και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν τις λιγότερες αυτοκτονίες (ανά 100.000 κατοίκους) στις 8. Αυτό είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο από το Ουαϊόμινγκ, το οποίο έχει 29 αυτοκτονίες ανά 100.000 άτομα.