Σεξουαλική Υγεία

Σεξ κορίτσια: Συζητούν περισσότερο γι’ αυτό από να το απολαμβάνουν

Σεξ κορίτσια: Συζητούν περισσότερο γι’ αυτό από να το απολαμβάνουν

Σεξ κορίτσια: Συζητούν περισσότερο γι’ αυτό από να το απολαμβάνουν. Νέα έρευνα για την ψυχολογία που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Social and Personal Relationships ρίχνει φως στο πώς μιλούν οι νέες γυναίκες για το σεξ.

Η συζήτηση για το σεξ είναι γενικά ταμπού για τους περισσότερους από εμάς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε πολλά γι ‘αυτό – πόσο μιλάμε, για τί μιλάμε», εξήγησε η ερευνητής Katrina L. Pariera, αναπληρώτρια καθηγήτρια επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο George Washington.


Για τη μελέτη, 96 γυναίκες, φοιτήτριες κολεγίου ηλικίας 19 έως 21 ετών κρατούσαν καθημερινό ημερολόγιο για μία εβδομάδα, στο οποίο κατέγραψαν οποιαδήποτε λεκτική ή βασισμένη σε κείμενο επικοινωνία που σχετίζεται με το σεξ. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν στοιχεία όπως η διάρκεια της συνομιλίας, ο τόνος και με ποιον μίλησαν. Οι γυναίκες υπέβαλαν 1.211 συμμετοχές στο ημερολόγιο συνολικά, με κατά μέσο όρο 13 περιπτώσεις σεξουαλικής επικοινωνίας ανά εβδομάδα ανά συμμετέχοντα. Η πλειοψηφία των συνομιλιών ήταν με ένα άλλο πρόσωπο και πρόσωπο με πρόσωπο. Περίπου το 63% των συνομιλιών πραγματοποιήθηκε μεταξύ φίλων, ακολουθούμενο από συγκατοίκους (12,9%) και σεξουαλικούς συντρόφους (7,5%). Τα τρία τέταρτα των συνομιλιών είχαν απλό ή χιουμοριστικό τόνο, ενώ το 24,2% αναφέρθηκε ότι είχε σοβαρό τόνο.

Το πιο συνηθισμένο θέμα ήταν συνομιλίες σχετικά με συγκεκριμένες σεξουαλικές συναντήσεις, ακολουθούμενες από συνομιλίες σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με το σεξ ειδικά για τη χρονολόγηση ή τις σχέσεις. Το τρίτο, τέταρτο και πέμπτο πιο συνηθισμένο θέμα ήταν ο προγραμματισμός για το σεξ, η συζήτηση για σεξουαλικές επιθυμίες και αρετές και συνομιλίες για σεξουαλικό περιεχόμενο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αντίστοιχα. Οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις συνομιλίες ήταν η ανταλλαγή απόψεων και γνώμης, η ανακεφαλαίωση μιας συγκεκριμένης σεξουαλικής συνάντησης και το κουτσομπολιό για τις σεξουαλικές συναντήσεις ατόμων που δεν είναι στη συνομιλία.

Η μελέτη παρέχει νέες πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική επικοινωνία σε νέες γυναίκες κολλεγίων. Αλλά η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να εξετάσει άλλες δημογραφικές ομάδες, ανέφεραν οι ερευνητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Όσο πιο ικανοποιητική η σεξουαλική ζωή τόσο μειώνεται η επιθυμία για δέσμευση

Γιατί οι γυναίκες δεν προτιμούν το περιστασιακό σεξ

Τέσσερις απλοί τρόποι για να κάνεις ένα βήμα στην φροντίδα του εαυτού σου

Εφηβεία και ερωτική ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προσθέστε πνευματικότητα στη σεξουαλική σας ζωή

Σεξ Πνευματικότητα: Για πολλούς ανθρώπους, το σεξ έχει διαφορετικούς σκοπούς. Στην επιφάνεια, προσφέρει φυσική ευχαρίστηση και απελευθέρωση, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό. Το σεξ μπορεί επίσης να βοηθήσει τους συντρόφους να συνδεθούν συναισθηματικά, δημιουργώντας οικειότητα και εμπιστοσύνη. Μερικοί άνθρωποι προχωρούν ακόμη ένα βήμα παραπέρα, και βλέπουν το σεξ όχι μόνο ως σωματική και συναισθηματική εμπειρία, αλλά και ως πνευματική αναζήτηση και πληρότητα.

Το κλειδί για μια ευτυχισμένη σχέση

Διαπροσωπικές σχέσεις: Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη σημασία που έχει η σύνδεση της αγάπης και της φροντίδας του σημαντικού άλλου με την επιλογή της έκφρασης αυτών των συναισθημάτων και ποιοτήτων μέσα στη σχέση. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί να αγαπάμε τους άλλους, αλλά πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε ικανοποιητικά την αγάπη μας προς εκείνους. Και τούτο διότι, οι άνθρωποι δεν ξέρουμε ότι μας αγαπούν ή μας εκτιμούν, εκτός εάν οι σημαντικοί μας άλλοι μας το κοινοποιούν και μας το υπενθυμίζουν τακτικά.

HPV και καρκίνος: Τί πρέπει να γνωρίζετε;

Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα Καρκίνος: Οι τύποι του HPV που προκαλούν καρκίνο μεταδίδονται μέσω της οικείας επαφής με το δέρμα, οπότε κυρίως μέσω σεξουαλικών δραστηριοτήτων. Ο πιο κοινός καρκίνος HPV στις γυναίκες είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας. Στους άνδρες, ο πιο συνηθισμένος καρκίνος HPV είναι ο καρκίνος του λαιμού, αν και οι γυναίκες μπορούν να τον εμφανίσουν επίσης. Παρουσιάζεται στο στοματοφάρυγγα, που είναι το πίσω μέρος του λαιμού και των αμυγδαλών.

Σεξουαλική δυσλειτουργία: Ευθύνεται και το στρες;

Η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- θα «έπρεπε» να απολαμβάνουν μια υγιή σεξουαλική ζωή, φέρνει στο φως πιο έντονα από ποτέ τις αιτίες του προβλήματος.

Η έντονη σεξουαλική δραστηριότητα έχει αντιγηραντική δράση

Η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα καθώς τα χρόνια περνούν, μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε 5-8 χρόνια νεότεροι από την πραγματική μας ηλικία υποστηρίζει ο ψυχολόγος Δρ. David Weeks από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου.

Sex tips για να ανανεώσετε τη σχέση σας

Σεξ: Οι γυναίκες έχουν εσωτερικά γεννητικά όργανα. Αυτό, σε συνδυασμό με αρκετά μπερδεμένα μηνύματα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα που πήραν από την παιδική τους ηλικία, τις κάνει να μην απελευθερώνουν όλο το πάθος τους.

Ξεπερνώντας το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης

Άγχος σεξουαλικής επίδοσης: Εάν βιώνετε άγχος σεξουαλικής επίδοσης, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επισκεφτείτε έναν ειδικό, με τον οποίον θα νιώθετε αρκετά άνετοι να συζητήσετε για τη σεξουαλική σας ζωή. Εφόσον βεβαιωθείτε πως αιτία του άγχους που βιώνετε σχετικά με το σεξ δεν είναι κάποιο ορισμένο ιατρικό ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάστε τις ακόλουθες προσεγγίσεις που έχουμε συλλέξει για εσάς για να σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στην υγιή και απολαυστική ζωή του έρωτα.