Σεξουαλική Υγεία

Σεξ κορίτσια: Συζητούν περισσότερο γι’ αυτό από να το απολαμβάνουν

Σεξ κορίτσια: Συζητούν περισσότερο γι’ αυτό από να το απολαμβάνουν

Σεξ κορίτσια: Συζητούν περισσότερο γι’ αυτό από να το απολαμβάνουν. Νέα έρευνα για την ψυχολογία που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Social and Personal Relationships ρίχνει φως στο πώς μιλούν οι νέες γυναίκες για το σεξ.

Η συζήτηση για το σεξ είναι γενικά ταμπού για τους περισσότερους από εμάς, πράγμα που σημαίνει ότι δεν γνωρίζουμε πολλά γι ‘αυτό – πόσο μιλάμε, για τί μιλάμε», εξήγησε η ερευνητής Katrina L. Pariera, αναπληρώτρια καθηγήτρια επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο George Washington.


Για τη μελέτη, 96 γυναίκες, φοιτήτριες κολεγίου ηλικίας 19 έως 21 ετών κρατούσαν καθημερινό ημερολόγιο για μία εβδομάδα, στο οποίο κατέγραψαν οποιαδήποτε λεκτική ή βασισμένη σε κείμενο επικοινωνία που σχετίζεται με το σεξ. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν στοιχεία όπως η διάρκεια της συνομιλίας, ο τόνος και με ποιον μίλησαν. Οι γυναίκες υπέβαλαν 1.211 συμμετοχές στο ημερολόγιο συνολικά, με κατά μέσο όρο 13 περιπτώσεις σεξουαλικής επικοινωνίας ανά εβδομάδα ανά συμμετέχοντα. Η πλειοψηφία των συνομιλιών ήταν με ένα άλλο πρόσωπο και πρόσωπο με πρόσωπο. Περίπου το 63% των συνομιλιών πραγματοποιήθηκε μεταξύ φίλων, ακολουθούμενο από συγκατοίκους (12,9%) και σεξουαλικούς συντρόφους (7,5%). Τα τρία τέταρτα των συνομιλιών είχαν απλό ή χιουμοριστικό τόνο, ενώ το 24,2% αναφέρθηκε ότι είχε σοβαρό τόνο.

Το πιο συνηθισμένο θέμα ήταν συνομιλίες σχετικά με συγκεκριμένες σεξουαλικές συναντήσεις, ακολουθούμενες από συνομιλίες σχετικά με ζητήματα που σχετίζονται με το σεξ ειδικά για τη χρονολόγηση ή τις σχέσεις. Το τρίτο, τέταρτο και πέμπτο πιο συνηθισμένο θέμα ήταν ο προγραμματισμός για το σεξ, η συζήτηση για σεξουαλικές επιθυμίες και αρετές και συνομιλίες για σεξουαλικό περιεχόμενο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αντίστοιχα. Οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις συνομιλίες ήταν η ανταλλαγή απόψεων και γνώμης, η ανακεφαλαίωση μιας συγκεκριμένης σεξουαλικής συνάντησης και το κουτσομπολιό για τις σεξουαλικές συναντήσεις ατόμων που δεν είναι στη συνομιλία.

Η μελέτη παρέχει νέες πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική επικοινωνία σε νέες γυναίκες κολλεγίων. Αλλά η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να εξετάσει άλλες δημογραφικές ομάδες, ανέφεραν οι ερευνητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όσο πιο ικανοποιητική η σεξουαλική ζωή τόσο μειώνεται η επιθυμία για δέσμευση

Γιατί οι γυναίκες δεν προτιμούν το περιστασιακό σεξ

Τέσσερις απλοί τρόποι για να κάνεις ένα βήμα στην φροντίδα του εαυτού σου

Εφηβεία και ερωτική ζωή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυνανισμός στην περίοδο: H τεχνική αυτοφροντίδας που θα σε ανταμείψει

Αυνανισμός στην περίοδο: Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, τα επίπεδα οιστρογόνων αυξάνονται και τα επίπεδα προγεστερόνης μειώνονται, προκαλώντας αύξηση της τεστοστερόνης. Η άνοδος της τεστοστερόνης ρυθμίζει τη σεξουαλική ορμή, γι 'αυτό πιθανότατα νιώθετε πολύ "καυτή" αυτή την περίοδο και οι οργασμοί σας είναι πιο έντονοι.

Γιατί κάνουμε περισσότερο σεξ τον χειμώνα;

Σεξ χειμώνας: Έχετε παρατηρήσει ότι η ερωτική επιθυμία πολλαπλασιάζεται καθώς η θερμοκρασία πέφτει; Υπάρχουν 7 επιστημονικοί λόγοι για αυτό το φαινόμενο και σας τους παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Οι ορμονικές αποκρίσεις της αυτοϊκανοποίησης και τα οφέλη τους στην υγεία

Αυνανισμός οφέλη: Ο αυνανισμός απελευθερώνει ορμόνες και νευροδιαβιβαστές που βοηθούν στη μείωση του στρες και της αρτηριακής πίεσης, ενώ προάγουν τη χαλάρωση, η οποία μπορεί να διευκολύνει τον ύπνο.

Το συναίσθημα της μοναξιάς μέσα σε μια σχέση

Τηλεφωνήστε στον φίλο σας ή περάστε χρόνο με την αδελφή σας. Μην ξεχνάτε να καλλιεργείτε τις άλλες σημαντικές σχέσεις σας. Θα σας υπενθυμίσουν ότι αγαπάτε τους άλλους και ότι εσείς οι ίδιοι αγαπιέστε.

Μπορεί η απιστία να προβλεφθεί;

Σεξ απιστία: Μελέτη αποδεικνύει πως η απιστία είναι προβλέψιμη, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, μέσα από επιστημονικούς αλγόριθμους.

Πώς να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή μετά τα 50

Σεξ εμμηνόπαυση: Το να μιλάτε για το σεξ και την απόλαυση θα πρέπει να είναι το ίδιο με το να μιλάτε για οποιοδήποτε πρόκληση στη σχέση σας. Περιγράψτε καθαρά και αυθεντικά πώς «αισθάνεστε» για την κατάσταση και τι σας προβληματίζει, αντί να κατηγορείτε τον/την συντρόφου σας για αυτήν. Είναι σημαντικό να βρείτε χρόνο και ένα ουδέτερο μέρος για να μιλήστε με κοινό στόχο σας να κάνετε το σεξ ευχάριστο και για τους δυο σας.