Σεξουαλική Υγεία

Σεξ σε νεαρή ηλικία: Τι ενθαρρύνει τους έφηβους να έχουν ερωτική ζωή

Σεξ σε νεαρή ηλικία: Τι ενθαρρύνει τους έφηβους να έχουν ερωτική ζωή

Σεξ σε νεαρή ηλικία: Τι ενθαρρύνει τους έφηβους να έχουν ερωτική ζωή. Τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν με ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εφήβων που έχουν ερωτικές επαφές.

Μελέτες προσφέρουν μία μικρή εικόνα για τους σεξουαλικά ενεργούς εφήβους: το περιβάλλον, η ηλικία του συντρόφου και η αντιληπτή οικογενειακή υποστήριξη μπορεί να επηρεάσουν τις αποφάσεις των νέων να κάνουν σεξ. Σε μελέτη που οι ερευνητές παρακολούθησαν 950 εφήβους σε 17 λύκεια στο Κεντάκι και το Οχάιο βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι οι έφηβοι που έχουν σεξουαλική επαφή τείνουν να πιστεύουν ότι το ίδιο ισχύει και με τους φίλους τους ακόμα και αν δεν ισχύει.

Μεταξύ των νέων κοριτσιών, η ηλικία ενός συντρόφου αποτελεί παράγοντα κινδύνου για σεξουαλική δραστηριότητα. «Όσο νεότερο είναι το κορίτσι στην ηλικία της πρώτης σεξουαλικής επαφής, τόσο πιθανότερο είναι να έχει πολύ μεγαλύτερο σύντροφο», λέει ο Harold Leitenberg, Ph.D., καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Vermont. Η μελέτη του, που δημοσιεύθηκε στο Αρχείο Σεξουαλικής Συμπεριφοράς, διαπίστωσε ότι από 4.201 κορίτσια, εκείνα που έχασαν την παρθενιά τους ήταν μεταξύ 11- 12 ετών και συνήθως ήταν σε σχέση με κάποιον κατά 5 ή περισσότερα έτη μεγαλύτερο τους.

Τα καλά νέα είναι ότι ενώ το σεξ στην εφηβεία δεν μπορεί να αποφευχθεί πλήρως, οι κίνδυνοι για την υγεία που συνεπάγεται μπορούν να μειωθούν μέσω της επικοινωνίας εντός της οικογένειας. Περισσότερη έρευνα που παρουσιάστηκε στη συνάντηση APHA έδειξε ότι οι συχνές συζητήσεις γονέα-παιδιού σχετικά με το σεξ και τους κινδύνους του μπορεί να εμποδίσουν τους εφήβους να εμπλακούν σε επικίνδυνη σεξουαλική συμπεριφορά.  Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Emory έθεσαν ερωτήματα σε 522 σεξουαλικά ενεργούς Αφροαμερικανούς εφήβους σχετικά με το άνοιγμα και την υποστήριξη που παρείχαν οι οικογένειές τους. Οι έφηβοι που ένιωθαν ότι οι οικογένειές τους ήταν υποστηρικτικές είχαν λιγότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις, και έτσι είχαν μικρότερο κίνδυνο για εγκυμοσύνη και ασθένεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αν νομίζεις ότι όλοι βιώνουν οργασμό πέφτεις έξω

Γιατί επικρατεί η άποψη ότι το σεξ πριν τον αγώνα δεν επιτρέπεται

Είναι ψυχιατρική διαταραχή ο τρανσεξουαλισμός τελικά;

Τα οφέλη του σεξ στην εγκυμοσύνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».