Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Στρατηγικές για να την εντάξεις στην ζωή σου

Αυτοφροντίδα : Στρατηγικές για να την εντάξεις στην ζωή σου

Αυτοφροντίδα ; Πολλοί από εμάς έχουν τόσες πολλές ευθύνες στη ζωή που ξεχνάμε να φροντίζουμε τις προσωπικές μας ανάγκες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για πολλούς που έχουν σημαντικές ευθύνες φροντίδας.

Πολλοί από εμάς έχουν τόσες πολλές ευθύνες στη ζωή που ξεχνάμε να φροντίζουμε τις προσωπικές μας ανάγκες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για πολλούς που έχουν σημαντικές ευθύνες φροντίδας. Και ενώ είναι δύσκολο να δοθεί προτεραιότητα όταν έχετε τόσα πολλά άλλα στοιχεία στη λίστα υποχρεώσεων, η αυτοεξυπηρέτηση είναι μια σημαντική πτυχή της διαχείρισης του άγχους .

Στρατηγικές αυτο-φροντίδας 

Μόλις αποφασίσετε ήρθε η ώρα να αρχίσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας και το σώμα σας, φροντίστε να προγραμματίσετε λίγο χρόνο για αυτό. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε ένα μπλοκ όπου δεν θα διακοπεί. Δοκιμάστε μερικές ή όλες τις ακόλουθες στρατηγικές αυτο-φροντίδας .

Πηγαίνετε για έναν γρήγορο περίπατο

  • Η άσκηση μπορεί να είναι εξίσου καλή για το μυαλό σας όπως και για το σώμα σας. Αν και μπορεί να μην αισθάνεστε πάντα σαν να έχετε χρόνο να ασκηθείτε στο γυμναστήριο ή να ασκήσετε έντονη προπόνηση, ευτυχώς, ένας γρήγορος περίπατος μπορεί να είναι μια εξαιρετική στρατηγική αυτοεξυπηρέτησης.

Εμπλέξτε τις αισθήσεις σας

Ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να βρείτε μια αίσθηση εσωτερικής ειρήνης είναι να εμπλέξετε τις αισθήσεις σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, να ανάψετε ένα άρωμα κερί, να ακούσετε χαλαρωτικούς ήχους ή να πιείτε λίγο τσάι από βότανα.

Πάρτε ένα μασάζ

  • Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωραίο. Εάν ο προϋπολογισμός σας δεν επιτρέπει τακτικά μασάζ με έναν επαγγελματία, δείτε εάν μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με έναν φίλο ή τη σύζυγό σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό μασάζ.

Κάντε μπάνιο

  • Βγάλτε τις φυσαλίδες, τα λάδια και τα αρωματικά σαπούνια και απολαύστε μέχρι να τσαλακώσετε.

Προγραμματίστε τον κοινωνικό χρόνο

  • Ένα μεγάλο μέρος της αυτο-φροντίδας είναι η διατήρηση των κοινωνικών σας συνδέσεων. Καταβάλλετε μια προσπάθεια να χαράξετε χρόνο για να δείτε τους φίλους και την οικογένειά σας.

Βαθιά κατάσταση των μαλλιών σας

  • Ενώ βρίσκεστε στη μπανιέρα, κάντε μια θεραπεία βαθιάς προετοιμασίας για τα μαλλιά σας και αφήστε τη να λειτουργήσει καθώς χαλαρώνετε.

Ακολουθεί βίντεο αυτοφρονίδας

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Προειδοποίηση της FDA των ΗΠΑ για απαγόρευση εμφύτευσης αντλίας καρδιάς συγκεκριμένης εταιρίας λόγω επικινδυνότητας

Στο "κόκκινο" η Πορτογαλία ως ταξιδιωτικός προορισμός από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της παραλλαγής δέλτα

Η σπάνια νοσηλεία COVID-19 σε εφήβους δεν προκάλεσε θανάτους κατά τη διάρκεια μελέτης των CDC

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί δεν είναι καλή ιδεά να τρώμε πριν τον ύπνο

Ύπνος φαγητό: Το να κοιμάστε έχοντας το αίσθημα της πείνας, μπορεί σίγουρα να σας κάνει να αισθανθείτε δυσαρέσκεια ή και ενόχληση που δεν έχετε ικανοποιήσει την όρεξή σας. Αλλά μπορεί να είναι πιο υγιεινό να πηγαίνετε στο κρεβάτι πεινασμένοι ή πεινασμένες, από το να τρώτε αργά το βράδυ πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου.

Φέρτε τη μαγεία του ωκεανού στο σπίτι σας

Θάλασσα Οφέλη: Τα ψυχολογικά οφέλη της θάλασσας και του θαλασσινού νερού στην ανθρώπινη υγεία μελετώνται ευρέως από επιστήμονες διαφόρων κλάδων. Σύμφωνα με τους ειδικούς, και μόνο η παραμονή μας δίπλα στο νερό έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία.

Θυλακίτιδα : Τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

Θυλακίτιδα : Είναι μια σχετικά κοινή πάθηση, αλλά πολλοί άνθρωποι τη θεραπεύουν στο σπίτι και δεν βλέπουν γιατρό, επομένως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο συχνή είναι.

Το ψάρεμα στη θάλασσα προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση

Ψάρεμα: Το πρώτο βιβλίο για το ψάρεμα εκδόθηκε το 17ο αιώνα και οι πρώτοι αγώνες ψαρέματος πραγματοποιήθηκαν το 1930 στην Αγγλία. Εικόνες με ψαράδες, που χρησιμοποιούν καλάμι, υπάρχουν στην Αίγυπτο και χρονολογούνται στο 2000 π.Χ.

Διατάσεις: Είναι πολύ σημαντικές ως κομμάτι της εκγύμνασής μας

Διατάσεις: Το stretching (ή αλλιώς, οι διατάσεις) είναι απαραίτητο σε κάθε μορφή άσκησης και κυρίως είναι υγεία. Ειδικοί του Harvard Health τονίζουν πως το stretching διατηρεί την ελαστικότητα, τη δύναμη και την υγεία των μυών και πως αυτή η ελαστικότητα μας είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρήσουμε το εύρος των κινήσεων των συνδέσμων.

Ινομυαλγία : Τρόποι να την αντιμετωπίσετε

Ινομυαλγία : Η ινομυαλγία είναι μια πολύπλοκη διαταραχή που προκαλεί πόνο, ευαισθησία και κόπωση στους μύες συγκεκριμένων τμημάτων του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, των ώμων, της πλάτης, των γοφών, των βραχιόνων και των ποδιών.

Πώς να διατηρήσω ζωντανό το κίνητρό μου να αθλούμαι;

Αθλητισμός: Είναι σύνηθες να ξεκινά κανείς με μεγάλη θέρμη τις προπονήσεις, αλλά μόλις περνά ο πρώτος καιρός, το κίνητρο μπορεί να δοκιμαστεί. Λίγο οι καθημερινές υποχρεώσεις, λίγο η διάθεσή μας που αλλάζει με το χρόνο, μπορεί να μας κάνουν να παρατήσουμε την άσκηση. Δείτε πώς μπορείτε να παραμείνετε πιστοί στην απόφασή σας να αθλείστε.