Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα : Η σπουδαιότητα της στην καλή υγεία

Αυτοφροντίδα : Η σπουδαιότητα της στην καλή υγεία

Αυτοφροντίδα : Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό, η αυτοεξυπηρέτηση περιλαμβάνει όλα όσα σχετίζονται με τη σωματική υγεία ,συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής , της διατροφής και της αναζήτησης ιατρικής περίθαλψης όταν χρειάζεται.

Ας ξεκαθαρίσουμε μια κοινή λανθασμένη αντίληψη από το ξεκίνημα: Nα είσαι καλά, σημαίνει να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου, να μπορείς να βοηθήσεις και να φροντίσεις τους άλλους και να μπορείς να κάνεις όλα όσα χρειάζεται και θέλεις να πετύχεις σε μία ημέρα.

Εάν νομίζετε ότι έχετε ακούσει περισσότερα για την αυτο-φροντίδα , έχετε δίκιο.
Προφανής η ανάγκη για αυτοφροντίδα
  • Η Paula Gill Lopez, PhD, αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος ψυχολογικής και εκπαιδευτικής διαβούλευσης στο Πανεπιστήμιο Fairfield στο Fairfield του Κοννέκτικατ, λέει ότι η ανάγκη για αυτο-φροντίδα είναι προφανής. «Έχουμε μια επιδημία άγχους και κατάθλιψης που  Όλοι αισθάνονται.
  • Η αυτοεξυπηρέτηση είναι μέρος της απάντησης στο πώς μπορούμε όλοι να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τους καθημερινούς στρες , είναι εργασιακό άγχος . Είναι το άγχος της προσπάθειας να συμβαδίζετε με τον ρυθμό της καθημερινής ζωής, ποια τεχνολογία έχει επιταχυνθεί περισσότερο από ποτέ (απλώς σκεφτείτε πόσα email εισέρχονται στα εισερχόμενά σας κάθε μέρα). «Οι άνθρωποι αισθάνονται πιο μοναχικοί και λιγότερο ικανοί να χαλαρώσουν και να επιβραδυνθούν, γεγονός που τους κάνει να νιώθουν πιο ανήσυχοι και συγκλονισμένοι ακόμη και από τις πιο απλές εργασίες», λέει ο Patel.
  • Στο Everyday Health, η αυτοεξυπηρέτηση λαμβάνει μέτρα για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σωματικής και συναισθηματικής υγείας σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
  • Εδώ, διερευνούμε την τάση, από πού προέρχεται ο ορισμός της αυτο-φροντίδας και τι μπορεί να κάνει για τη μακροχρόνια υγεία σας

Τι είναι η αυτοεξυπηρέτηση και γιατί είναι κρίσιμη για την ευημερία σας

  • Αρκετοί οργανισμοί και ερευνητές ακολουθούν μια προσέγγιση προσανατολισμένη στην υγεία κατά τον ορισμό της αυτο-φροντίδας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ορίζει την αυτο-φροντίδα ως: «την ικανότητα των ατόμων, των οικογενειών και των κοινοτήτων να προωθούν την υγεία, να προλαμβάνουν ασθένειες, να διατηρούν την υγεία και να αντιμετωπίζουν ασθένειες και αναπηρίες με ή χωρίς την υποστήριξη ενός παρόχου υγειονομικής περίθαλψης».
  •  Είναι όλα τα βήματα που μπορεί να κάνει ένα άτομο για να διαχειριστεί τους στρες στη ζωή του και να φροντίσει τη δική του υγεία και ευεξία.

Ακολουθεί βίντεο για την Αυτοφροντίδα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός κλιμάκια ΕΟΔΥ: Αποτελέσματα ελέγχων rapid test 27/05/21

Παχυσαρκία : Πως σχετίζεται με το πεπτικό σύστημα

Institute of Life Embryotools : Γέννηση παιδιού με μεταφορά μητρικής Ατράκτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το mindfulness βελτιώνει την ευημερία και τη σωματική υγεία

Διαλογισμός Mindfulness: Ο καθηγητής Jon Kabat-Zinn, ιδρυτής και πρώην διευθυντής της Κλινικής Μείωσης του Στρες στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης, βοήθησε να μπει η πρακτική του διαλογισμού του mindfulness στην επικρατούσα ιατρική και απέδειξε ότι η άσκηση και πρακτική του μπορεί να φέρει βελτιώσεις τόσο στα σωματικά όσο και στα ψυχολογικά συμπτώματα, καθώς και θετικές αλλαγές στην υγεία, τις στάσεις και τις συμπεριφορές.

Για καλύτερη διάθεση, συγκέντρωση και ανακούφιση από τον πόνο, κάντε διαλογισμό

Διαλογισμός: Μια ενδελεχής λίστα των οφελών του στην υγεία θα ήταν πιθανώς ανεξάντλητη, αλλά παρακάτω θα βρείτε ορισμένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του διαλογισμού, καθώς και τους λόγους που συνίσταται να τον εξασκείτε τακτικά στη ζωή σας.

Τέσσερις τεχνικές χαλάρωσης για όταν έχετε στρες

Τεχνικές χαλάρωσης: Εάν ξεκινήσετε την πρακτική, ίσως παρατηρήσετε ότι το μυαλό σας στην αρχή δεν θα σταματά να σκέφτεται και να πηδά από τη μία σκέψη στην άλλη. Αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, αυτό συμβαίνει. Δεν χρειάζεται να κρίνετε ωστόσο αυτές τις σκέψεις ή τα συναισθήματα που ανακινούνται. Απλώς παρατηρείστε τη διαδικασία και επιστρέψατε ξανά στο παρόν ή το στοχευμένο αντικείμενο ή mantra.

Χωρισμός : Συμβουλές για να τον ξεπεράσετε

Χωρισμός :Οι χωρισμοί και τα συναισθήματα που δημιουργούν είναι περίπλοκα. Ανακούφιση, σύγχυση, θλίψη, θλίψη - όλα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις στο τέλος μιας σχέσης.

Ο διαλογισμός αυξάνει την ψυχική ανθεκτικότητα

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος και να αποκρίνεστε με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής, κάτι που μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.