Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Τα βασικότερα tips αυτοφροντίδας [vid]

Αυτοφροντίδα: Τα βασικότερα tips αυτοφροντίδας [vid]

Αυτοφροντίδα: Θέλετε να υιοθετήσετε μια ρουτίνα αυτοφροντίδας, αλλά δεν ξέρετε από που είναι καλύτερα να ξεκινήσετε. Πάρτε μια ιδέα βασικών tips αυτοφροντίδας στο κείμενο που ακολουθεί.

Η αυτοφροντίδα είναι βασική συνιστώσα της ευημερίας και της υγιούς σχέσης μας με το σώμα μας, το εαυτό μας και τους άλλους. Εάν αναρωτιέστε πώς να εφαρμόσετε το self-care στη ζωή σας και από που να ξεκινήσετε, ίσως το κείμενο που ακολουθεί να σας δώσει μια καλή πρώτη ιδέα.

  • Κάντε τον ύπνο μέρος της ρουτίνας αυτοφροντίδας σας

Ο ύπνος μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στο πώς αισθάνεστε τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Η έλλειψη ύπνου μπορεί ακόμη και να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας. Συχνά, το άγχος και άλλες καταστάσεις – περισπασμοί μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στον ύπνο μας.

Τι κάνετε για να κάνετε τον ύπνο μέρος μιας ρουτίνας αυτο-φροντίδας; Ξεκινήστε με τη νυχτερινή σας ρουτίνα. Τρώτε ή πίνετε αμέσως πριν από το κρεβάτι; Εάν ναι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μείνετε μακριά από την καφεΐνη και τη ζάχαρη, που τείνουν να σας κρατούν ξύπνιους. Η μείωση του στρες είναι επίσης βασική. Εάν έχετε άγχος που σχετίζεται με την εργασία, σκεφτείτε τους καλύτερους τρόπους για να ηρεμήσετε μετά από μια κουραστική μέρα. Μπορείτε ακόμη να μιλήσετε στον εργοδότη σας σχετικά με τη μείωση του φόρτου εργασίας σας ή να επιλύσετε μια διαφωνία με έναν συνάδελφο.

  • Φροντίστε τον εαυτό σας φροντίζοντας το έντερο σας

Η υγεία του εντέρου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία, την ευεξία και τα συναισθήματα ζωτικότητας. Οι τύποι τροφών που τρώτε επηρεάζουν αποφασιστικά τα βακτήρια που ζουν στο στομάχι σας, με αποτέλεσμα μια σειρά είτε θετικών είτε αρνητικών αποτελεσμάτων.

  • Άσκηση καθημερινά ως μέρος της ρουτίνας αυτοφροντίδας

Η καθημερινή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, ενισχύοντας τη διάθεσή σας και μειώνοντας το άγχος και το στρες. Φυσικά, μπορεί να είναι δύσκολο να πηγαίνετε στο γυμναστήριο κάθε μέρα, οπότε προσπαθήστε να ενσωματώσετε άλλες ασκήσεις, όπως περπάτημα, τένις ή γιόγκα, οι οποίες μπορεί να είναι πιο εύκολο να ταιριάξουν στο πρόγραμμά σας. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που να σας ταιριάζει.

  • Φάτε σωστά

Η τροφή που τρώμε έχει τη δυνατότητα είτε να μας διατηρήσει υγιείς είτε να συμβάλει στην αύξηση βάρους ή σε ασθένειες όπως ο διαβήτης, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει το μυαλό μας να λειτουργεί υγιώς και να είναι σε εγρήγορση. Η κατανάλωση των σωστών τροφίμων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας μνήμης και της φλεγμονής βραχυπρόθεσμα. Και οι δύο καταστάσεις μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον εγκέφαλο και, συνακόλουθα και στο υπόλοιπο σώμα. Μερικές από τις πιο υγιεινές τροφές είναι τα λιπαρά ψάρια, τα βατόμουρα, οι ξηροί καρποί, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και το μπρόκολο.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν καπνίζω - Επιλέγω τη ζωή: Αντικαπνιστική εκστρατεία Κ.Ε.Φ.Ι.

Η παραλία είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να ανακάμψει η ψυχή

Η άσκηση μπορεί να μειώσει τον χρόνιο πόνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μυστικά για να ζήσετε μέχρι τα 100!

Προσδόκιμο ζωής: Ας δούμε μερικές συμβουλές που κοινοποιούνται από ειδικούς και αιωνόβιους σε όλο τον κόσμο που μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε μια μακρά, υγιή ζωή.

10 Tips για καλύτερη προσωπική υγιεινή

Αυτοφροντίδα: Η προσωπική υγιεινή σας βοηθά να παραμένετε καθαροί, δίνοντάς σας ώθηση στην αυτοπεποίθηση και επηρεάζοντας θετικά τις προσωπικές σχέσεις.

Τρόποι για να προσθέσετε περισσότερη κίνηση στην ημέρα σας

Άσκηση: Ακολουθούν τρόποι που υποστηρίζονται από έρευνες για να κάνετε αρκετή σωματική δραστηριότητα στην ημέρα σας, να κάψετε θερμίδες και να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία χωρίς να χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο.