Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Τα βασικότερα tips αυτοφροντίδας [vid]

Αυτοφροντίδα: Τα βασικότερα tips αυτοφροντίδας [vid]

Αυτοφροντίδα: Θέλετε να υιοθετήσετε μια ρουτίνα αυτοφροντίδας, αλλά δεν ξέρετε από που είναι καλύτερα να ξεκινήσετε. Πάρτε μια ιδέα βασικών tips αυτοφροντίδας στο κείμενο που ακολουθεί.

Η αυτοφροντίδα είναι βασική συνιστώσα της ευημερίας και της υγιούς σχέσης μας με το σώμα μας, το εαυτό μας και τους άλλους. Εάν αναρωτιέστε πώς να εφαρμόσετε το self-care στη ζωή σας και από που να ξεκινήσετε, ίσως το κείμενο που ακολουθεί να σας δώσει μια καλή πρώτη ιδέα.

  • Κάντε τον ύπνο μέρος της ρουτίνας αυτοφροντίδας σας

Ο ύπνος μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στο πώς αισθάνεστε τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά. Η έλλειψη ύπνου μπορεί ακόμη και να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας. Συχνά, το άγχος και άλλες καταστάσεις – περισπασμοί μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στον ύπνο μας.

Τι κάνετε για να κάνετε τον ύπνο μέρος μιας ρουτίνας αυτο-φροντίδας; Ξεκινήστε με τη νυχτερινή σας ρουτίνα. Τρώτε ή πίνετε αμέσως πριν από το κρεβάτι; Εάν ναι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μείνετε μακριά από την καφεΐνη και τη ζάχαρη, που τείνουν να σας κρατούν ξύπνιους. Η μείωση του στρες είναι επίσης βασική. Εάν έχετε άγχος που σχετίζεται με την εργασία, σκεφτείτε τους καλύτερους τρόπους για να ηρεμήσετε μετά από μια κουραστική μέρα. Μπορείτε ακόμη να μιλήσετε στον εργοδότη σας σχετικά με τη μείωση του φόρτου εργασίας σας ή να επιλύσετε μια διαφωνία με έναν συνάδελφο.

  • Φροντίστε τον εαυτό σας φροντίζοντας το έντερο σας

Η υγεία του εντέρου μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία, την ευεξία και τα συναισθήματα ζωτικότητας. Οι τύποι τροφών που τρώτε επηρεάζουν αποφασιστικά τα βακτήρια που ζουν στο στομάχι σας, με αποτέλεσμα μια σειρά είτε θετικών είτε αρνητικών αποτελεσμάτων.

  • Άσκηση καθημερινά ως μέρος της ρουτίνας αυτοφροντίδας

Η καθημερινή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, ενισχύοντας τη διάθεσή σας και μειώνοντας το άγχος και το στρες. Φυσικά, μπορεί να είναι δύσκολο να πηγαίνετε στο γυμναστήριο κάθε μέρα, οπότε προσπαθήστε να ενσωματώσετε άλλες ασκήσεις, όπως περπάτημα, τένις ή γιόγκα, οι οποίες μπορεί να είναι πιο εύκολο να ταιριάξουν στο πρόγραμμά σας. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε μια ρουτίνα που να σας ταιριάζει.

  • Φάτε σωστά

Η τροφή που τρώμε έχει τη δυνατότητα είτε να μας διατηρήσει υγιείς είτε να συμβάλει στην αύξηση βάρους ή σε ασθένειες όπως ο διαβήτης, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει το μυαλό μας να λειτουργεί υγιώς και να είναι σε εγρήγορση. Η κατανάλωση των σωστών τροφίμων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της απώλειας μνήμης και της φλεγμονής βραχυπρόθεσμα. Και οι δύο καταστάσεις μπορεί να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον εγκέφαλο και, συνακόλουθα και στο υπόλοιπο σώμα. Μερικές από τις πιο υγιεινές τροφές είναι τα λιπαρά ψάρια, τα βατόμουρα, οι ξηροί καρποί, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και το μπρόκολο.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δεν καπνίζω - Επιλέγω τη ζωή: Αντικαπνιστική εκστρατεία Κ.Ε.Φ.Ι.

Η παραλία είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να ανακάμψει η ψυχή

Η άσκηση μπορεί να μειώσει τον χρόνιο πόνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη κάθε μέρα

Αυτοφροντίδα: Ειδικότερα, μέσα στη σύγχυση και τη συνεχή ροή πληροφοριών λόγω του COVID-19, αλλά και τη ρευστότητα των πραγμάτων εξαιτίας της έκτακτης πανδημικής συνθήκης, ένα σχέδιο αυτοφροντίδας μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε καλύτερα, να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να παραμείνετε υγιείς.

Πώς να αντιμετωπίσετε την αϋπνία που σχετίζεται με το άγχος

Άγχος αϋπνία: Μια ανασκόπηση 47 δοκιμών, η οποία περιελάμβανε συνολικά 3.515 συμμετέχοντες, διαπίστωσε ότι ο διαλογισμός Mindfulness οδήγησε σε μικρές έως μέτριες βελτιώσεις στο άγχος, την κατάθλιψη και το στρες. Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας για 10-30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης του άγχους και βελτίωσης του ύπνου.

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Χρήσιμα tips από την επέμβαση στην ανάρρωση

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Η υστερεκτομή ορισμένες φορές είναι αναπόφευκτη. Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, καθώς και την πορεία της ανάρρωσης από μια τέτοια χειρουργική επέμβαση.

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.