Ψυχική Υγεία

Διπολική διαταραχή : Πως επηρεάζει την σεξουαλική διάθεση

Διπολική διαταραχή : Πως επηρεάζει την σεξουαλική διάθεση

Διπολική διαταραχή : Η διπολική διαταραχή είναι μια διαταραχή της διάθεσης. Τα άτομα που έχουν διπολική διαταραχή παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα τόσο ευφορίας όσο και κατάθλιψης. Οι διαθέσεις τους μπορούν να πάνε από το ένα άκρο στο άλλο.

Συμβάντα ζωής, φάρμακα και κατάχρηση ναρκωτικών μπορούν να προκαλέσουν μανία και κατάθλιψη . Και οι δύο διαθέσεις μπορούν να διαρκέσουν από μερικές ημέρες έως μερικούς μήνες. Η διπολική διαταραχή μπορεί επίσης να επηρεάσει τη σεξουαλικότητά σας και τη σεξουαλική σας δραστηριότητα. Κατά τη διάρκεια ενός μανιακού επεισοδίου, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε υπερσεξουαλικότητα ή αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας. Μπορεί να σας θέσει σε αυξημένο κίνδυνο για ενέργειες που ενδέχεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις, όπως η προσβολή σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης (ΣΜΝ) .

Κατά τη διάρκεια ενός καταθλιπτικού επεισοδίου, μπορεί να χάσετε το ενδιαφέρον σας για σεξ . Αυτά τα σεξουαλικά ζητήματα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις και μπορεί να μειώσουν την αυτοεκτίμησή σας.

Σεξουαλικότητα και μανιακά επεισόδια
 • Κατά τη διάρκεια ενός μανιακού επεισοδίου, η σεξουαλική σας ορμή και οι σεξουαλικές παρορμήσεις μπορεί συχνά να οδηγήσουν σε σεξουαλική συμπεριφορά που είναι άτυπη για εσάς όταν δεν αντιμετωπίζετε επεισόδια μανίας.

Παραδείγματα υπερσεξουαλικότητας κατά τη διάρκεια ενός μανιακού επεισοδίου μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς αίσθημα σεξουαλικής ικανοποίησης
 • σεξ με πολλούς συντρόφους, συμπεριλαμβανομένων των ξένων
 • υπερβολικός αυνανισμός
 • συνεχείς σεξουαλικές υποθέσεις, παρά τον πιθανό κίνδυνο για σχέσεις
 • σεξουαλική συμπεριφορά που αυξάνει την πιθανότητα ενεργειών που μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητικές επιπτώσεις, όπως η σύλληψη ΣΜΝ
 • ανησυχία με σεξουαλικές σκέψεις
 • αυξημένη χρήση πορνογραφίας

Συμπτώματα διπολικής διαταραχής και πως αυτά θα μειωθούν

 • Η υπερσεξουαλικότητα μπορεί να είναι ένα προκλητικό σύμπτωμα εάν έχετε διπολική διαταραχή, όποτε αν διακρίνετε κάτι τέτοιο καλύτερα απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.
 • Απαιτούνται περισσότερες μελέτες που εξετάζουν τον επιπολασμό αυτής της κατάστασης ,οπότε καλύτερα να απευθυνθείτε σε ειδικούς για την ψυχή.

Μια μελέτη του 2016 που δημοσιεύτηκε στο Psychiatry Journal συνέκρινε τη σεξουαλική συμπεριφορά δύο ομάδων:

 • άτομα με διπολική διαταραχή που αντιμετωπίστηκαν ως εξωτερικοί ασθενείς σε ιδιωτική πρακτική
 • άτομα που αντιμετωπίστηκαν ως εξωτερικοί ασθενείς που δεν είχαν συναισθηματική διαταραχή ή σχιζοφρένεια.

Ακολουθεί βίντεο για το τι είναι η διπολική διαταραχή

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς θα απαλλαγείτε από τον εθισμό των παιδιών στο διαδίκτυο

Οι επιχειρήσεις διεισδύουν στην ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη

Σεξ πριν και μετά την καρδιακή προσβολή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς είναι οι σχέσεις με έναν Δίδυμο;

Σχέσεις Δίδυμοι: Καθένα από τα ζώδια έχει τις ξεχωριστές του χάρες, ενώ οι σχέσεις με κάθε ζώδιο παρουσιάζουν διαφορετική δυναμική. Πώς είναι ένας Δίδυμος σε σχέση;

Ο Aaron Doughty θέλει να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Θέλει επίσης να συνεχίσει να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο όπως τώρα, να γνωρίζει νέους ανθρώπους και να βοηθάει να αλλάξει η ζωή εκατομμυρίων προς το καλύτερο, βοηθώντας τους να γίνουν οι καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Ρυθμίζοντας τα συναισθήματά μας

Αν σκέφτεστε με απόλυτους όρους, τότε είναι φυσικό να είστε ανήσυχοι και να αναμασάτε τα ίδια και τα ίδια... Μπορεί να είναι δύσκολο να αποδεχτείτε τις αντιφάσεις και την αμφισημία. Κάνοντάς το όμως θα αισθανθείτε φυσιολογικοί, όπως όλος ο κόσμος, όπως κάθε ανθρώπινο ον πάνω στη Γη, και δεν θα σας κατατρέχουν τα δυσάρεστα συναισθήματα.