Σεξουαλική Υγεία

Καρδιαγγειακά νοσήματα Σεξ: Είναι ασφαλές το σεξ μετά από την καρδιακή προσβολή; [vid]

Καρδιαγγειακά νοσήματα Σεξ: Είναι ασφαλές το σεξ μετά από την καρδιακή προσβολή; [vid]

Καρδιαγγειακά νοσήματα Σεξ: Σύμφωνα με παλαιότερη ερευνητική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, το σεξ μετά από καρδιακή προσβολή είναι απολύτως ασφαλές για τους περισσότερους ενήλικες.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι με καρδιακές παθήσεις που ανησυχούν για το εάν η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ασφαλής για τις καρδιές τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα, το σεξ είναι σπάνια η αιτία της καρδιακής προσβολής και, επιπλέον, το σεξ μετά από καρδιακή προσβολή είναι ασφαλές για τους περισσότερους ενήλικες, όπως διαπίστωσε μια παλιότερη ερευνητική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας το Σεπτέμβριο του 2015.

Η μελέτη

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ζήτησαν από 536 άτομα με ηλικίες που κυμαίνονταν από τα 30 έως 70 έτη και τα οποία υποβλήθηκαν σε καρδιακή αποκατάσταση μετά από καρδιακή προσβολή να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Τα ερωτήματα αφορούσαν τις συμπεριφορές τους 12 μήνες πριν από την καρδιακή προσβολή τους. Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς παρακολούθησης των συμμετεχόντων στην έρευνα, καταγράφησαν 100 ανεπιθύμητες περιπτώσεις που σχετίζονται με την καρδιά μεταξύ των συμμετεχόντων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι καρδιακές προσβολές, τα εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς και οι θάνατοι από καρδιαγγειακή νόσο.

Ποια ήταν τα ευρήματα της μελέτης – Ευθύνεται το σεξ για τις καρδιακές προσβολές;

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα ερευνητικά ευρήματα λιγότερο από το 1% των καρδιακών προσβολών – που κατεγράφησαν – σημειώθηκαν εντός μίας ώρας μετά από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Επιπλέον, η ίδια μελέτη υποστηρίζει πως η σεξουαλική δραστηριότητα δεν αποτέλεσε παράγοντα κινδύνου για το μεταγενέστερο συμβάν που σχετιζόταν με την καρδιά.

Μπορούν τα καρδιαγγειακά φάρμακα να προκαλέσουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες;

Ωστόσο, όσοι είναι σε θεραπευτική αγωγή για καρδιαγγειακές νόσους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στύσης. Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί, ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να αλληλεπιδράσουν με καρδιαγγειακά φάρμακα, προκαλώντας πιθανώς επικίνδυνα χαμηλή αρτηριακή πίεση. Εάν έχετε στυτική δυσλειτουργία και αυτή επηρεάζει τη σεξουαλική ή ψυχική σας υγεία, μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό υγείας για να λάβετε την απαραίτητη καθοδήγηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι επιπτώσεις του lockdown στη μνήμη και τις διεργασίες σκέψης

Πόση άσκηση χρειάζεστε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη

Σεξ οργασμός : Οι φάσεις της σεξουαλικής δραστηριότητας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν έχετε οργασμό

Οργασμός: Κατά τη διάρκεια του οργασμού, ο εγκέφαλός σας εργάζεται σκληρά για να παράγει διάφορες ορμόνες, όπως η ωκυτοκίνη. Σε αυτό το κοκτέιλ ορμονών βρίσκεται η ντοπαμίνη, η οποία απελευθερώνεται τη στιγμή του οργασμού. Η απελευθέρωση ενδορφινών, ωκυτοκίνης και βαζοπρεσσίνης σας κάνει λιγότερο ευαίσθητους στον πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Το σεξ είναι σύμμαχός σας στην εμμηνόπαυση

Σεξ εμμηνόπαυση: Οι εναλλαγές της διάθεσης στην εμμηνόπαυση είναι μία μεγάλη πρόκληση. Το ένα λεπτό είσαι καλά και το επόμενο είσαι έτοιμη να ξεσπάσεις σε κλάματα. Δεν είναι περίεργο γιατί τόσες πολλές γυναίκες στην εμμηνόπαυση βιώνουν αυξημένο στρες. Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι το σεξ είναι ένα φυσικό ανακουφιστικό από το στρες, καταπραϋντικό του άγχους.

Πώς η αποχή από το σεξ επηρεάζει την υγεία μας;

Σεξ έλλειψη: Αν και δεν υπάρχει χρυσός κανόνας που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις, εντούτοις η απουσία σεξ ενδέχεται να επηρεάσει την σωματική αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Τα οφέλη του σεξ για τις γυναίκες

Σεξ: Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και να σας βοηθήσει να αγκαλιάσετε τη σεξουαλική σας πλευρά, ανακαλύπτοντας τι είναι καλό για εσάς. Επιπλέον, οι ορμόνες που παράγονται κατά το σεξ προάγουν μια καλύτερη συνολική διάθεση, ενισχύουν τη σεξουαλική σας ορμή και έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής ικανοποίησης γενικά.

Τροφές που θα τονώσουν την λίμπιντό σας

Σεξ διατροφή: Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Πώς να επιτύχετε κορυφαία σεξουαλική διέγερση

Σεξουαλική διέγερση: Θέλετε να απολαύσετε ποιοτική σεξουαλική διέγερση με τον σύντροφό σας; Ακολουθήστε τις συμβουλές σε αυτό το άρθρο και θα βρίσκεστε σε πολύ καλό σημείο!