Σεξουαλική Υγεία

Καρδιαγγειακά νοσήματα Σεξ: Είναι ασφαλές το σεξ μετά από την καρδιακή προσβολή; [vid]

Καρδιαγγειακά νοσήματα Σεξ: Είναι ασφαλές το σεξ μετά από την καρδιακή προσβολή; [vid]

Καρδιαγγειακά νοσήματα Σεξ: Σύμφωνα με παλαιότερη ερευνητική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, το σεξ μετά από καρδιακή προσβολή είναι απολύτως ασφαλές για τους περισσότερους ενήλικες.

Πολλοί είναι οι άνθρωποι με καρδιακές παθήσεις που ανησυχούν για το εάν η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ασφαλής για τις καρδιές τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα, το σεξ είναι σπάνια η αιτία της καρδιακής προσβολής και, επιπλέον, το σεξ μετά από καρδιακή προσβολή είναι ασφαλές για τους περισσότερους ενήλικες, όπως διαπίστωσε μια παλιότερη ερευνητική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας το Σεπτέμβριο του 2015.

Η μελέτη

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ζήτησαν από 536 άτομα με ηλικίες που κυμαίνονταν από τα 30 έως 70 έτη και τα οποία υποβλήθηκαν σε καρδιακή αποκατάσταση μετά από καρδιακή προσβολή να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Τα ερωτήματα αφορούσαν τις συμπεριφορές τους 12 μήνες πριν από την καρδιακή προσβολή τους. Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς παρακολούθησης των συμμετεχόντων στην έρευνα, καταγράφησαν 100 ανεπιθύμητες περιπτώσεις που σχετίζονται με την καρδιά μεταξύ των συμμετεχόντων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι καρδιακές προσβολές, τα εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς και οι θάνατοι από καρδιαγγειακή νόσο.

Ποια ήταν τα ευρήματα της μελέτης – Ευθύνεται το σεξ για τις καρδιακές προσβολές;

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα ερευνητικά ευρήματα λιγότερο από το 1% των καρδιακών προσβολών – που κατεγράφησαν – σημειώθηκαν εντός μίας ώρας μετά από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Επιπλέον, η ίδια μελέτη υποστηρίζει πως η σεξουαλική δραστηριότητα δεν αποτέλεσε παράγοντα κινδύνου για το μεταγενέστερο συμβάν που σχετιζόταν με την καρδιά.

Μπορούν τα καρδιαγγειακά φάρμακα να προκαλέσουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες;

Ωστόσο, όσοι είναι σε θεραπευτική αγωγή για καρδιαγγειακές νόσους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στύσης. Την ίδια στιγμή, αξίζει να σημειωθεί, ότι τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να αλληλεπιδράσουν με καρδιαγγειακά φάρμακα, προκαλώντας πιθανώς επικίνδυνα χαμηλή αρτηριακή πίεση. Εάν έχετε στυτική δυσλειτουργία και αυτή επηρεάζει τη σεξουαλική ή ψυχική σας υγεία, μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό υγείας για να λάβετε την απαραίτητη καθοδήγηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι επιπτώσεις του lockdown στη μνήμη και τις διεργασίες σκέψης

Πόση άσκηση χρειάζεστε για να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και διαβήτη

Σεξ οργασμός : Οι φάσεις της σεξουαλικής δραστηριότητας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Sexting : Δείτε πως θα σώσετε τον γάμο σας

Ενώ το sexting μπορεί να μοιάζει με μια φλερτ μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα που αναζητούν fling, αποδεικνύεται ότι όσοι ωφελούνται περισσότερο από την αποστολή ατμών μηνυμάτων είναι στην πραγματικότητα μακροχρόνιες, δεσμευμένες σχέσεις 

Τα οφέλη της χορτοφαγίας στη σεξουαλική σας υγεία

Σεξουαλική Υγεία Διατροφή: Μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την ερωτική σας διέργεση ή/και λίμπιντο; Σύμφωνα με μια έρευνα, η απάντηση είναι "Ναι, μπορεί" και επιπλέον η χορτοφαγική ή vegan διατροφή μπορεί να σας προσφέρει και μεγαλύτερη απόλαυση στο κρεβάτι.

Σεξουαλική ζωή: Συμβουλές για να είναι υγιείς

Σεξουαλική ζωή : Το πόσο συχνά κάνετε σεξ εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως εάν έχετε σύντροφο, τι άλλο συμβαίνει στη ζωή σας και πόσο ισχυρή είναι η σεξουαλική σας ορμή.

Τι γνωρίζουμε για τα διεγερτικά φυσικά προϊόντα

Αφροδισιακά τρόφιμα: Εάν σκέφτεστε να στραφείτε σε φυσικές επιλογές προκειμένου να αυξήσετε τη λίμπιντό σας, ίσως να θέλετε να ρίξετε μια ματιά σε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών, προτού τα δοκιμάσετε, καθώς κάποια μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας.

Σεξουαλική διέγερση : Συμβουλές για να την πετύχετε

Σεξουαλική διέγερση : Το καλό σεξ μπορεί να έρθει σε καλή επικοινωνία - πόσο καλά εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να εκφράσετε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Συχνά, ωστόσο, οι γυναίκες απλά δεν έχουν τις λέξεις για να περιγράψουν τι τους αρέσει ή δεν έχουν αρκετή εμπειρία για να προτείνουν άλλες τεχνικές

Σεξουαλική ζωή : Κάντε από κοινού τις δουλειές του σπιτιού και απογειώστε την

Σεξουαλική ζωή : Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα αποκαλύπτει ότι τα ζευγάρια απολαμβάνουν πιο συχνό και ικανοποιητικό σεξ και για τους δύο συντρόφους, όταν οι άνδρες συνέβαλαν δίκαια στις οικιακές εργασίες.