ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Καρδιακές Παθήσεις: Αίτια για την δημιουργία τους

Καρδιακές Παθήσεις: Αίτια για την δημιουργία τους

Οι καρδιακές παθήσεις δεν κάνουν διακρίσεις. Είναι η κύρια αιτία θανάτου για αρκετούς πληθυσμούς, συμπεριλαμβανομένων των λευκών, των Ισπανόφωνων και των Μαύρων

Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου στις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής , αφού 1 στους 4 θανάτους είναι αποτέλεσμα καρδιακής νόσου. Αυτό είναι περίπου 610.000 άνθρωποι που πεθαίνουν από την καρδιά τους κάθε χρόνο.Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί διατρέχουν κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και οι αριθμοί αυξάνονται. Ενώ οι καρδιακές παθήσεις μπορεί να είναι θανατηφόρες, μπορεί επίσης να προληφθεί στους περισσότερους ανθρώπους. Υιοθετώντας νωρίς τις συνήθειες υγιεινού τρόπου ζωής, μπορείτε δυνητικά να ζήσετε περισσότερο με μια πιο υγιή καρδιά.

Διαφορετικοί τύποι καρδιακών παθήσεων
  • Οι καρδιακές παθήσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα καρδιαγγειακών προβλημάτων γι αυτό τον λόγο αρκετές ασθένειες και καταστάσεις εμπίπτουν στην ομπρέλα των καρδιακών παθήσεων.

Οι τύποι καρδιακών παθήσεων περιλαμβάνουν:

  • Αρρυθμία. Μια αρρυθμία είναι μια ανωμαλία καρδιακού ρυθμού.
  • Αθηροσκλήρωση. Η αθηροσκλήρωση είναι μια σκλήρυνση των αρτηριών.
  • Καρδιομυοπάθεια. Αυτή η κατάσταση αναγκάζει τους μυς της καρδιάς να σκληρύνουν ή να γίνουν αδύναμοι .
  • Συγγενή καρδιακά ελαττώματα. Τα συγγενή καρδιακά ελαττώματα είναι καρδιακές ανωμαλίες που υπάρχουν κατά τη γέννηση.
  • Στεφανιαία νόσος (CAD). Το CAD προκαλείται από τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες της καρδιάς. Μερικές φορές ονομάζεται ισχαιμική καρδιακή νόσο.
  • Καρδιακές λοιμώξεις. Οι καρδιακές λοιμώξεις μπορεί να προκληθούν από βακτήρια , ιούς ή παράσιτα.

Τι κάνει η καρδιακή νόσος

  • Ο όρος καρδιαγγειακή νόσος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει μία κατάσταση η οποία επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία.

Ακολουθεί βίντεο για τις καρδιακές παθήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καρδιακή Προσβολή: Συστατικό των ψαριών την προλαμβάνει

Βάση για πολλά εμβόλια covid-19 oι αδενοϊοί

Σε καινοτόμες θεραπείες σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να μειώσουν ή να αντιστρέψουν βλάβες από καρδιακή προσβολή οδηγούται οι επιστήμονες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μακρά COVID συνδέεται με δυσλετουργική αναπνοή και σύνδρομο χρόνιας κόπωσης

Μακρά COVID: Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί συχνά να εμφανιστεί μετά από ιογενή λοίμωξη και να προκαλέσει πυρετό, πόνο και παρατεταμένη κόπωση και κατάθλιψη. Πολλοί ασθενείς με COVID-19, ορισμένοι εκ των οποίων δεν νοσηλεύτηκαν ποτέ, ανέφεραν επίμονα συμπτώματα αφού αναρρώσουν από την αρχική τους διάγνωση COVID-19. Η σοβαρή κόπωση, η γνωστική δυσκολία, ο μη αναζωογονητικός ύπνος και η μυαλγία έχουν όλα θεωρηθεί κύρια συμπτώματα για τους ασθενείς με μακρά Covid». 

Μειώθηκαν οι περιπτώσεις λοιμώδους επιπεφυκίτιδας εν μέσω Covid-19

Λοιμώδης επιπεφυκίτιδα: Υπήρξε μείωση του ποσοστού λοιμώδους επιπεφυκίτιδας σε όλο τον πληθυσμό σε συνδυασμό με παρεμβάσεις δημόσιας υγείας που υιοθετήθηκαν για τον περιορισμό του COVID-19, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά.

Το ανθεκτικό άμυλο είναι απαραίτητο σε μια υγιεινή διατροφή

Ανθεκτικό άμυλο: Η τακτική κατανάλωση τροφών που περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, μαζί με άφθονα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, μπορεί να βελτιώσει την υγεία και να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης μιας σειράς χρόνιων ασθενειών, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις.

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Το κολύμπι ως μέσο θεραπείας για άτομα με PTSD

Κολύμβηση: Η κολύμβηση προάγει τη διαδικασία που είναι γνωστή ως νευρογένεση του ιππόκαμπου. Η νευρογένεση του ιππόκαμπου είναι η αναγέννηση νέων εγκεφαλικών κυττάρων σε περιοχές του εγκεφάλου που ατροφούν κάτω από παρατεταμένες περιόδους στρες.

ΟΠΕΚΑ: Αναλυτικά οι καταβολές την Τρίτη 30 Νοεμβρίου

ΟΠΕΚΑ Επίδομα παιδιού: Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει επιδόματα σε πάνω από 1,648 εκατ. δικαιούχους. Ειδικότερα, το επίδομα παιδιού θα λάβουν 820.486 δικαιούχοι με το συνολικό ποσό να πλησιάζει τα 180 εκατ. ευρώ.

Το multitasking οδηγεί τα παιδιά σε περισσότερο άγχος

Multitasking άγχος παιδιά: Σε αντίθεση με τον συνολικό χρόνο πολυμέσων, το multitasking των μέσων σχετίζεται με πιο συχνή συμπεριφορά παρόμοια με τη ΔΕΠΥ, όπως αξιολογείται από τους δασκάλους τους.