Σεξουαλική Υγεία

Καρδιά και σεξ: Είναι ασφαλές για έναν καρδιοπαθή να έχει ερωτικές επαφές

Καρδιά και σεξ: Είναι ασφαλές για έναν καρδιοπαθή να έχει ερωτικές επαφές

Καρδιά και σεξ: Είναι ασφαλές για έναν καρδιοπαθή να έχει ερωτικές επαφές; Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ένα φυσιολογικό ανθρώπινο ένστικτο, το οποίο προστατεύει τους άνδρες και τις γυναίκες από τα συναισθήματα απομόνωσης.

Τους προσφέρει την ευκαιρία να απαλλαγούν από ψυχικό άγχος και ένταση με χειρονομίες όπως επαφή, αγκαλιά και φαντασία. Η συνουσία είναι η απόλυτη έκφραση της σεξουαλικότητας. Οι  άνδρες αναφέρουν συχνά μείωση στη συχνότητα και ικανοποίηση της μετά από καρδιακή προσβολή ή εγχείρηση καρδιάς. Η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να μειωθεί, οδηγώντας στην αναστολή των συναισθημάτων και στην αποτυχία της στύσης. Ορισμένοι άνδρες επίσης βιώνουν πρόωρη εκσπερμάτιση. Ωστόσο, τέτοια προβλήματα παρουσιάζονται και σε 40% των ευτυχισμένων παντρεμένων κανονικών ζευγαριών. Μια ισχυρή συναισθηματική σχέση μεταξύ συζύγων μειώνει την εμφάνιση σεξουαλικής δυσαρέσκειας μετά από καρδιακή προσβολή. Σχετικά λίγες μελέτες έχουν διεξαχθεί σχετικά με τις σεξουαλικές δραστηριότητες γυναικών ασθενών με καρδιακές παθήσεις.

Η εξαναγκαστική εξάρτηση σε νοσοκομειακό περιβάλλον κατά τη διάρκεια καρδιακής προσβολής ή χειρουργικής επέμβασης μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση του αισθήματος της αξίας του εαυτού και της σεξουαλικής ελκυστικότητας για λίγο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο/η σύζυγος μπορεί να παράσχει την αναγκαία υποστήριξη. Στην πραγματικότητα, πολλοί σύζυγοι υφίστανται οι ίδιοι ένα σημαντικό ψυχολογικό τραύμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αίτια σεξουαλικών προβλημάτων σε καρδιακές παθήσεις: Άγχος, Κατάθλιψη, προϋπάρχον σεξουαλικό πρόβλημα,  εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου κατά τη διάρκεια οξείας καρδιακής νόσου ή χειρουργικής επέμβασης καρδιάς, αθηροσκλήρυνση της αορτής ή των διακλαδώσεών της που παρέχει αίμα στο πέος, κατάχρηση οινοπνεύματος και καπνού.

Η σεξουαλική επαφή μετά από καρδιακή προσβολή δεν είναι επικίνδυνη. Αντιθέτως, είναι φυσιολογικό, είναι επίσης επιθυμητό και υγιές, υπό την προϋπόθεση ότι αναλαμβάνεται από γνωστό εταίρο. Αν κάποιος μπορεί να περπατήσει σε ένα διάδρομο, να ανέβει 2 σκάλες με καλό ρυθμό χωρίς δύσπνοια, αίσθημα παλμών ή πόνο στο στήθος, η φυσική του κατάσταση είναι αρκετά καλή για να ξαναρχίσει το κανονικό σεξ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

5 σημαντικές επενδύσεις που πρέπει να κάνεις για εσένα!

Η συνείδηση και η αύξηση ευαισθησίας είναι το κλειδί σου...

Πώς δικαιολογούνται οι άπιστοι

Η ευτυχία σου είναι προσωπική υπόθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η εκδικητική πορνογραφία είναι ανδρική ή γυναικεία υπόθεση;

Αυτό το βίωμα, γαλουχεί ολόκληρες πεποιθήσεις γύρω από τη γυναίκα, που στην ουσία, τη ζηλεύει, την ανταγωνίζεται και της φθονεί την αναπαραγωγική της ικανότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σεξ.

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Σεξ και ΣΜΝ: οι ερευνητές δείχνουν πώς ο εμβολιασμός του δέρματος μπορεί να δημιουργήσει προστατευτικά CD8 Τ-κύτταρα που προσλαμβάνονται στους γεννητικούς ιστούς και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως στρατηγική εμβολιασμού για σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

Τι κρύβεται πίσω από την σεξουαλική αποχή

Η βασική συμβουλή του Δρ McCarthy είναι το ζευγάρι να αποδεχτεί και να ξεπεράσει τον πόνο, τις αλληλοκατηγορίες και τον θυμό και να τα αντικαταστήσει με την οικειότητα, την αμοιβαία ευχαρίστηση και τον ερωτισμό ως μια κοινή προσπάθεια δύο συντρόφων.

Ο οργασμός σχετίζεται με τη γυμναστική

Οργασμός: Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνολικά οι τέσσερις στις δέκα γυναίκες είχαν βιώσει ερωτική ικανοποίηση ή οργασμό κατά τη διάρκεια της γυμναστικής τουλάχιστον 11 φορές στη ζωή τους.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ταμπού των γυναικών στο κρεβάτι

Σεξουαλική Συμπεριφορά: Σε μια εποχή κατά την οποία τα ταμπού για το σεξ είναι λίγα και για πολύ λίγους, και που η σεξουαλική απελευθέρωση αφορά αρκετές φορές ακόμα και εφήβους, φαντάζει «αστείο» να έχουν οι γυναίκες ταμπού που δεν αφορούν στην σεξουαλική τους συμπεριφορά, αλλά ιατρικές καταστάσεις.