Σεξουαλική Υγεία

Καρδιά και σεξ: Είναι ασφαλές για έναν καρδιοπαθή να έχει ερωτικές επαφές

Καρδιά και σεξ: Είναι ασφαλές για έναν καρδιοπαθή να έχει ερωτικές επαφές

Καρδιά και σεξ: Είναι ασφαλές για έναν καρδιοπαθή να έχει ερωτικές επαφές; Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ένα φυσιολογικό ανθρώπινο ένστικτο, το οποίο προστατεύει τους άνδρες και τις γυναίκες από τα συναισθήματα απομόνωσης.

Τους προσφέρει την ευκαιρία να απαλλαγούν από ψυχικό άγχος και ένταση με χειρονομίες όπως επαφή, αγκαλιά και φαντασία. Η συνουσία είναι η απόλυτη έκφραση της σεξουαλικότητας. Οι  άνδρες αναφέρουν συχνά μείωση στη συχνότητα και ικανοποίηση της μετά από καρδιακή προσβολή ή εγχείρηση καρδιάς. Η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να μειωθεί, οδηγώντας στην αναστολή των συναισθημάτων και στην αποτυχία της στύσης. Ορισμένοι άνδρες επίσης βιώνουν πρόωρη εκσπερμάτιση. Ωστόσο, τέτοια προβλήματα παρουσιάζονται και σε 40% των ευτυχισμένων παντρεμένων κανονικών ζευγαριών. Μια ισχυρή συναισθηματική σχέση μεταξύ συζύγων μειώνει την εμφάνιση σεξουαλικής δυσαρέσκειας μετά από καρδιακή προσβολή. Σχετικά λίγες μελέτες έχουν διεξαχθεί σχετικά με τις σεξουαλικές δραστηριότητες γυναικών ασθενών με καρδιακές παθήσεις.

Η εξαναγκαστική εξάρτηση σε νοσοκομειακό περιβάλλον κατά τη διάρκεια καρδιακής προσβολής ή χειρουργικής επέμβασης μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση του αισθήματος της αξίας του εαυτού και της σεξουαλικής ελκυστικότητας για λίγο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο/η σύζυγος μπορεί να παράσχει την αναγκαία υποστήριξη. Στην πραγματικότητα, πολλοί σύζυγοι υφίστανται οι ίδιοι ένα σημαντικό ψυχολογικό τραύμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αίτια σεξουαλικών προβλημάτων σε καρδιακές παθήσεις: Άγχος, Κατάθλιψη, προϋπάρχον σεξουαλικό πρόβλημα,  εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου κατά τη διάρκεια οξείας καρδιακής νόσου ή χειρουργικής επέμβασης καρδιάς, αθηροσκλήρυνση της αορτής ή των διακλαδώσεών της που παρέχει αίμα στο πέος, κατάχρηση οινοπνεύματος και καπνού.

Η σεξουαλική επαφή μετά από καρδιακή προσβολή δεν είναι επικίνδυνη. Αντιθέτως, είναι φυσιολογικό, είναι επίσης επιθυμητό και υγιές, υπό την προϋπόθεση ότι αναλαμβάνεται από γνωστό εταίρο. Αν κάποιος μπορεί να περπατήσει σε ένα διάδρομο, να ανέβει 2 σκάλες με καλό ρυθμό χωρίς δύσπνοια, αίσθημα παλμών ή πόνο στο στήθος, η φυσική του κατάσταση είναι αρκετά καλή για να ξαναρχίσει το κανονικό σεξ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

5 σημαντικές επενδύσεις που πρέπει να κάνεις για εσένα!

Η συνείδηση και η αύξηση ευαισθησίας είναι το κλειδί σου...

Πώς δικαιολογούνται οι άπιστοι

Η ευτυχία σου είναι προσωπική υπόθεση

Η σεξουαλική υγεία στην τρίτη ηλικία

Σεξ: Κάποτε το σεξ μετά τα 60 ήταν σπάνιο. Οι άνθρωποι υπέφεραν από περισσότερα προβλήματα υγείας τότε και πέθαιναν πολύ νωρίτερα από ό, τι σήμερα.

Πέντε συνήθειες που σαμποτάρουν τη σχέση

Κατά τη διάρκεια μιας διαφωνίας ή μια έντονης συζήτησης, καταλήγουν τελικά να διακόπτουν ο ένας τον άλλο. Αν αυτό γίνει συνήθεια, και οι δύο θα νιώθετε ότι δεν είστε σημαντικοί, ότι δεν ακούγεστε πραγματικά και ότι δεν λαμβάνεστε υπόψη.

Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση

Σεξ χωρίς συνουσία: Ερωτική επαφή χωρίς ...διείσδυση. Μερικές φορές έχετε τη διάθεση να κάνετε κάποια κίνηση αλλά δεν έχετε την αίσθηση να έχετε τίποτα μέσα σας (Ή, ίσως, ζούμε σε μια πανδημία όπου ο ασφαλέστερος σύντροφος του σεξ είναι το δικό σας καλοπλυμένο χέρι). Είτε βρίσκεστε στην περίοδο σας ή απλά δεν έχετε διάθεση για αυτό, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να τα βγάλετε πέρα εσείς και ο σύντροφός σας χωρίς να έχετε παλιομοδίτικη συνουσία.

Το σεξ μετά την παράλυση ή με σπαστικότητα

Σεξουαλική υγεία: Ο,τι μπορεί να απασχολεί έναν άνδρα μετά από παράλυση. Η σεξουαλική ταυτότητα είναι μια σημαντική και περιεκτική πτυχή της προσωπικότητας του ατόμου - η σεξουαλικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς νιώθουμε για τους εαυτούς μας, στο πώς συσχετιζόμαστε με τους άλλους, στο πώς οι άλλοι σχετίζονται με εμάς.

Επηρεάζει η σεξουαλική δραστηριότητα την αθλητική απόδοση;

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεξικού ανακοίνωσε το 2014 ότι οι παίκτες της κλήθηκαν να απέχουν από το σεξ κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την αθλητική τους απόδοση.

Αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο για σχέση

Πώς να βρω τον κατάλληλο: Κόλπα και συμβουλές. Είσαι ελεύθερος και ψάχνεις για αγάπη; Δυσκολεύεσαι να γνωρίσεις το σωστό άτομο; Όταν δυσκολεύεστε να βρείτε μια σχέση, είναι πολύ εύκολο να αποθαρρυνθείτε ή να πιστέψετε τους καταστροφικούς μύθους εκεί έξω για τα ραντεβού και τις σχέσεις.