Σεξουαλική Υγεία

Καρδιά και σεξ: Είναι ασφαλές για έναν καρδιοπαθή να έχει ερωτικές επαφές

Καρδιά και σεξ: Είναι ασφαλές για έναν καρδιοπαθή να έχει ερωτικές επαφές

Καρδιά και σεξ: Είναι ασφαλές για έναν καρδιοπαθή να έχει ερωτικές επαφές; Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ένα φυσιολογικό ανθρώπινο ένστικτο, το οποίο προστατεύει τους άνδρες και τις γυναίκες από τα συναισθήματα απομόνωσης.

Τους προσφέρει την ευκαιρία να απαλλαγούν από ψυχικό άγχος και ένταση με χειρονομίες όπως επαφή, αγκαλιά και φαντασία. Η συνουσία είναι η απόλυτη έκφραση της σεξουαλικότητας. Οι  άνδρες αναφέρουν συχνά μείωση στη συχνότητα και ικανοποίηση της μετά από καρδιακή προσβολή ή εγχείρηση καρδιάς. Η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να μειωθεί, οδηγώντας στην αναστολή των συναισθημάτων και στην αποτυχία της στύσης. Ορισμένοι άνδρες επίσης βιώνουν πρόωρη εκσπερμάτιση. Ωστόσο, τέτοια προβλήματα παρουσιάζονται και σε 40% των ευτυχισμένων παντρεμένων κανονικών ζευγαριών. Μια ισχυρή συναισθηματική σχέση μεταξύ συζύγων μειώνει την εμφάνιση σεξουαλικής δυσαρέσκειας μετά από καρδιακή προσβολή. Σχετικά λίγες μελέτες έχουν διεξαχθεί σχετικά με τις σεξουαλικές δραστηριότητες γυναικών ασθενών με καρδιακές παθήσεις.

Η εξαναγκαστική εξάρτηση σε νοσοκομειακό περιβάλλον κατά τη διάρκεια καρδιακής προσβολής ή χειρουργικής επέμβασης μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση του αισθήματος της αξίας του εαυτού και της σεξουαλικής ελκυστικότητας για λίγο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο/η σύζυγος μπορεί να παράσχει την αναγκαία υποστήριξη. Στην πραγματικότητα, πολλοί σύζυγοι υφίστανται οι ίδιοι ένα σημαντικό ψυχολογικό τραύμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αίτια σεξουαλικών προβλημάτων σε καρδιακές παθήσεις: Άγχος, Κατάθλιψη, προϋπάρχον σεξουαλικό πρόβλημα,  εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου κατά τη διάρκεια οξείας καρδιακής νόσου ή χειρουργικής επέμβασης καρδιάς, αθηροσκλήρυνση της αορτής ή των διακλαδώσεών της που παρέχει αίμα στο πέος, κατάχρηση οινοπνεύματος και καπνού.

Η σεξουαλική επαφή μετά από καρδιακή προσβολή δεν είναι επικίνδυνη. Αντιθέτως, είναι φυσιολογικό, είναι επίσης επιθυμητό και υγιές, υπό την προϋπόθεση ότι αναλαμβάνεται από γνωστό εταίρο. Αν κάποιος μπορεί να περπατήσει σε ένα διάδρομο, να ανέβει 2 σκάλες με καλό ρυθμό χωρίς δύσπνοια, αίσθημα παλμών ή πόνο στο στήθος, η φυσική του κατάσταση είναι αρκετά καλή για να ξαναρχίσει το κανονικό σεξ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

5 σημαντικές επενδύσεις που πρέπει να κάνεις για εσένα!

Η συνείδηση και η αύξηση ευαισθησίας είναι το κλειδί σου...

Πώς δικαιολογούνται οι άπιστοι

Η ευτυχία σου είναι προσωπική υπόθεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι συνταγή για ευτυχία

Σεξ οφέλη υγεία: Μείωση του άγχους, άνοδος της λίμπιντο και αυξημένη οικειότητα μεταξύ συντρόφων, είναι ορισμένα μόνο από τα οφέλη του σεξ στη συναισθηματική μας υγεία. Και με τη σειρά τους τα συναισθηματικά οφέλη της σεξουαλικής επαφής είναι μόνο το ήμισυ της ιστορίας. Το σεξ προάγει τη σωματική σας υγεία, επίσης. Στην πραγματικότητα, η σεξουαλική σας δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροχρόνια οφέλη για την υγεία.

Πατήστε το κουμπί της σεξουαλικής σας επαναφοράς

Σεξ επανεκκίνηση: Όποιος και αν είναι ο λόγος, μερικές φορές αυτό που χρειάζεστε είναι να πατήσετε το κουμπί επαναφοράς. Όπως όλα τα άλλα στη ζωή μας, το σεξ είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να εργαστούμε και να αναπτυχθούμε και να το κάνουμε όλο και καλύτερο καθώς το σώμα, η ζωή και τα γούστα μας μεταμορφώνονται.

Τι οδηγεί σε "σεξουαλική ξηρασία" την σχέση σας;

Χαμηλή libido: Ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα ή ακόμα και μία μυρωδιά και ο εγκέφαλός μας τρελαίνεται, μέχρι να κατακτηθεί το αντικείμενο του πόθου μας, ξανά και ξανά. Και αυτό συνήθως κρατάει κάποιο καιρό, πολλές φορές κρατάει και αρκετό καιρό.

Sex tips για καλύτερο σεξ και μεγαλύτερη απόλαυση

Σεξ: Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Jamea, οι άνθρωποι που είναι περίεργοι και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες γενικά τείνουν να αναφέρουν υψηλότερα επίπεδα σεξουαλικής ικανοποίησης. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα με τον/την σύντροφό σας.

Τι είναι ο φετιχισμός και πώς συνυπάρχει σε μία υγιή σεξουαλική σχέση;

Σεξ φετίχ: Ο φετιχισμός είναι τυπικό χαρακτηριστικό της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Ωστόσο, η φετιχιστική διέγερση μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα όταν παρεμβαίνει στην κανονική σεξουαλική ή κοινωνική λειτουργία ή όταν η σεξουαλική διέγερση είναι αδύνατη χωρίς το αντικείμενο φετίχ.

Όταν ο φόβος για το σεξ γίνεται εμπόδιο

Ερωτοφοβία: Ο όρος ερωτοφοβία δεν είναι τόσο νέος όσο νομίζουμε. Είναι η φοβία που έχουν ορισμένοι άνθρωποι και αφορά καταστάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την σεξουαλικότητα και την σεξουαλική ζωή του ατόμου.

Πώς να ξεπεράσετε το άγχος που σχετίζεται με τον αυνανισμό

Άγχος Αυνανισμός: Το άγχος από τον αυνανισμό μπορεί να πηγάζει από την ενοχή. Τα αισθήματα ενοχής γύρω από τον αυνανισμό μπορεί να συνδέονται με πνευματικές, πολιτισμικές ή θρησκευτικές απόψεις, που θεωρούν τον αυνανισμό ως ανήθικο ή «βρώμικο».