Καινοτομία

Ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη: Αυξάνουν οι επενδύσεις στην ψηφιακή υγεία

Ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη: Αυξάνουν οι επενδύσεις στην ψηφιακή υγεία

Η επένδυση στην ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη αυξάνεται - ο Όμιλος FreeMind μας λέει ποιες περιοχές είναι έτοιμες να αυξηθούν περισσότερο

Ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη: Μια έκθεση McKinsey του 2020 υπολόγισε ότι έως και το 20% του προϋπολογισμού των δαπανών για την υγεία των ΗΠΑ θα μπορούσε να αφιερωθεί στην εικονική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών τηλεθεραπείας. Με την πανδημία να τονίζει τη σημασία της ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης, ακαδημαϊκοί οργανισμοί όπως το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης έχουν επίσης αυξήσει τις δαπάνες τους για την ψηφιακή υγεία, για να υποστηρίξουν την έρευνα και ανάπτυξη (Ε & Α) σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο κλάδο.

Στον κόσμο της Ε & Α, όπου πολλές μικρές εταιρείες ανταγωνίζονται για προσοχή, ο τύπος χρηματοδότησης που λαμβάνουν είναι σημαντικός. Μη αραιωτική χρηματοδότηση σημαίνει λήψη επενδύσεων χωρίς να χρειάζεται να παραχωρήσουμε καμία ιδιοκτησία της εταιρείας, σε αντίθεση με την αραιωτική χρηματοδότηση, κάτι που συμβαίνει.

Η μη αραιωτική χρηματοδότηση ως πηγή επενδύσεων βρίσκεται σήμερα σε άνθηση, σύμφωνα με τον Ram May-Ron, Managing Partner στο FreeMind Group, μια συμβουλευτική εταιρεία που ειδικεύεται στη μη αραιωτική χρηματοδότηση για την έρευνα και ανάπτυξη των βιοεπιστημών. «Κάθε χρόνο, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες που εδρεύουν στις ΗΠΑ, όπως τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), το Υπουργείο Άμυνας (DoD) και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών διαθέτουν χρηματοδότηση άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για Ε & Α, εκ των οποίων περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για- κερδοσκοπικοί οργανισμοί “, λέει. “Υπάρχουν μηχανισμοί χρηματοδότησης που είναι διαθέσιμοι σε όλη τη διαδικασία Ε & Α, από την πρώιμη διερευνητική έως την κλινική στα τέλη του σταδίου.”

Οι επενδύσεις στον τομέα της ψηφιακής υγείας των ΗΠΑ άρχισαν να αυξάνονται μετά την εισαγωγή του νόμου περί προσιτής φροντίδας , ο οποίος αύξησε τη χρηματοδότηση από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2010 σε 6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015. Αυτό φυσικά αυξήθηκε περαιτέρω λόγω της πανδημίας και η αγορά ψηφιακής υγείας του 2020 ήταν αποτιμάται κάπου μεταξύ 96,5 και 111,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Το COVID-19 παρουσίασε στην ιατρική κοινότητα μια πρόκληση όπως τίποτα άλλο: πώς να παρέχει την καλύτερη ιατρική περίθαλψη διατηρώντας παράλληλα τους κανόνες κοινωνικής απόστασης” εξηγεί ο May-Ron. “Το αποτέλεσμα ήταν μια ταχεία υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών από κλινικούς και άλλους παρόχους ιατρικής περίθαλψης, μαζί με δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα από επενδυτές. Αυτές οι λύσεις περιλαμβάνουν βελτιωμένες εφαρμογές τηλεϊατρικής, απομακρυσμένη διάγνωση και εφαρμογές που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

“Τώρα που είναι σαφές ότι η υιοθέτηση τέτοιων τεχνολογιών δεν είναι τόσο” επώδυνη “για ιατρικές ομάδες και ασθενείς όπως αναμενόταν, όλο και περισσότερες τεχνολογίες θα εισαχθούν και θα γίνουν διαθέσιμες · όπως τεχνολογίες για υγιή ανεξάρτητη ζωή, αποκατάσταση, διάγνωση και άλλα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε όλο και περισσότερες προληπτικές εφαρμογές που σχετίζονται με την ιατρική, οι οποίες, με τη σειρά τους, θα οδηγήσουν σε μείωση των συνολικών ιατρικών εξόδων στους αμερικανούς πληρωτές και ασθενείς”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στα ύψη τα κέρδη των εταιριών ψηφιακής υγείας το τελευταίο τρίμηνο

Πώς η υγειονομική περίθαλψη της Amazon θα άλλαζε τα σχέδια ψηφιακής υγείας

Οι δέκα κορυφαίοι παράγοντες επιρροής στα ψηφιακά φαρμακευτικά προϊόντα το 4ο τρίμηνο του 2020

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Allergan Aesthetics:Καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM®

Για πολλούς, το ιδανικό Lip Look διαφέρει. Τα καινοτόμα προϊόντα αισθητικής ιατρικής JUVÉDERM® σμιλεύουν μοναδικά τα χείλη αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας. Το #1 brand παγκοσμίως στα fillers προσώπου με υαλουρονικό οξύ JUVÉDERM®  δημιουργεί αποτελεσματικά και ασφαλή προϊόντα με έμπνευση την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε γυναίκας.

Ψηφιακή πλατφόρμα επαγγελματικού προσανατολισμού από μαθητές Κολλεγίου

Η κα. Δαμαλή αναφέρει πως «Οι νέοι θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες από ειδικούς που θα απαντούν και στις ερωτήσεις τους, ώστε να συλλέξουν οι ίδιοι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πορευτούν στην εφηβική αλλά και στη μετέπειτα πορεία τους, έχοντας αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις για τα άγχη και τους προβληματισμούς τους».

Πλήρη «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Μανώλη Κέλλη, παρουσίασαν τον πιο πλήρη μέχρι σήμερα «χάρτη» του γονιδιώματος του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Στη μάχη κατά του καρκίνου μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό πρόγραμμα Leicester Mesothelioma αποκάλυψε τώρα, χρησιμοποιώντας ανάλυση τεχνητής νοημοσύνης AI των μεσοθηλιωμάτων με αλληλουχία DNA, ότι τα μεσοθηλιώματα εξελίσσονται σε παρόμοιες ή επαναλαμβανόμενες διαδρομές μεταξύ ατόμων.

Οι βελτιώσεις στην υγειονομική περίθαλψη θα ξεπεράσουν την τρέχουσα κρίση για τη δημόσια υγεία

Η πιο εμφανής αλλαγή ήταν η ευρεία υιοθέτηση υπηρεσιών και τεχνολογιών τηλεθεραπείας που χρησιμοποιούν βίντεο για τη σύνδεση των ασθενών με επείγουσα και προληπτική φροντίδα χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από το σπίτι.