Καινοτομία

Ψηφιακή υγεία πανδημία: Οι νέες τάσεις για το 2021 στην υγειονομική περίθαλψη

Ψηφιακή υγεία πανδημία: Οι νέες τάσεις για το 2021 στην υγειονομική περίθαλψη

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Ψηφιακή υγεία πανδημία: Ο όγκος συναλλαγών ιδιωτικών μετοχών σημείωσε χαμηλό το πρώτο εξάμηνο του 2020 καθώς η πανδημία επιβράδυνε τις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες οικονομίες. Όμως προς το τέλος του έτους, οι προσφορές άρχισαν να αυξάνονται, ιδίως στον ψηφιακό χώρο υγείας. Η νόσος COVID-19 ανάγκασε τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να επενδύσουν στην εικονική περίθαλψη και η τεχνολογία ήταν το μέσο για να καταστεί δυνατή αυτή η αλλαγή. Οι επενδυτές παρατήρησαν και περισσότερες προσφορές επικεντρώθηκαν σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Αναμένεται ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί το 2021, καθώς υπάρχουν τρεις παράγοντες κατά την αξιολόγηση του ψηφιακού τοπίου υγείας

Διευκόλυνση των νόμων και των κανονισμών που περιβάλλουν την τηλεϊατρική και την ψηφιακή υγεία

Τόσο η τηλεϋγειονομική όσο και η ψηφιακή υγεία ρυθμίζονται σε μεγάλο βαθμό, καθώς κάθε κράτος έχει νόμους και κανονισμούς που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται η περίθαλψη και πώς χρεώνεται η εν λόγω υπηρεσία. Σε απάντηση στην πανδημία, έχουμε δει την ευελιξία με αυτούς τους νόμους και κανονισμούς και η διοίκηση του Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι μπορεί να κάνει μόνιμες κάποιες ευελιξίες. Οι επενδυτικές ευκαιρίες πιθανότατα θα αυξηθούν ως αποτέλεσμα της προθυμίας της διοίκησης του Μπάιντεν να μειώσει ορισμένα από τα μακροχρόνια εμπόδια στην κάλυψη και την πληρωμή για εικονικές υπηρεσίες, όπως τηλεθεραπεία, παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες σχετικές υπηρεσίες. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι για τις εταιρείες που εξετάζουν την υγειονομική περίθαλψη μέσω του φακού μιας τεχνολογικής λύσης.

Ανακατανομή πόρων λόγω διάθεσης εμβολίων

Από την έναρξη της πανδημίας, τα εργαστήρια διεξήγαγαν τεράστιο όγκο δοκιμών και έπρεπε να αυξήσουν το προσωπικό και άλλους πόρους. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία των δοκιμών COVID-19 πρέπει να παραγγελθεί από ιατρό ή νοσοκόμα, επιβαρύνοντας περαιτέρω τους διαθέσιμους πόρους. Ενώ οι δοκιμές πιθανότατα θα συνεχιστούν σε κάποια χωρητικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο αριθμός των δοκιμών θα μειωθεί πιθανώς σταθερά καθώς εμβολιάζονται περισσότερα άτομα. Αυτό σημαίνει ότι η χωρητικότητα θα ανοίξει, τόσο για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης που παραγγέλνουν τις εξετάσεις όσο και για τις εταιρείες εργαστηρίου που τις πραγματοποιούσαν. Ως αποτέλεσμα, οι εταιρείες πρέπει να αρχίσουν να αναρωτιούνται:

Πού υπάρχουν ευκαιρίες για αλλαγή της εστίασης και των πόρων που είχαν προηγουμένως αφιερωθεί στις δοκιμές;

Ποιες άλλες προϋποθέσεις προσφέρονται για δοκιμές στο σπίτι;

Πού μπορούν οι εταιρείες να αλλάξουν προσπάθειες που είχαν προηγουμένως επικεντρωθεί στον έλεγχο παραγγελιών;

Αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας και της άλλης επιδημίας

Το COVID-19 εμφανίστηκε προφανώς ως το σημαντικότερο επείγον της υγείας του περασμένου έτους. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ακόμη στη μέση μιας επιδημίας εθισμού στα οπιοειδή.

Επιπλέον, το COVID-19 ήταν σκληρό για την ψυχική υγεία πολλών ανθρώπων. Σε απάντηση, πολλοί εργοδότες έχουν καταστήσει την ψυχική υγεία υψηλότερη προτεραιότητα, και αυτή η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί, ακόμη και όταν οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στο χώρο εργασίας. Το 2021, οι επενδυτές είναι πιθανό να συνεχίσουν να δίνουν έμφαση σε ψηφιακά εργαλεία υγείας και προσφορές υπηρεσιών που επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση και την υγεία της συμπεριφοράς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς διαμορφώνεται το μέλλον της τηλεϊατρικής

Οι πέντε ιατρικές καινοτομίες που σηματοδοτούν το 2020

Πώς η ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη ήταν η ευλογία του 2020

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αλληλουχίας επόμενης γενιάς στη μάχη κατά της covid-19 αλλά και άλλων λοιμώξεων

Η πλατφόρμα είναι επίσης οικονομικά αποδοτική. Η μελέτη σημειώνει ότι κοστίζει περίπου 8 $ USD ανά δοκιμή, όταν εκτελείται σε χιλιάδες δείγματα ταυτόχρονα, καθώς το κόστος ανά δείγμα μειώνεται λόγω κλιμακούμενων οικονομικών.

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη

Πειραματικό σκάφος αυτόνομης οδήγησης - Το αύριο των θαλάσσιων μετακινήσεων

«Αν δουλέψει, όπως σχεδιάστηκε, τότε θα ρίξει σημαντικά το κόστος της συλλογής δεδομένων από τη θάλασσα», λέει ο Phaneuf, «αυτό θα οδηγήσει σε μια καλύτερη κατανόηση των ωκεανών και του κλίματος». Στο πρώτο του κιόλας ταξίδι, θα συγκεντρώσει μετεωρολογικά και ωκεανογραφικά δεδομένα, αλλά και δείγματα νερού για τη μελέτη της καθαρότητάς του…

Συσκευή μείωσης των πληθυσμών των κουνουπιών και της πιθανότητας εξάπλωσης μεταδοτικών λοιμώξεων.

Το Quito, που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό James Dyson Award το 2020, επιστρατεύει μια απλή χημική αντίδραση ώστε να αποδώσει διοξείδιο του άνθρακα και μια τεχνητή ανθρώπινη οσμή, ώστε να προσελκύει τα κουνούπια. Και κατόπιν τα ρουφά μέσα στον θαλαμίσκο.

Αυτοκιμούμενο Τραμ κατά του κορωνοϊού πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Χονγκ Κονγκ

Πλέον το όραμά του βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών και μάλλον δεν θα αργήσει πολύ να το δούμε στους δρόμους, καθώς οι επενδυτές που ενδιαφέρθηκαν για την ιδέα του μόνο λίγοι δεν είναι.